Kako je Firedrop uporabil rastočo priljubljenost A.I. pridobiti 4.000 uporabnikov pred zagonom

Preden je Firedrop (www.firedrop.ai) sploh odprl svoja virtualna vrata, je imel več kot 4000 aktivnih uporabnikov. Koncept podjetja se je razvil leta 2015, poiskali so vlagatelje, zagotovili financiranje in svoja vrata odprli do februarja 2017, ko so tem predregistriranim uporabnikom izdali različico Beta.


Ustanovitelj Firedrop in direktor, Marc Crouch

Ustanovitelj in direktor podjetja Firedrop, Marc Crouch, si je vzel čas za klepet z nami o ključih za uspešno uspešnost zagona – tako preden začnete in nadaljujete z rastjo.

Crouch ima več kot 20 let izkušenj v tehnološki industriji kot podjetnik in pisatelj. Crouchovi začetki so nekoliko edinstveni za tehnika. Spominja se, da je bil v šoli jezikoslovec. “Imam podiplomsko diplomo iz angleške književnosti, zato nisem tipičen razvijalec.” Crouch deli z glasbo, ki jo je prejel v tehnologiji.

Z glasbo se ukvarjam že več kot 20 let, v devetdesetih letih prejšnjega stoletja pa sem bil aktiven na več forumih AOL za ljubiteljske glasbenike, kjer sem spoznal ustanovitelja spletnega mesta, ki je ponujalo konstruktivne kritike za ljubiteljske umetnike, ki so jih napisali prostovoljci po vsem svetu. Na začetku sem se pridružil kot urednik in zagotovil, da so recenzije objavljene z visokim standardom angleščine. Potem je nekega dne ustanovitelj izginil, jaz pa sem privzeto prevzel, ker noben od drugih prostovoljcev ni bil zainteresiran.

Od angleškega majorja do lastnika njegove prve družbe

Crouch se je učil, kako kodirati naprednejše jezike. Ravno knjigo je uporabil za učenje jezika kodiranja. Takrat je začel spoznavati potencial spletnih strani. Ta izkušnja dokazuje, da če ste odločni, boste našli vire za učenje potrebnih veščin. Crouch je to obvladal v 90. letih, ko ni bilo skoraj toliko spletnih MOOC-jev in drugih virov, da bi se naučili tehničnih veščin.

Crouch je ustanovil podjetje, prodal oglaševanje in šel v glasbeno industrijo, da bi sklepal dogovore. Njegovo prvo spletno mesto je v nekaj letih naraslo iz 8000 mesečnih na 3 milijone mesečnih obiskovalcev.

»Imeli smo založbe, vodenje prireditev in oddelke za upravljanje izvajalcev. Bilo je šest zaposlenih s polnim delovnim časom in vojska prostovoljcev. To je bil fantastičen čas, zlasti če sem se ukvarjal z glasbenim podjetjem v tako mladih letih – mojih zgodnjih 20-ih. “

Žal se je zgodila nesreča Dotcoma in posel je naletel na težave z denarnim tokom.

Vendar je bila Crouchova ljubezenska zveza s tehnološkim poslom že v celoti razvita. “Tudi ko sem se moral nekaj časa zaposliti v prodaji, da sem se finančno spet postavil na noge, sem imel vedno tehnološki projekt na poti. To je zame najbolj navdušujoč posel. “

To samo kaže, da morate, ko morate začeti podjetje, do katerega ste strastni. Tako boste tudi ob neuspešnih težavah imeli tako gorečo željo, da bi nadaljevali korak naprej in to je resnično ključ do uspeha.

Zgodnji dnevi Firedropa

Firedrop se je rodil, medtem ko je Crouch delal za drugo podjetje.

Bilo je leto 2015 in bil je direktor Umi Digital, agencije za oblikovanje gostinstva. Nekatera velika spletna mesta za rezervacije so starše dejansko onemogočila in začel je razmišljati, kako bi lahko pomagal majhnemu neodvisnemu lastniku hotela ali restavracije.

V bistvu je Crouch videl težavo z manjšimi lastniki podjetij, kjer niso imeli priložnosti, da bi bili prisotni na spletnem mestu portala, in nameraval je ustvariti rešitev, ki naj bi strankam omogočila, da sami izdelajo preprosta spletna mesta. Štart je bil na sejmu s ceno 20 evrov mesečno. Na prvi predstavi so našli 20 novih strank.

Vendar so se kmalu po pridobitvi peščice kupcev začeli klice. Ljudje niso razumeli postopka ali niso vedeli, kako dodati vsebino, ali pa so imeli veliko drugih vprašanj.

Tako so do konca leta 2015 podjetje vedeli, da morajo raziskati načine uporabe tehnologij avtomatizacije za izdelavo spletnega mesta. Kombinirali so ga z načeli A.I. in rebranded kot Firedrop.

posnetek zaslona platforme fireropPosnetek zaslona platforme Firedrop.ai. Upoštevajte intuitivna vprašanja na desni strani, ki vas bodo vodila med spremembami na strani.

