Shopify, Magento sau WooCommerce? O introducere a celor mai bune trei soluții de comerț electronic online

Oferte WordPress


Dacă te gândești să lansezi un magazin de comerț electronic, cu siguranță nu ești singur. Consumatorii cheltuiesc online sume din ce în ce mai mari, cheltuielile fiind în creștere cu 14,2% în 2018, comparativ cu 2017. Pentru a face față acestei creșteri, tot mai multe mărci, atât mari cât și mici, lansează magazine online.

Dacă doriți să lansați propriul dvs. magazin online, veți găsi probabil trei nume – Shopify, Magento și WooCommerce. După numere, aceste trei instrumente sunt cele mai populare metode de a crea un magazin online, cu WooCommerce și Shopify gât și gât în ​​partea de sus și Magento într-un al treilea loc..

Toate trei au, de asemenea, companii de miliarde de dolari în spatele lor, ceea ce ar trebui să vă ofere încredere că vor fi în preajmă să actualizeze și să îmbunătățească software-ul care va continua.

Dar, deși toate cele trei instrumente sunt populare și bine susținute, toate au mari diferențe atunci când vine vorba de punctele lor forte și punctele slabe.

Shopify oferă cea mai simplă modalitate de a începe vânzarea online, dar de dragul unei anumite flexibilități. Magento oferă flexibilitate la nivel de întreprindere, dar la costul ușurinței de utilizare. Și WooCommerce stă undeva la mijloc, oferind o cantitate bună de flexibilitate, rămânând totuși destul de ușor de utilizat.

Deci, cu astfel de diferențe, cum alegeți cea mai bună platformă de comerț electronic pentru situația dvs. specifică? Pentru a vă ajuta să luați decizia, vom compara Shopify, Magento și WooCommerce.

Vom acoperi punctele forte și punctele slabe ale fiecărei platforme și vom discuta ce tip de magazin este cel mai potrivit pentru a vă ajuta să decideți cel mai bun pentru dvs..

Să începem.

Shopify

Înființată în 2004, Shopify deține o cotă de piață de 21% atunci când te uiți la site-urile de comerț electronic din BuildWith Top 1 Million, ceea ce îl plasează îngust pe locul doi chiar în spatele WooCommerce. În mai 2015, a depus o cerere de achiziție publică la o valoare de 17 dolari pe acțiune, iar stocul a scăzut absolut de atunci până la 372 dolari, punând plafonul pe 2019 al Shopify la 43 $ billion. Deci, da, Shopify a crescut rapid în ultimii ani și are o mulțime de impulsuri în spatele acesteia.

Pagina de start Shopify

Principalul diferențiator cu Shopify este faptul că oferă cea mai simplă abordare simplificată pentru crearea unui magazin online.

De fapt, nici nu trebuie să vă faceți griji pentru a găsi un furnizor de găzduire sau a instala vreun software – este inclus. Serviciul de găzduire al Shopify este de înaltă calitate și include lățime de bandă nelimitată, un CDN încorporat și copii de rezervă automate ale site-ului. În plus, Shopify se ocupă de actualizarea și menținerea software-ului de bază pentru dvs. – ceea ce nu este cazul WooCommerce sau Magento.

Asta înseamnă că tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți la un cont, să alegeți o temă și să începeți să adăugați produse – deși puteți adăuga un domeniu personalizat dacă doriți (recomandat).

Toate funcționalitățile de comerț electronic necesare sunt acceptate din cutie, astfel încât nu va trebui să vă gândiți un moment să configurați un coș de cumpărături sigur, să creați un sistem pentru urmărirea comenzilor sau să implementați un gateway de plată.

Acest lucru mă aduce la următorul punct: designul magazinului dvs., care este determinat de alegerea temei. Aceste teme proiectate profesional funcționează foarte mult ca temele WordPress: oferă un șablon pentru designul și estetica site-ului dvs., precum și unele funcționalități de bază..

Puteți găsi atât teme oficiale Shopify, cât și teme de la dezvoltatori terți. Shopify oferă în prezent 72 de teme oficiale – opt teme gratuite și 64 de opțiuni premium cu prețuri cuprinse între 140 și 180 $.

