Els robots robaran la teva feina (però només si ets i tornes un home)

robots robant feines a tot el món


La ciència ficció ja fa temps que ens adverteix de l’auge dels robots.

Tome Orwell’s 1984, per exemple, amb el document ‘pantalla teles’ que Winston creu que està vigilant, quan de fet’s la pantalla que’Estic veient-lo. O Kubrick’s Odissea espacial que preveu la intel·ligència artificial similar a Siri i Alexa.

Però, aquestes ficcions són a punt de convertir-se en realitat? Aviat veurem un món governat per robots?

Més d’un 70% dels nord-americans estan preocupats per aquest fenomen, segons una enquesta recent del Pew Research Center. Gairebé les tres quartes parts temen que els robots no només es facin càrrec de la seva feina, sinó de la seva vida en general.

La prevalença i la influència de la intel·ligència artificial està creixent exponencialment a tot el món. Ell’Es converteixen en el fil conductor de moltes de les accions que realitzem diàriament i que es donen per complet.

Mentre naveguem per Netflix, el servei de streaming utilitza un algoritme intel·ligent artificialment per oferir-nos suggeriments personalitzats en funció de la nostra activitat anterior. De la mateixa manera, apareixen suggeriments de cerca a mida a Google gràcies a AI.

I avui, a mesura que el comerç electrònic es converteix en un mode de compra cada cop més popular, cada cop són més les funcions d’atenció al client en línia que es realitzen mitjançant chatbots automatitzats i intel·ligents artificialment.

Però, cal temar o abraçar els bots? El 2017, Facebook es va veure obligat a tancar un parell de bots després que inventessin un llenguatge propi que fos incomprensible per als investigadors.

Si bé Facebook va saludar l’experiment com un gran èxit i un pas endavant en la creació de chatbots que puguin raonar i conversar, no ho és’És una mica preocupant el seu discurs que es va fer impossible d’entendre? Això indica que es pot produir un aixecament de robots?

No segons Andrew Ng, científic del Centre de Recerca Baidu i professor de Stanford, que afirma que l’AI té una mala reputació.

Sembla preocupar-se pels robots IA assassins i preocupar-se per la superpoblació a Mart, per la qual cosa podríem estar bé per ara.

D’altra banda, el que creu ell és que L’atonia demonitzant teatralment és un front per a l’amenaça real: el desplaçament de llocs de treball per part dels robots.

Però, qui té més risc de robar la seva feina per un robot? Volíem esbrinar quin mercat de treball del món tenia més risc de dominar robots. I volíem saber si la regla del robot seria igual entre els sexes.

Amb Trump a la Casa Blanca, els passos cap a la igualtat de gènere s’estancen. Malgrat les protestes i un intens escrutini públic, la diferència salarial entre els gèneres als Estats Units no s’acosta més a la reducció, i les dones de tot el món encara se’ls paga menys que els homes..

En el centenari de (algunes) dones que han rebut el vot al Regne Unit, ens hem de preguntar a nosaltres mateixos, els sufragistes pensaven que la situació seria millor ara?

La pregunta que ens fem a Website Builder Expert és la següent: l’augment dels robots serà discriminatori o no? Qui té més risc de perdre la feina, homes o dones?

Hem minat les dades disponibles públicament per intentar respondre aquestes preguntes. Aquí’és el que vam descobrir.

Principals conclusions

Japó

En conjunt, i tant per a homes com per a dones, el Japó ocupa la taula com a població amb més risc de perdre la feina davant d’un robot.

Aquí, veiem la paradoxa de l’automatització. El Japó pot estar al capdavant de les tecnologies i invencions innovadores, però això els deixa més susceptibles a una presa de robots.

Japó’El mercat de treball depèn molt dels tècnics que faciliten el desenvolupament de les botes intel·ligentment intel·ligents destinades a revolucionar el món laboral, amb poc més d’1 / 5 de la seva plantilla ocupada en aquest camp..

Malauradament per a ells, la seva pròpia creació pot ser la seva desfeta.

Una victòria per a les dones

Si bé l’automatització representa una amenaça per a algunes, les dones finalment veuran una mica de consol per als seus anys de baixa representació i de menys remuneració en la plantilla.

En el 80% dels 33 països de l’OCDE de l’estudi, els homes tenen més risc de perdre la feina amb un robot que les dones.

Les majors guanyadores són les dones d’Israel, que són la població que menys treballa al món a adquirir robots. Això es deu al 30,4% de les dones israelianes ocupades en funcions científiques i intel·lectuals amb una baixa probabilitat d’automatització.

