Fixarea temutei „Eroare de stabilire a unei conexiuni la baze de date” în WordPress

Oferte WordPress


Cu cât lucrezi mai mult cu WordPress, cu atât ai șansa de a te confrunta cu temutul „Eroare de instituire a unei conexiuni bază de date„. Acesta este unul înfricoșător, deoarece probabil veți putea accesa, parțial, fie partea din față, cât și cea din spate a site-ului dvs. web și, dacă nu v-ați dat încă în cap câteva concepte fundamentale despre servere și / sau dezvoltare web, probabil că veți fi în pierdere.

Iată cum să înțelegeți și să remediați această eroare neobservantă.

Ce înseamnă „eroare la stabilirea unei conexiuni la baze de date”?

În loc să fie salvat în fișiere specifice, conținutul postărilor și paginilor WordPress este salvat într-o bază de date pe care WordPress trebuie să o facă de fiecare dată când servește / generează o pagină web. Când o postare este vizualizată, de exemplu, WordPress găsește gazda bazei de date, se conectează la baza de date, găsește tabelul de postări WordPress în acea bază de date și caută conținutul pe care încearcă să îl încarce. Pe scurt, infamă „eroare de stabilire a unei conexiuni la baza de date” înseamnă că WordPress nu poate găsi această bază de date.

De ce este o problemă atât de mare? Ei bine, pe lângă conținutul postărilor și paginilor, WordPress stochează și o mulțime de alte informații esențiale în baza sa de date – cum ar fi setările principale, datele utilizatorului, tema selectată, setările widgetului, datele pentru pluginurile active, si asa mai departe. Dacă WordPress nu poate accesa oricare dintre informațiile din baza sa de date, nu are cum să-ți încarce site-ul.

Care este cauza unei probleme de conexiune la o bază de date?

Există o serie de probleme care ar putea cauza o problemă de comunicare cu baza de date. Să creăm o listă scurtă și să aprofundăm pentru a înțelege (și rezolva) mai bine fiecare problemă:

 • Credențe de bază de date incorecte (nume de utilizator, parolă, gazdă, bază de date)
 • Fișiere corupte
 • Baza de date coruptă
 • Serverul de baze de date este supraîncărcat sau funcționează defectuos

Dar mai intai…

Deși procesele pe care le voi examina nu sunt periculoase, este întotdeauna o idee bună să aveți o copie de rezervă – doar dacă este cazul. Dacă utilizați deja un instrument precum VaultPress – pe care vi-l recomand cu drag – sunteți deja susținut și este bine să mergeți.

Există o mulțime de pluginuri care vă pot sprijini lucrurile, dar dacă sunteți deja blocat de WordPress nu veți putea să le folosiți. În acest caz, va trebui să utilizați cPanel sau alt software de gestionare a găzduirilor pentru a face o copie de rezervă completă.

Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, discutați cu gazdele dvs., majoritatea vor avea o soluție de rezervă. Asigurați-vă că faceți o copie de siguranță a bazei de date, precum și a fișierelor de pe serverul dvs., deoarece este baza de date care conține toate informațiile critice pentru site-ul dvs. Web.

Rezolvarea problemelor de conexiune a bazei de date

Am scris lista de mai sus în ordinea probabilității, pe baza experienței mele, dar puteți începe de jos și să lucrați, dacă doriți. Acestea fiind spuse, dacă nu aveți o linie directă (sau suport pentru chat) cu gazda dvs., va fi dificil să spuneți dacă un server de baze de date este supraîncărcat sau nu funcționează defectuos la sfârșitul lor, deoarece de la sfârșit simptomele sunt indistinguibile. În orice caz, să aruncăm o privire la fiecare dintre cauzele și să vedem ce putem face pentru a remedia lucrurile.

Credențe de bază de date incorecte

Acesta este unul pe care îl văd destul de des. Dacă vedeți mesajul „eroare la stabilirea unei conexiuni la baza de date” atunci când configurați o nouă instalare WordPress, atunci acesta este aproape sigur vinovatul. Pentru a vă conecta la baza de date, WordPress are nevoie de patru informații cheie:

 • Gazda bazei de date
 • Numele de utilizator al bazei de date
 • Parola bazei de date
 • Baza de date folosită

Toate aceste informații ar trebui să vă ofere (dacă nu sunt introduse de fapt în numele dvs.) de către gazda dvs. Cu toate acestea, dacă utilizați o configurație mai flexibilă (de exemplu, nu este un tip de instalare cu un singur clic), ar trebui să verificați numele de utilizator, parola și numele bazei de date. Cel mai bun pariu este să copiați și să lipiți toate datele direct de pe suportul în care v-au fost date. (Notă: Parolele pot avea uneori liniuțe sau perioade care nu sunt selectate în mod normal.)