Empire Shopify tema

Detalii despre temă

Majoritatea temelor vin cu multe opțiuni și puteți personaliza designul site-ului dvs. utilizând interfața de utilizator intuitivă a Shopify. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să atingeți vreodată o linie de cod – deși dezvoltatorii sunt liberi să efectueze modificări personalizate prin editarea directă a HTML și CSS.

De asemenea, merită să subliniem faptul că, deși temele sunt construite în principal pentru comerț electronic, acestea acceptă și capacitățile de blog pentru cei care doresc să folosească marketingul de conținut.

Ca și în cazul WordPress, puteți extinde funcționalitatea magazinului dvs. cu aplicații. Magazinul de aplicații Shopify conține mii de aplicații pentru o varietate de utilizări, inclusiv chat-ul live, transferul prin drop-drop, conversia automată a monedelor, rate variabile de expediere și software de contabilitate.

În timp ce unele aplicații sunt gratuite, multe dintre ele necesită să plătești lunar.

Cu toate acestea, un lucru pe care nu îl obțineți este accesul direct la serverul dvs. pentru o flexibilitate deplină a personalizării. Shopify este o soluție găzduită, ceea ce înseamnă că nu veți avea acces la software-ul de bază, așa cum faceți cu WooCommerce și Magento. Dacă aveți nevoie să vă personalizați magazinul în moduri în care nu vă puteți descurca cu aplicații, HTML / CSS sau teme, atunci acest lucru ar putea cauza probleme.

Pentru a utiliza Shopify, va trebui să vă înscrieți la unul dintre cele trei planuri ale sale:

 • Shopify de bază, 29 dolari pe lună – aceasta este opțiunea fără excepție, taxele de tranzacție online fiind fixate la 2,9% + 30c.
 • Shopify, 79 dolari pe lună – acest plan include suport pentru carduri cadou și rapoarte profesionale, taxa de tranzacție online scăzând la 2,6% + 30c.
 • Magazin avansat, 299 dolari pe lună – toate caracteristicile celorlalte planuri, plus funcționalitatea avansată a constructorului de rapoarte și transportul transportatorului în timp real. Taxele de tranzacție online scad din nou la 2.4% + 30c.

Este important să rețineți că aceste taxe de procesare a plăților presupun că utilizați serviciul oficial de plăți Shopify. Dacă doriți să utilizați propriul procesor de plată (cum ar fi Stripe sau PayPal), Shopify percepe o taxă suplimentară în plus față de ceea ce percepe procesorul de plată. Această taxă variază de la 2% la 0,5% în funcție de planul dvs..

Shopify oferă, de asemenea, un plan axat pe întreprinderi, cu mai multă flexibilitate, numit Shopify Plus, care începe cu minim 2.000 USD lunar.

Dacă doriți să vedeți Shopify în acțiune, puteți consulta aceste exemple grozave Shopify.

rezumat

Shopify este o platformă de comerț electronic foarte realizată; interfața sa este suficient de ușoară pentru ca un începător să ajungă la cunoștință, dar suficient de puternic pentru utilizatori mai experimentați și magazine de comerț electronic mai mari.

Partea din spate are tot ce aveți nevoie pentru a rula magazinul dvs. de comerț electronic – include încărcarea și clasificarea produselor (cu suport pentru produse nelimitate), specificarea atributelor și gestionarea comenzilor. Shopify acceptă, de asemenea, funcționalități SEO puternice și are analize avansate încorporate.

Cu serviciul de găzduire, securitate și întreținere acoperită, nu vă puteți petrece timpul concentrându-vă asupra creșterii magazinului dvs. și, din cauza ușurinței de utilizare a Shopify, puteți fi în funcțiune în câteva ore, nu în zile.

Singurul dezavantaj potențial al acestei simplități este faptul că nu puteți edita 100% din codul care stă la baza magazinului dvs. așa cum se poate cu Magento sau WooCommerce. Cu toate acestea, cele mai normale magazine de comerț electronic „normal” nu vor avea probleme cu această limitare, motiv pentru care Shopify a avut atât de mult succes.