Discriminació robotitzada

Mentre es tracta d’homes’Les feines que són en general les més insegures, a la majoria de països la diferència entre homes i dones és marginal.

Tanmateix, Letònia és el país on més discriminaran els robots quan treballin. Els homes de Letònia tenen un 8,4% més de probabilitats de robar la seva feina que un robot que els seus homòlegs femenins.

Per contra, Finlàndia serà coneguda com un paradís igualitari entre gèneres quan els robots governin el gall, seguida de prop per la República Txeca, amb els EUA en un terç respectable.

Pel que fa a la igualtat de gènere en la presa de robots, Suècia i Noruega són les germanastres lletges nòrdiques de Finlàndia’s Ventafocs, lloc 3 i 4 de la presa de possessió discriminatòria.

Rivalitat Regne Unit-EUA

Aquests dos magnats del món occidental són sovint en una forta competència entre ells, però qui sortirà al capdamunt quan els robots s’aixequin?

El Regne Unit’La força de treball està estadísticament més en risc de perdre la feina amb un robot que la dels Estats Units. I, als Estats Units, la probabilitat d’automatització també és més equilibrada entre gènere que al Regne Unit.

Les dones nord-americanes són més segures que els seus homòlegs masculins, mentre que les dones del Regne Unit tenen un risc més gran de robotització que els homes, fet que frega la tendència global.

Així que, en general,’és una victòria sòlida per als Estats Units sobre aquest tema.

Europa

Europa’Els països més segurs i en perill d’extinció és una batalla entre David i Goliat. El gegant de l’Est, Turquia, és el país europeu amb més risc d’automatització, mentre que el nan occidental de Luxemburg ocupa el lloc més privilegiat per als menys susceptibles de prendre robot..

La batalla entre Orient i Occident continua en termes de món de robots iguals entre gènere. Hi ha molta més disparitat entre els homes’s i dones’El risc d’automatització a Europa de l’Est del que hi ha a l’Oest.

Top 10 de l’OCDE amb més risc de automatització

En general

RankCountryProbabilitat de l’automatització# 1 Japó# 2Mèxic# 3Chile# 4Turqueig# 5Pública de Corea# 6Eslovàquia# 7Hungària# 8Itàlia# 9 República Txeca# 10Espanya
64,26
57,32
56,85
56,68
54,95
54,67
53,25
52,28
52,05
51,24

El 70% d’aquests deu països amb més risc tenen una economia més ponderada cap a la indústria de serveis.

Això té una probabilitat relativament alta d’automatització (penseu que els cambrers robot i la tripulació de la cabina, o reben recomanacions de compra personalitzades a la botiga a través de dispositius intel·ligent artificialment), cosa que significa que els empleats en aquest sector no podran estar fora de feina..

Homes

RankCountryProbabilitat de l’automatització# 1 Japó# 2Mèxic# 3Chile# 4Turqueig# 5Pública de Corea# 6Eslovàquia# 7Hungària# 8Latvia# 9Polanda# 10Itàlia
65,26
58,61
57,60
57,00
56,69
56,40
54,40
53,17
52,53
52,50

Ell’No sembla fantàstic per als homes d’Europa de l’Est quan els robots vénen a governar.

Aquestes economies es basen normalment en treballadors d’artesania i oficis, com ara constructors, electricistes i comerços que requereixen mà d’obra manual especialitzada. Malauradament per a ells, els robots estan buscant aquestes feines per furtius.

Dones

RankCountryProbabilitat de l’automatització# 1 Japó# 2Chile# 3Turkey# 4Mèxic# 5Eslovàquia# 6Pública de Corea# 7 República Txeca# 8Hungària# 9Itàlia# 10Alemanya
63,06
55,73
55,58
55,28
52,70
52,69
51,85
51.762
51.757
51,22

Curiosament, les dones d’Alemanya s’han situat al top 10. La indústria líder per a dones a Alemanya són els tècnics i professionals associats. Inclou professions com a tècnics i auxiliars científics i mèdics o col·laboradors legals i empresarials.

Les dones a Alemanya han ascendit a la meitat de l’escala professional, si poden trencar el sostre de vidre i assolir posicions de direcció, el seu risc d’automatització disminuirà notablement.

