7 nasvetov za zmanjšanje velikosti baze podatkov WordPress

Resno pri pospeševanju spletnega mesta, ki ga gosti WordPress?


Potem boste verjetno odpravili denar za brezskrben dizajn ali kode, ki skrajšajo čas nalaganja vašega spletnega mesta.

In če ste kaj podobnega spletnemu skrbniku, nestrpno požirate delovne liste, e-knjige in webinarje, ki vas naučijo povečati hitrost spletnega mesta.

Toda izkazalo se je, da morda ne boste morali razvaljati nekaj testa.

Zakaj vprašaš?

Ker zmanjšanje velikosti vaše baze podatkov WordPress lahko znatno skrajšate čas nalaganja vašega spletnega mesta in izboljšate njegovo hitrost.

Ni skrivnost, da iskalniki dajejo velik pomen hitrosti spletnega mesta in da čas nalaganja vašega spletnega mesta lahko v majhnem odstotku vpliva na vaše uvrstitve. To ne pomeni posebej, da bo hitrejše spletno mesto povečalo vašo uvrstitev, ampak pajkom pomaga lažji dostop do vaših spletnih strani in obiskovalcem zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo.

In večja kot je vaša baza podatkov WordPress, več časa lahko traja upodabljanje strani za tiste, ki obiščejo vaše spletno mesto. Zato morate nujno očistiti bazo podatkov WordPress in zmanjšati njeno velikost. Sčasoma bodo v vaši podatkovni bazi nastali neuporabljeni zapisi, odvečni vnosi in tabele, ki jih lahko varno odstranite, ne da bi vplivali na druge elemente spletnega mesta. To bo pomagalo odstraniti čas nalaganja vašega strežnika in izboljšati delovanje vašega spletnega mesta.

Želite vedeti, kako zmanjšati velikost svoje WordPress baze? Sledi sedem korakov za zmanjšanje velikosti baze podatkov WordPress, ki jih je mogoče takoj uporabiti:

1. Izbrišite neželene vtičnike

1

Ali ste vedeli, da obstaja več kot 20.000 vtičnikov WordPress? Enostavnost, s katero lahko namestite vtičnik, je hkrati blagoslov in prekletstvo. Vaša baza podatkov bo vedno trpela zaradi napihnjenosti vtičnikov, saj vsak vtičnik, tudi ko je deaktiviran, doda več kode, da se WordPress naloži.

Tako storite svojo bazo podatkov in svoje spletno mesto uslugo in izbrišite vse tiste vtičnike, ki jih že dolgo niste uporabljali. To lahko enostavno storite s pomočjo vtičnika na nadzorni plošči WordPress.

2. Izbrišite neželene komentarje in neželene kode

2

V mapi z neželeno pošto in smeti naj bodo komentarji in objave: to je nepotrebno nered, ki ga morate odstraniti. Prav tako morate izbrisati morebitne revizije objav, ki so ostale kot osnutki in namesto tega so bile objavljene nove objave.

Če želite to delo opraviti z enim klikom, uporabite vtičnik za optimizacijo WP. Hkrati lahko z vtičnikom Clean Options za WordPress vtičnik poiščete neuporabljene tabele v bazi in jih očistite..

3. Uporabite poizvedbe MySQL

Vtičnik Akismet v tabeli z imenom wp_commentmeta v številnih primerih poveča velikost baze podatkov. Namestite vtičnik upravitelja WP db > zaženite naslednji dve možnosti poizvedb – izvedite ju lahko na nadzorni plošči WordPress (vendar zaženite vsako posebej):

ODSTRANI IZ wp_commentmeta KJE KOMORI_ID NI (IZBERI komentar_id IZ wp_kommenta);
IZbriši iz wp_commentmeta KJE je meta_key LIKE ‘% akismet%’;

Vaša namestitev WordPressa je morda nekoliko drugačna, zato ne pozabite preveriti imena svoje tabele, preden uporabite zgornja vprašanja. Za zmanjšanje velikosti baze podatkov so v pomoč tudi naslednje poizvedbe SQL:

IZbriši iz wp_postmeta KJE je meta_key = "_edit_lock";
IZbriši iz wp_postmeta KJE je meta_key = "_edit_last";

4. Stisnite slike

4

Stiskanje slik lahko znatno zmanjša količino podatkov v vaši bazi podatkov. S stiskanjem gzip lahko zmanjšate velikost besedilnih virov, kot so CSS, JavaScript in HTML.

Uporabite lahko tudi vtičnik WP Smush.it, ki bo stiskal slike, ko boste naložili nove v predstavnostno knjižnico, tako da odstrani metapodatke iz JPEG-jev, pretvori GIF v indeksirane PNG-je, odstrani neuporabljene barve iz indeksiranih slik in optimizira kompresijo JPEG-a. WP Smush.it bo mirno tekel za kulisami.

5. Izklopite samodejno shranjevanje

Spremembe, ki jih spremenite v objave, WordPress shrani v vsaki 2 minuti in jih shrani kot revizijo. Vse revizije posamezne objave so shranjene kot ločeni vnosi v bazo, zaradi česar je baza drastično velika.

Če pišete dolge objave, je izklop funkcije samodejnega shranjevanja uporabna rešitev. Med datoteko zapiranja in odpiranja php dodajte naslednjo kodo v datoteko function.php:

funkcija onesposobiAutoSaveCompletely () {
wp_deregister_script (‘samodejno shranjevanje’);
}
dodajanje (‘wp_print_scripts’, ‘onemogočiAutoSaveCompletely’);

6. Optimizirajte bazo podatkov WordPress

Baza podatkov je kraj shranjevanja vsega: komentarji, nastavitve, strani, objave, vtičniki in kode. Napihnjena baza podatkov pomeni, da vsakič, ko se stran ponovno naloži, lahko traja dlje časa, da se informacije najdejo in prikažejo.

Zato morate optimizirati svojo bazo podatkov. Uporaba upravitelja WP-DB ali vtičnika za optimizacijo WP je odličen način za obnovitev, popravilo, optimizacijo in varnostno kopiranje baze podatkov.

7. Uporabite vtičnike predpomnilnika

Vtičniki za predpomnjenje, kot je W3 Total Cache, ustvarijo statično različico vaših strani za prve obiskovalce. Dostop do baze podatkov je torej ustvarjanje vaše strani, ko jo kdo obišče prvič.

Z vtičnikom za predpomnilnik je ustvarjena stran shranjena na strežniku, tako da, ko uporabnik naslednjič obišče stran, se ista stran vnaprej ustvari in baze podatkov ne vpiše.

Izvedite naslednje ukrepe za optimizacijo vaše baze podatkov WordPress. Opazili boste takojšnje rezultate.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me