Magento

În continuare, avem Magento. Fondată în 2008, Magento a dat biruie în jurul diferiților proprietari (inclusiv eBay), înainte de a fi în cele din urmă achiziționată de Adobe în 2018. După numere, Magento are o putere de 9% din magazinele de comerț electronic din primele milioane de site-uri, ceea ce îl plasează într-un al treilea loc în urmă Shopify și WooCommerce.

Pagina principală Magento

Există două moduri diferite de a utiliza software-ul Magento:

 1. Puteți instala software-ul Magento gratuit, open-source, pe propriul dvs. web hosting, la fel ca și WordPress. Aceasta se numește Ediția comunitară – îl puteți descărca aici.
 2. Puteți plăti pentru Magento Ediția Enterprise, care începe de la 22.000 de dolari și urcă de acolo.

Deoarece Enterprise Edition este atât de scump, ne vom concentra asupra ediției comunitare gratuite, open-source.

Cu ediția comunitară, vă veți confrunta cu o curbă de învățare considerabil mai abruptă decât cu Shopify – dacă sunteți un dezvoltator calificat, aceasta nu va fi o problemă, dar dacă abilitățile dvs. tehnice sunt mult sub egală, probabil că sunteți mai bine să căutați în altă parte.

Pentru a instala Magento, trebuie să găsiți propriul dvs. cont de găzduire – de preferință un specialist care să răspundă nevoilor mari de resurse ale unui site web Magento.

Va trebui să instalați teme pentru a determina designul site-ului dvs. și extensii pentru a îmbunătăți funcționalitatea acestuia (echivalentul Magento al pluginurilor WordPress). Magazinul oficial oferă o selecție bună de teme și extensii sau puteți cumpăra de pe piețe terțe.

Un scurt cuvânt de avertizare: Temele și extensiile pentru Magento pot fi costisitoare, mai ales dacă sunteți obișnuit cu prețurile produselor WordPress. De exemplu, este frecvent să vezi extensii sau teme costă 300 USD + plus (deși găsești și opțiuni mai ieftine).

Tema Porto Magento

Detalii despre temă

Aici se termină asemănările dintre Magento și WordPress. Singura diferență majoră dintre cele două este evidentă: Magento este exclusiv o platformă de comerț electronic. Magento este, de asemenea, destul de complex – probabil că va trebui să angajați un dezvoltator pentru a efectua chiar și sarcini simple, cum ar fi instalarea extensiilor.

Cu toate acestea, nucleul Magento este cea mai puternică platformă de comerț electronic existent și are o listă impresionantă de funcții. Există prea multe pentru a enumera integral aici (dacă doriți să le vedeți pe toate, aruncați o privire la această pagină, dar aici sunt câteva dintre caracteristicile / abilitățile la care aveți acces la:

 • Actualizați și vindeți produse conexe și creați pachete de produse.
 • Pagini de destinație dedicate pentru fiecare categorie de produse.
 • Coduri de cupon flexibile și reguli de stabilire a prețurilor.
 • Gestionați toate magazinele Magento dintr-un panou de admin.
 • Afișați atributele nelimitate ale produsului – dimensiune, culoare, stil și așa mai departe.
 • Tabloul de bord dedicat pentru clienții înregistrați.
 • Verificare de o pagină.
 • Funcționalitatea listei de dorințe încorporate.
 • Rescrie URL-urile pentru SEO.

Aceasta se adaugă la toate celelalte funcționalități principale ale comerțului electronic – pagini de produse, coșuri de cumpărături, gateway-uri de plată, gestionarea comenzilor și așa mai departe – ceea ce este esențial pentru magazinele online. În mod implicit, gateway-urile PayPal și Authorize.net sunt încorporate, dar puteți integra o mulțime de altele folosind extensii.

rezumat

Fără îndoială, Magento este cea mai puternică platformă de comerț electronic prezentată pe această listă. Este destul de complex de folosit, dar acest lucru este mai mult decât compensat de cantitatea pură de funcții pe care le acceptă.