Dacă ați modificat recent gazdele, asigurați-vă că verificați de două ori detaliile „gazdei bazei de date”. În multe cazuri, acesta va fi „localhost” Bluehost, HostGator. Trebuie remarcat faptul că multe gazde utilizează o adresă IP SiteGround sau chiar un URL DreamHost complet diferit. Dacă nu sunteți sigur cu privire la nicio parte a acestui lucru, trebuie să contactați gazda și să-i întrebați direct sau să consultați baza lor de cunoștințe online (dacă au una).

La o nouă instalare, probabil că vi se vor prezenta câmpuri în care să introduceți aceste informații pe măsură ce parcurgeți rutina standard de configurare pe ecran a WordPress. În multe cazuri, puteți chiar să vă întoarceți și să completați din nou aceste informații. Dacă nu, va trebui să descărcați, să editați și apoi (folosind un client FTP corespunzător reîncărcați fișierul de configurare situat în directorul rădăcină WordPress (numit wp-config.php). Asigurați-vă că editați numai acest fișier folosind un text editor, desigur. Detaliile conexiunii bazei de date sunt aproape de partea de sus și arată așa:

define (‘DB_NAME’, ‘nume_ baza de date’);

/ ** Numele de utilizator al bazei de date MySQL * /
define (‘DB_USER’, ‘database_user’);

/ ** Parola bazei de date MySQL * /
define (‘DB_PASSWORD’, ‘database_password’);

/ ** Nume gazdă MySQL * /
define (‘DB_HOST’, ‘database_host’);

Pur și simplu schimbați valorile din al doilea set de paranteze pentru a modifica detaliile de conectare la valorile corecte și ar trebui să fiți în funcțiune în cel mai scurt timp. Dacă, totuși, ați verificat și verificat dublu toate aceste detalii și mai primiți aceeași eroare, atunci este timpul să treceți la următorul număr: Fișiere corupte.

Fișiere corupte

În unele cazuri, utilizatorii au raportat că reîncărcarea fișierelor principale ale WordPress rezolvă uneori eroarea – motivul exact pentru care acest lucru poate funcționa poate fi un mister, dar, în multe cazuri, are de-a face cu resetarea permisiunilor de fișiere sau înlocuirea core corecției fișiere. (Notă: Asigurați-vă că nu suprascrieți fișierul config.php, care conține informații de configurare cruciale sau directorul wp-conținut, care conține temele, pluginurile și media dvs. și nu uitați să face întotdeauna o copie de rezervă înainte de a modifica sau înlocui orice.)

Pentru a face acest lucru, va trebui să descărcați o versiune nouă a WordPress de pe WordPress.org și să dezarhivați pachetul de pe computer. Accesați folderul dezarhivat și ștergeți fișierul config.php și folderul wp-content pentru a fi sigur că nu le înlocuiți accidental pe cele de pe serverul dvs. live. După ce acestea au fost șterse, deschideți un client FTP și pregătiți-vă să încărcați fișierele rămase în folderul rădăcină WordPress.

Presupunând că nimeni nu a făcut vreodată modificări neplăcute în fișierele principale ale WordPress, acum ar trebui să puteți suprascrie în siguranță toate aceste fișiere pe serverul dvs. live – asigurându-vă că nu suprascrieți accidental wp-config.php fișier sau wp-content folder, desigur.

Baza de date coruptă

O bună indicație a unei baze de date corupte este dacă funcția front end a site-ului web funcționează, dar backend-ul nu este (sau invers). De asemenea, puteți vedea un mesaj de eroare care vă spune că unele tabele de bază de date nu pot fi găsite. Din fericire, WordPress conține un instrument care vă poate ajuta să reparați o bază de date coruptă. Va trebui să descărcați fișierul wp-config.php (pe care îl veți găsi în directorul rădăcină al instalării WordPress) și să adăugați următoarea linie:

define (‘WP_ALLOW_REPAIR’, adevarat);

După ce ați reîncărcat-o, ar trebui să puteți accesa o pagină specială de reparații a bazelor de date pe site-ul dvs. accesând http://yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php (înlocuitorul dvs.ite.com cu domeniu real). Ar trebui să vedeți un ecran care afișează două opțiuni: „Repararea bazei de date” și „Repararea + optimizarea bazei de date”.

Repararea bazei de date WordPress - Screenshot

Deși alegerea oricărei opțiuni ar trebui să fie în regulă, aș recomanda alegerea numai pentru a repara baza de date. În calitate de programator, am aflat că chiar și aparent irelevantul poate provoca probleme imprevizibile. Nu văd cum și executarea unei optimizări ar putea strica lucrurile, dar este mai bine să fii în siguranță decât să-mi pară rău în aceste situații. Cel puțin, optimizarea bazei de date, precum și încercarea reparației vor dura aproape cu siguranță ceva mai mult – iar punerea în funcțiune a bazei de date ar trebui să fie prioritatea.