»Na začetku smo zgradili ekosfero predloge, ki temelji na WordPressu, in upravljali gostovanje in upravljanje, ki sta delovala, vendar še vedno nista dovolila, da bi stroške spletnega mesta znižali dovolj daleč za manjša podjetja, zato smo leta 2015 začeli iskati rešitve za samooskrbo. , sprva poenostavljeno orodje za ustvarjanje spletnih mest, kot je Wix ali Weebly, vendar z zelo racionaliziranim vmesnikom. “

Ko so gradili platformo, ki jo vidite danes, so si nenehno govorili, da je “poenostavljena.”

Sprva so zbrali majhno količino semenskega denarja za izdelavo prototipa in imeli šest mesecev časa, da se udarijo po tleh. Crouch je predčasno najel tudi svojo osnovno ekipo. »Prejšnji dnevi so bili veliko trdega dela in inovacij, hkrati pa tudi veliko navdušenja. Obstoj podrobnega proračuna je bil bistven ali pa bi se zelo hitro odrezali. “

Crouch poudarja, da je bila to njegova prva izkušnja, da je bil edini ustanovitelj podjetja.

Njegovo prejšnje podjetje je začelo s soustanoviteljem. Ker je bil to četrti posel, ki ga je začel Crouch, poudarja, da je že bil seznanjen s stresi, s katerimi bi se moral spoprijeti pri gradnji svojega podjetja. Vedel je, da bo potreboval močno podporo mreže prijateljev, družine in investitorjev. Opozarja tudi na najem prave ekipe.

»Na začetku smo razmišljali, zato potrebujete močno kulturo v timu. Vsi so še vedno tukaj. “

posnetek zaslona spletnega mesta fireropPosnetek zaslona spletnega mesta Firedrop.ai

Tekoča rast

Pred njihovim lansiranjem se je Firedrop precej začel pod radarjem. Vendar so svoj prvi porast dosegli avgusta 2016. Nabralo jih je spletno mesto Hacker News, ker je prej plačal za uvrstitev v glasilo z naslovom Betalist.

Firedrop je v eni noči prešel iz 50 prijav na več kot 2500. Od tam Crouch deli, da je šlo za neprekinjen potek prijav, ki so ga poganjali večinoma blogerski in socialni napori. Prav tako je postavil shemo napotitve, ki je bila precej učinkovita. V času, ko je Firedrop Beta zaživel februarja 2017, so zadeli že več kot 4.000 uporabniških znamk, omenjenih v tem delu.

Omeni, da je bila njihova rast v zadnjih šestih mesecih dokaj enakomerna, z nekaj trni, a se celotni promet sčasoma povečuje. Poskuša pogledati širše razgledno točko namesto na nenadne trne, da bi sčasoma dobil jasnejšo sliko rasti.

Danes Crouch deli, da zdaj ponujajo brezplačno začetno nastavitev strani za prijavo. Omenil je, da to v resnici ne dosega obsega, vendar jim prinaša vleko, ki jo potrebujejo, in meni, da je to ključnega pomena, saj so še vedno v dokaj zgodnjih dneh poslovanja. Zrasli so že na približno 10.000 uporabnikov.

osebje podjetja fireropOsebje v podjetju Firedrop.ai

Nasveti za druge lastnike podjetij

Crouch je imel nekaj nasvetov za druge lastnike podjetij. Poleg tega, da ima vzpostavljeno močno podporno mrežo, kot je že omenil, je dejal še, da vidi eno veliko skupno napako prvotnih ustanoviteljev. Povedal je, da se ponavadi pretvarjajo, da so ves čas na vrhu in ne prosijo za pomoč ali nasvete od drugih.

“To je velika napaka, saj spraševanje ne samo, da vam pomaga razdeliti breme, ampak dejansko pomaga rešiti težave za vas. Nikoli ne veš, kdo ali kdaj bo prišel odličen nasvet. “

Drugo vprašanje je tisto, o katerem smo že govorili tukaj na WHSR, in to je upravljanje s časom.

“Vedno je treba storiti milijon stvari in zlahka se zapleteš z detajli. Moj najboljši nasvet je, da si zapomnite najpomembnejše: vedno se osredotočite na gotovino. “

Crouch poudarja, da to lahko pomeni povečanje naložb ali pridobivanje kupcev, ki lahko plačajo v roku, ki ga potrebujejo za plačilo. Vaša prednostna naloga številka ena mora biti delo, ki daje prednost denarnemu toku.

“Torej, če imate potencialno sejo in niste prepričani, ali bo napredoval ta dnevni red, ga vljudno zavrnite ali prosite za pojasnilo. In nato oddajte vse, v čemer niste dobri, na primer račune. Ne prevzemite vsega sami; preprosto ni mogoče. “

Da bi se spopadli z začetnimi težavami z denarnim tokom, ki jih doživljajo številna mala podjetja, ko začnejo rasti, predlaga:

Vzpostavite močan finančni načrt in napoved in predvidevajte, da bo vse trajalo dlje, kot je bilo pričakovano. Vsako podjetje se na neki točki ali drugem vidi (včasih več kot enkrat ali dvakrat!), Vendar je pomembno, da se pred njim ne skrijete in ne pozabite, da se z VSAKODNIMI lahko dogovarjate – tudi davčni mož. V redu je, če dobavitelju rečete, da imate težave z gotovino in potrebujete več časa ali morate razdeliti plačila. Kar ni v redu, je, da se pretvarjate, da je vse v redu, in nato razjezite upnike na hrbtu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map