Deși nucleul este liber de utilizat, mulți non-dezvoltatori se vor lupta să își funcționeze magazinul și să funcționeze fără asistență. Acest lucru ar putea adăuga costuri de dezvoltare semnificative la preț, ceea ce ar exclude Magento pentru operațiuni cu buget redus.

Cu toate acestea, dacă aveți bani, Magento oferă toate funcționalitățile de care un magazin de comerț electronic ar putea avea nevoie. Cu suport pentru produse nelimitate (și variabile), Magento este probabil una dintre cele mai flexibile și scalabile soluții de comerț electronic din jurul.

WooCommerce

În cele din urmă, avem o soluție de comerț electronic cu care toți utilizatorii WordPress ar trebui să fie familiarizați cu: WooCommerce. În funcție de cifre, WooCommerce este cea mai populară modalitate de a face un magazin de comerț electronic, deținând o cotă de piață de 22%, ceea ce o plasează ușor înaintea Shopify pentru primul loc..

WooCommerce a fost achiziționată de Automattic în mai 2015 – într-o tranzacție în valoare de 30 milioane USD. Dacă nu sunteți cunoscut, Automattic este compania din spatele WordPress.com, cu cea mai recentă evaluare de 3 miliarde de dolari. Împărțim doar acest număr pentru a demonstra că WooCommerce, ca și celelalte, are resursele unei companii de un miliard de dolari în spatele său.

Pagina de pornire WooCommerce

În loc să fie o soluție integrală (cum ar fi cele două platforme dedicate eCommerce prezentate până acum), WooCommerce este de fapt un plugin WordPress – ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de un site web alimentat de WordPress pentru a-l rula..

Ca și software-ul principal WordPress, pluginul WooCommerce de bază este de asemenea gratuit, deși va trebui să cumpărați unele extensii premium pentru a crea un magazin funcțional.

WooCommerce vă oferă site-ul dvs. funcționalitatea de comerț electronic fără să fie disponibil. După instalare, veți putea încărca produse pe site-ul dvs. (inclusiv imagini, descrieri, prețuri, atribute variabile și specificații), iar vizitatorii vor putea să le adauge în coșul lor, apoi mergeți la casă pentru a le plăti..

Pentru a vă ajuta să vă configurați magazinul, WooCommerce vine cu un asistent de configurare convenabil care vă ajută să vă conectați la procesoarele de plată, cum ar fi Stripe sau PayPal, să configurați zone de transport și multe altele.

WooCommerce vine și cu instrumente care vă ajută să calculați automat taxele și tarifele de transport.

De asemenea, este una dintre cele mai intuitive platforme de comerț electronic; Utilizatorii WordPress se vor simți ca acasă, întrucât toate gestionările comenzilor sunt gestionate din partea de întoarcere a WordPress.

Desigur, unul dintre cei mai importanți factori la lansarea unui magazin este designul site-ului dvs. Din fericire, majoritatea temelor WordPress acceptă WooCommerce din cutie și veți găsi, de asemenea, mii de teme dedicate WooCommerce pentru fiecare nișă sub soare la WordPress.org și pe piețele precum ThemeForest:

Tema plată WooCommerce

Detalii despre temă

Acolo unde WooCommerce excelează este piața de extensii. Deoarece este construit pe WordPress, puteți beneficia de cele 50.000 de plugin-uri gratuite la WordPress.org, precum și de mii de opțiuni premium. În plus, deoarece WooCommerce este atât de popular, puteți găsi, de asemenea, mii de plugin-uri special dedicate extinderii WooCommerce.

De fapt, dacă căutați „WooCommerce” la WordPress.org, veți găsi aproape o mie de pluginuri gratuite pentru WooCommerce. Iar piața de extensii de pe site-ul WooCommerce prezintă alte extensii gratuite și premium de 330 de plus.

