Kako Chuck Gumbert uporablja uspešne pilotske tehnike za uspeh v poslu in življenju

Za zmago v poslu je potreben zelo specifičen nabor znanj, ki se jih podjetniki lahko sčasoma naučijo in razvijajo.


Vendar pa je lahko ugotoviti, kakšne so priložnosti za poslovanje podjetja, bodisi v spletu ali izven njega, lahko drago in frustrirajoče.

Na srečo smo se imeli priložnost pogovarjati s poslovnim trenerjem in bivšim pilotom borca ​​Chuckom Gumbertom (http://chuckgumbert.com) o njegovih tehnikah, ki podjetjem pomagajo do zmage.

posnetek zaslona chuck gumbertDomača stran Chucka Gumberta. Chuck je poslovni trener in strokovnjak za preobrate.

Chuck Gumbert je nekdanji pilot vojaškega borca. Da bi bil na tem položaju, sta potrebna disciplina, osredotočenost in pamet. Vzel je tehnike, ki jih je vojska naučila, da bi bil lahko uspešen pilot borec, in jih nagovoril, da vodijo uspešen posel.

Chuck se je strinjal s klepetom s WHSR o tem, kako lahko podjetja spremenijo svoje mišljenje v pilota borca ​​in premagajo različne ovire, ki jim stojijo na poti do uspeha.

O Chucku Gumbertu

Chuck z balonom T-2. Ta slog letala je bil vmesno usposabljanje za mornarico.

Chuck Gumbert s F-14 v ozadju.

Chuck Gumbert je nekdanji pilot F-14 Tomcat. Chuck mu ni nič neznanca, vendar je premagal vse, kar mu je življenje vrglo in se odlično odrezalo. Ko je bil star dve leti, je zbolel za polio, kar je lahko pohabljenje. Vendar je uspel na koncu premagati učinke in nadaljevati z udeležbo v srednješolskih športih. Sčasoma je v piloti ameriške mornarice postal pilot bojev, celo uspel je diplomirati na vrhu svojega razreda.

Z leti si je Chuck zastavil cilje in jih tudi dosegel, denimo plezanje na Mt. Kilimanjaro. Mt. Kilimanjaro se nahaja v Tanzaniji v Afriki in je najvišja gora na celini. Od baze do vrha je 16.100 čevljev. Vzpon lahko traja od pet do devet dni, saj morajo plezalci izbrati najboljšo pot in se ustaviti, da se prilagodijo višinskim spremembam.

Chucka sem vprašal, kaj ga je privleklo v to, da postane pilot borec.

Že od nekdaj imam ljubezen do letenja. Bilo je nekaj vojaških letal, ki so letala nizko nad hišo, ko sem bila stara 5 ali 6 in so me priklenili. Moj cilj je bil leteti za letalske družbe, toda na polovici fakultete je bilo očitno, da ne bom imel potrebnih ur za letenje letalskih družb. Tako sem se pridružil mornarici, da sem sestavil te ure letenja.

Kako vas vojaško usposablja za vse življenje

Veliko Chuckove zgodnje kariere je utrlo pot do njegovega uspeha pozneje v življenju in njegove sposobnosti, da pomaga drugim naučiti, kako uspeti. Biti pilot borec ni enostavno. Piloti morajo razviti močno miselnost, da se prebijejo v težke čase. Ena najtežjih stvari, s katerimi se je Chuck spopadel kot pilot borec, je bila preprosto odsotnost od doma dalj časa.

Težko je bilo oditi od doma več mesecev. Drugi je ponoči pristajal na letalu. Strašljiv je kot izhod, vendar sem ga s pomočjo prakse in pozitivne miselne naravnanosti obvladal.

Vojska je močan poligon za vodenje podjetja. Chuck je dejal: “Pomaga vam razumeti pomen in potrebo po načrtu. In ne govorim samo na splošno, ampak tudi v življenju. Spoznala sem kar nekaj ljudi, ki so že del svojega življenja preživeli in nimajo pojma, kako so prišli do mesta, kam se usmerijo. “

Chuckova knjiga Pushhing the Envelope osvetljuje vprašanje, kako ljudje ne vedo, kako so prišli, kam so naslednji. Chuck v uvodu za knjigo deli:

Kot nekdanji pilot F-14 Tomcat bom z vami delil tisto, kar sem se naučil na vsaki stopnji poti. Lekcij je veliko, toda temelj je enak. Dobili boste le toliko, kolikor boste dali vanj.

Kako lahko razmišljanje lovskega pilota pomaga lastnikom podjetij

potiskanje pokrova ovojnice

Kot je Chuck že omenil, je ena največjih napak, ki jo delajo lastniki podjetij, da nimajo načrta za svojo rast in kako se bodo premaknili naprej.