După ce ați făcut acest lucru, asigurați-vă că reveniți la wp-admin.php și eliminați din fișier linia de cod menționată mai sus. Pagina de reparație nu este ascunsă și nu este sigur; acesta va rămâne acces public atât timp cât acea bucată de cod există în fișierul de configurare.

Serverul de baze de date este supraîncărcat sau funcționează defectuos

Serverele defecte și supraîncărcate sunt foarte greu de diferențiat fără a avea acces la instrumente avansate de găzduire sau a vorbi cu compania dvs. de găzduire. Dacă credeți că unul dintre acestea se întâmplă și gazda dvs. are asistență telefonică sau chat în timp real, atunci cel mai bun pariu este să-i întrebați ce se întâmplă direct.

Dacă utilizați un server partajat (ceea ce înseamnă că trebuie să partajați resursele serverului cu un număr mare de alte persoane), poate fi greu de spus dacă cauza erorii este din cauza unei suprasarcini sau a unei defecțiuni. În unele cazuri, în loc de o defecțiune, poate fi de fapt pentru că un alt site de pe același server este supraîncărcarea bazei de date. Cu alte cuvinte, chiar dacă aveți doar un site foarte mic, fără majorarea bruscă a traficului, acesta ar putea suferi o suprasarcină cauzată de site-ul altcuiva. Acest lucru este mult mai puțin probabil să se întâmple cu un VPS sau cu o configurare administrată de găzduire WordPress.

Vestea bună este că de obicei aceste două probleme se rezolvă într-un timp relativ scurt. Dacă o bază de date funcționează defectuos din punct de vedere fizic, webhost-ul dvs. se va muta aproape întotdeauna pentru a-l înlocui imediat ce sistemele lor indică nevoia de a face acest lucru – și dacă o bază de date scade din cauza unei suprasarcini, de obicei se va reporni automat și va fi din nou în funcțiune. o chestiune de minute. Dacă totuși, acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori, avertizați-vă gazdele și solicitați-le să investigheze cât mai curând posibil.

Dacă site-ul dvs. Web se află pe un server partajat și traficul dvs. crește rapid, puteți începe să întâmpinați probleme de conexiune la baza de date pe măsură ce începeți să supraîncărcați serverul. De obicei, astfel de erori se vor rezolva singure, dar se vor întâmpla din nou dacă site-ul dvs. web continuă să crească creșteri în trafic. În astfel de cazuri, dacă nu faceți deja acest lucru, folosirea unui plugin bun de memorie în cache, precum W3 Total Cache, WP Super Cache sau WP Rocket poate atenua problemele suplimentare..

Acestea fiind spuse, cea mai simplă modalitate de a rezolva această problemă este de a împiedica acest lucru să se întâmple deloc.

Gazduit WordPress găzduit

Deși nu este o soluție în sine, trecerea la un pachet de găzduire WordPress gestionat vă poate salva o mulțime de dureri de cap dacă începeți deja să vedeți aceste tipuri de erori. Găzduirea WordPress administrată este mai puțin flexibilă din punct de vedere al caracteristicilor, dar, dacă tot ce ai nevoie este să poți rula WordPress, poate fi o opțiune excelentă. (Acest site chiar rulează un astfel de serviciu.) Gazduirea administrată specifică WordPress este adaptată să funcționeze WordPress cât mai eficient și rapid. Hardware-ul, software-ul serverului și reprezentanții de îngrijire a clienților – exact despre orice, de fapt – sunt orientați către (și optimizați) pentru WordPress!

Dezavantajele acestui tip de găzduire nu vă pot accesa serverul prin SSH și nu puteți instala alte scripturi în afara WordPress (adică puteți rula WordPress și nimic altceva). În plus, majoritatea gazdelor WordPress gestionate vă vor interzice utilizarea anumitor plugin-uri care au fost considerate subvalorizate și / sau improprii pentru sistemele lor.

Dacă vă interesează găzduirea WordPress gestionată, aruncați o privire asupra opțiunilor. Unele dintre cele mai bune sunt cele oferite de WPEngine (probabil lider în arena de găzduire WordPress gestionată), Kinsta (excelent pentru întreprinderile mari) și Flywheel (orientată către designeri și agenții).

Prezentare generală

După cum puteți vedea, cauza exactă a infamei „erori de stabilire a unei conexiuni la baza de date” a WordPress poate fi una dintre multe. În experiența mea, însă, în marea majoritate a cazurilor, se datorează fie unui tip de eroare generată de utilizator (de exemplu, o eroare din fișierul config.php), fie este o problemă care poate fi rezolvată de utilizator. Dacă aveți probleme, urmați metodele prezentate mai sus pentru a vă pune în funcțiune site-ul și, dacă nu mai aveți noroc după aceea, discutați cu gazda dvs. pentru a le analiza problema pentru dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map