Unele dintre extensiile mele preferate includ:

 • Abonamente WooCommerce (199 USD) – vă permite să colectați plăți recurente de la clienți.
 • Produse suplimentare (49 USD) – permite vizitatorilor să își personalizeze produsele în continuare (de exemplu, să specifice gravuri).
 • Cupoane inteligente (99 USD) – vă permite să creați oferte promoționale sau chiar să oferiți certificate de cadou magazinului dvs..
 • Preț dinamic (129 USD) – vă permite să utilizați prețuri dinamice și flexibile prin configurarea unui număr nelimitat de „reguli” de stabilire a prețurilor.
 • Rezervări WooCommerce (249 USD) – vă permite să acceptați rezervări de întâlniri prin magazin.

Vrei să vezi cum arată un magazin WooCommerce bun? Iată câteva exemple grozave.

rezumat

WooCommerce este deja cea mai populară soluție de comerț electronic și este cu siguranță una dintre cele mai bune. Impulsat de succesul fenomenal al WordPress, WooCommerce oferă webmasterilor posibilitatea de a pune la dispoziție un magazin de comerț electronic pe orice site web bazat pe WordPress.

Dacă sunteți un utilizator WordPress, ar trebui să vă puteți adapta perfect la WooCommerce, deoarece totul este controlat din tabloul de bord standard WordPress – de la construirea și personalizarea magazinului dvs. până la adăugarea de produse și gestionarea comenzilor..

Nucleul este lipsit de puterea absolută a lui Magento, dar compensează prin utilizarea sa impresionantă. Și, în cazul în care doriți să adăugați mai multe funcții pentru a-l combina mai mult cu Magento, există o mulțime de extensii care vă permit să faceți acest lucru.

Practic, dacă doriți ceva mai flexibil decât Shopify, dar nu la fel de intimidant ca Magento, atunci WooCommerce este o opțiune excelentă.

Gânduri finale

După ce am examinat Shopify, Magento și WooCommerce, marea întrebare este: Care ar trebui să alegeți?

Așa cum se întâmplă adesea cu aceste tipuri de întrebări, răspunsul cinstit este: Depinde. Există o mulțime de factori în joc atunci când decideți ce platformă de comerț electronic trebuie să utilizați – abilitățile dvs. tehnice, bugetul, dimensiunea magazinului și funcțiile necesare, pentru a numi doar câțiva. Cu toate acestea, există trei scenarii în care răspunsul este redus clar.

 • Aveți abilități tehnice limitate și căutați pur și simplu modalitatea cea mai rapidă de a lansa magazinul cu un minim de tampenie – du-te cu Shopify.
 • Aveți un buget mare cu care să vă jucați și căutați cea mai puternică soluție pentru a lansa un magazin de dimensiuni întreprinderi – du-te cu Magento.
 • Nu vă este frică să aflați cum să faceți lucrurile pentru dvs. și doriți o soluție care să crească odată cu afacerea dvs., fără a-i limita potențialul – mergi cu WooCommerce.

Dar dacă nu te încadrezi într-una din aceste trei categorii? Poate că scriu părtinitor pentru un blog WordPress, dar consider că WooCommerce este un bun punct de plecare. Așa cum am menționat mai sus, acesta atinge mijlocul dintre aceste alte două instrumente, oferind o parte din cele mai bune din ambele lumi, cu o ușurință de utilizare bună, accesibilitate și mai multă flexibilitate decât oferă Shopify.

Desigur, nu mă simt singură – amintiți-vă că WooCommerce deține cea mai mare cotă de piață, învingându-l atât pe Shopify cât și pe Magento (deși Shopify este strâns la coadă).

Oricine a folosit WordPress nu ar trebui să aibă nicio problemă în a găsi WooCommerce și a lansa un magazin online. Și pe cineva care nu? Ei bine, WordPress este intuitiv de utilizat și există resurse WordPress mult mai utile acolo (inclusiv WinningWP, desigur) decât pentru Shopify sau Magento.

Cu o mulțime de funcții nemaipomenite (și mult mai multe disponibile prin extensii), un cost redus și o mică curbă de învățare – dacă aveți îndoieli, mergeți cu WooCommerce.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me