Top 10 de l’OCDE com a mínim en risc d’automatització

En general

RankCountryProbabilitat de l’automatització# 1Luxemburgo# 2 Israel# 3USA# 4Anterior# 5Iclanda# 6 Suècia# 7 Suïssa# 8UK# 9 Terres baixes# 10Australia
39,49
39,75
41,24
42,37
42,73
43,45
43,45
43,63
44,66
45,73

Tots els països dels deu primers països amb menys risc d’automatització tenen economies fonamentades en gran mesura al voltant de professionals científics i intel·lectuals.

Aquesta categoria de treball és la categoria ISCO (Classificació Internacional d’Ocupacions) amb menys risc d’automatització, amb una probabilitat de només el 0,1%.

Homes

RankCountryProbabilitat de l’automatització# 1Luxemburgo# 2 Israel# 3USA# 4 Suïssa# 5UK# 6 Terres baixes# 7Per endavant# 8India# 9 Suècia# 10Finland
38,97
40,65
41,54
42,19
43,63
44,16
44,96
45,13
45,96
46,83

Els homes dels Estats Units es troben en un tercer lloc impressionant per als menys en risc d’automatització, malgrat que la seva indústria líder sigui treballadors d’artesania i comerç, que té una probabilitat relativament alta d’automatització.

La seva gràcia estalviadora es basa molt en els treballadors d’assistència clerical, que són molt més propensos a ser usurpats per la intel·ligència artificial. Pensem en recepcionistes robotitzats o en el chatbot d’atenció al client ja existent..

Dones

RankCountryProbabilitat de l’automatització# 1 Israel# 2Per endavant# 3India# 4Luxembourg# 5 Suècia# 6USA# 7Estònia# 8UK# 9Australia# 10Marca
38,78
39,51
40,03
40,08
40,70
40,90
44.13
44,22
44,38
44,56

En el 80% d’aquests països, la indústria més freqüent per a dones són les professionals científiques i intel·lectuals. Curiosament, els únics dos països on difereixen són els Estats Units i el Regne Unit, on les dones treballen majoritàriament en el sector dels serveis.

Tot i que les dones amb funcions professionals estan molt a prop per als dos països, podem’No m’ajudarà a preguntar-me si es poden fer més coses en aquests gegants occidentals per animar les dones a participar més en l’economia del coneixement i, per tant, disminuir el seu risc d’automatització encara més.

Metodologia

Combinem Carl Frey & Michael Osborne’Document de recerca a Oxford: ‘El futur de l’ocupació: com són susceptibles de ser les feines la informatització’ amb dades disponibles públicament de l’Organització Internacional del Treball (OIT) per trobar la probabilitat d’automatització per a cada sexe i sector laboral a 33 països de l’OCDE.

L’article, amb una metodologia innovadora, detalla la probabilitat de l’automatització per a més de 700 llocs de treball tenint en compte nou habilitats clau necessàries per realitzar-lo: negociació, percepció social, originalitat, persuasió, destresa dels dits, destresa manual, belles arts, assistència i tenir cura dels altres i la necessitat de treballar en un espai de treball estret.

L’OIT té una base de dades del% de persones (total, homes i dones) de cada país que treballen en determinades categories de treball basant-se en la Classificació Estàndard Internacional de les Ocupacions (ISCO).

Hem classificat els 700 treballs a Frey & Osborne’S’estudià en cadascuna de les classificacions ISCO i a partir d’això es va poder calcular la probabilitat mitjana d’automatització per a cada categoria:

Possibilitat de treball de l’automatitzacióGestorsProfessionalsTècnics i professionals associatsTreballadors de suport clericalTreballadors de serveis i vendesAgrícola, forestal i pesquer especialitzatTreballadors d’artesania i oficis relacionatsOperadors i avaluadors de plantes i màquinesOcupacions elementals
0,16
0.1
0,52
0,74
0,56
0,68
0,54
0,83
0,71

A continuació, vam multiplicar aquesta mitjana pel percentatge de persones que treballen en cada categoria de cada país i la vam sumar per trobar cada país’El risc total d’automatització. Hem repetit aquest càlcul tant per a homes com per a dones per trobar el risc específic de gènere informàtic.

Vam decidir incloure només l’estudi dels països de l’OCDE, ja que són els països que tenen els recursos financers a la pràctica per realitzar una transició econòmica cap a una mà d’obra dominada per robots.

Fonts

Frey i Osborne, El futur de l’ocupació: com són susceptibles de ser els treballs per a la informatització

Classificació Internacional d’Ocupació (ISCO)

Organització Internacional del Treball (OIT)

Conjunt complet de dades

Conclusió

Aquesta investigació és útil?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map