„[Včasih lastniki podjetij] nimajo načrta za svoje poslovanje. Ne vedo, kam gredo ali zakaj. Njihovo podjetje jih vodi namesto obratnega. “

Chuck v svoji knjigi Potiskanje ovojnice podrobno opiše, kako lahko lastniki podjetij prevzamejo nadzor nad svojo poslovno potjo ali potjo, ugotovi, kam jo želijo prevzeti, nato pa razvije in pozneje izvede načrt, kako priti do tja.

“Tako kot pilot borec.”

Tu je kratek odlomek iz knjige:

Kaj pa, če vaša resnična zmogljivost daleč presega vaš trenutni življenjski slog? Zakaj bi to vprašal? Ker tako živi večina nas. Varno igramo z mislijo, da nismo sposobni pritiskati močneje, hitreje in višje, kot smo trenutno. Na primer, koliko ur na teden porabite za gledanje televizije? Koliko časa zapravite na družbenih medijih ali nespametno klikate po internetu? Koliko hitre hrane vas čaka? Kot sem rekel, vaša resnična zmogljivost je daleč presega način, kako živite; vendar to ni obsojajoče, vznemirljivo je.

Chuck nadalje razlaga načine, kako povečati odgovornost in postati bolj in bolj učinkovit v poslu in življenju.

Če želite resnično uspeti v poslu (in življenju), morate spremeniti svoj način razmišljanja. Razmislite o načinu, kako vojska usposablja svoje vojake. Z novo vadbo jih vržejo v novo rutino in jih fizično, čustveno in psihično potisnejo do svojih meja. Učenje borbe s svojo potjo skozi poslovanje je podobna pokrajina.

Kaj, če mi ne uspe?

Morda vaše podjetje propada ali ne raste. Morda boste slišali ta notranji glas, ki vam pove, da nikoli ne boste zmagali. Najprej se morate naučiti premagati to negativnost, če želite uspeti.

“Ne obupaj. Kot je dejal GS Patton: “Pogum je strah, ki ga držimo za trenutek dlje.” Poiščite trenerja ali uspešnega mentorja in sodelujte z njim / njo, da boste stvari postavili na vrsto. Vedno imam svoje stranke osredotočene na samo 1-2 stvari, ki bodo bistveno izboljšale, «je dodal Chuck.

Približno 20% podjetij v prvem letu odpove, v petem letu pa 50%. Do leta 10 zadetkov je stopnja odpovedi kar 80-90%. Ta statistika se morda zdi zastrašujoča, vendar Chuck resnično verjame, da je glavni razlog za te neuspehe vse v pomanjkanju načrtovanja.

Ponovno je potreben načrt. In ta načrt se začne z močno vizijo prihodnosti in strategijo, kako priti do tja.

Na primer, za svoje svetovalne posle ima Chuck enoletni, triletni in petletni načrt. Te načrte posodablja dvakrat letno. Prav tako spremlja svoj napredek pri teh načrtih in na poti izvaja taktične prilagoditve.

Ne bojte se delegatov

Chucka sem prosil za primer podjetja, ki mu je pomagal, in kaj je bilo storjeno, da se stvari obrnejo. Opozoril je na področje, s katerim se spopada veliko lastnikov malih podjetij – delegacija. Precej težko je razviti posel in nato del operacije preusmeriti na drugo osebo. Nihče ne dela tako, kot bi vi.

Vendar pa je pooblastilo eden izmed ključnih dejavnikov, da vaše podjetje prevzamete od majhnih do srednjih ali večjih. Chuck deli to zgodbo o lastniku podjetja, ki se je posvetoval z njim in se spopadal s to točno težavo (ime podjetja je bilo urejeno zaradi zasebnosti).

Vse je hotel narediti sam, saj se mu je zdelo, da nihče ne zmore bolje, kot bi lahko, in to je zaviralo njegovo sposobnost rasti. Prišel je na razpotje, čas je bil, da se spustite in zaupate svojim ljudem, ali pa ostanete priklenjeni na svojo trenutno letno prihodkovno številko. Izbral je možnost 1 in njegovo poslovanje se je skoraj podvojilo.

Kje ste obtičali kot lastnik podjetja? Ali morate delegirati? Potrebujete načrt? Ali je treba verjeti vase in v svoje sposobnosti?

Ne glede na vprašanje, upamo, da vam je ta nasvet poslovnega trenerja Chucka Gumberta dal nekaj vpogleda in nekaj korakov naprej. WHSR bi si želel vzeti minuto, da bi gospod Gumbert delil svoj neprecenljiv vpogled v to, kako voditi svoje podjetje kot pilotski borec..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me