Блоом вс ОптинМонстер: Који је бољи додатак за Оптин форму е-поште?


Када су у питању ВордПресс додаци са значајком пакета за приказивање оптининих образаца за е-пошту на вашој веб локацији, постоје два главна покретача: све популарнији ОптинМонстер и недавно објављени Блоом, из Елегант Тхемес.

Као што ће редовни читаоци знати, већ смо детаљно прегледали ове додатке у два претходна поста: ОптинМонстер Ревиев: Истраживање нових функција овог додатка за Оптин Форм за ВордПресс и наш новији Блоом Ревиев: Потпуно нови додатак за обраду е-поште ОптинМонстер из елегантних тема. Међутим, иако ти прегледи иду у велику дубину, не покушавају да вам помогну да одговорите на најважније питање: Која је боља опција за вашу веб локацију?

Да бисмо вам помогли да се одлучите, упоредимо то двоје.

Погледаћемо њихове карактеристике, проценити колико их је лако користити и покушаћемо да утврдимо која нуди најбољу вредност за новац. Хајде да почнемо.

Типови формулара за е-пошту путем е-поште

Најважније карактеристике додатка за оптимизацију е-поште су врсте облика у понуди. И Блоом и ОптинМонстер превазилазе само додатке за попуп / оптин форму, а оба садрже корисне типове обрасца који ће вам помоћи да проширите своју листу е-поште.

Блоом наводи шест врста образаца: Појавни прозор Лигхтбок-а, уграђивање / увлачење, додатак, испод поста, пречице и закључани садржај.

ОптинМонстер вс Блоом Форм Типови

Блоом вам омогућава да одаберете шест врста оптина.

Са ОптинМонстер добијате приступ седам врста оптин / попуп: Лигхтбок попуп, екран за добродошлицу преко целог екрана, клизач, лебдећа трака, мобилни скочни прозор, инлине / афтер пост и бочна трака. Постоји и празна исписна платна платна која се може користити за приказивање било којег прилагођеног садржаја по вашем избору. Међутим, као и многи други аспекти овог додатка, тачан облик и врсте скочних прозора до којих ћете добити зависи од плана цена који ћете изабрати (више о онима касније).

Врсте образаца за ОптинМонстер кампању

ОптинМонстер има седам главних врста оптинова, плус опцију празно платно.

Блоом дефинитивно покрива све битне типове облика, али то чини и ОптинМонстер – и такође вам нуди лебдећу траку, испразни испис на платну, опцију преузимања целог екрана и искачући облик само за мобилне уређаје.

Опција закључаног садржаја са оба додатка била би корисна ако желите да користите садржај високе вредности – попут преузимања датотеке – за примамите посетиоце да се придруже вашој листи. Штавише, могућност уметања образаца у ваш садржај помоћу кратког кода такође вам може пружити прилику да се читач пријави на пола пута преко поста или странице.

Уз ОптинМонстер, образац платна омогућава вам приказ било који прилагођени садржај који вам се свиђа у скочном прозору. Овај садржај може бити веза до производа, профили на друштвеним мрежама и дељиви линкови или било шта што одговара вашем садржају. Укратко: бескрајне могућности које пружа облик платна чине га врло занимљивом особином.

Примјери ОптимМонстер плутајућих шаблона траке

За разлику од Блоома, ОптинМонстер има опцију оптимираног плутајућег шанка.

ОптинМонстер плутајући бар је још један потенцијално згодан тип облика. То је зато што је оптин образац увек приказан – било на врху или на дну прозора – где год да се посетиоци налазе на вашој страници. Поред тога, ако значајан број ваших посетилаца приступа вашој веб локацији на мобилним уређајима, онда ће се попуп ОптинМонстер-а за мобилне уређаје дефинитивно привлачити. Међутим, помоћу Блоома можете подесити оптин да се не приказује на мобилним уређајима.

Недавно је додан ОптинМонстер образац за преузимање преко целог екрана је такође победник. Када се прикаже, ова опција покрива цео прозор прегледача и може се покренути када посетилац дође на вашу веб локацију или ускоро крене. Ако заиста желите да привучете пажњу посетилаца, ово би могла бити најбоља опција.

Оба додатка вам такође нуде избор ефекти анимације који се односе на ваше обрасце да бисте привукли пажњу својих читалаца. Иако ОптинМонстер има више анимацијских ефеката, разлика између њих две није толико битна. Међутим, недавно ажурирање ОптинМонстер-а омогућава вам додавање звукова у искачућим местима док су приказани.

Пресуда: ОптинМонстер побеђује у овом смислу јер има више типова облика. Ово укључује неке корисне опције (попут поп-уп платна) које једноставно нису доступне са Блоом-ом. Прихватање је у томе што му је потребна плаћена надоградња за добијање ових додатних типова обрасца.

Победник: ОптинМонстер

Дизајни обрасца и могућности прилагођавања

Блоом се испоручује са импресиван број обрађених образаца образаца која се може применити на све врсте облика у понуди. Међутим, након детаљнијег прегледа, многе од ових образаца су само незнатне варијације на језгровитом дизајну. Упркос томе, још увек постоји велики број значајно различитих дизајна у понуди.

Опције предлошка за цвату

Само неки од прилагодљивих предложака облика Блоом оптин.

Предлошци образаца ОптинМонстер подијељени су у различите расположиве типове облика. Због тога неке врсте образаца имају више предложака од других – али, који год облик обрасца одабрали, неће вам недостајати опција шаблона..

Предлошци образаца ОптинМонстер Оптин

Свака врста образаца ОптинМонстер има свој сопствени скуп предложених шаблона које можете одабрати.

Све у свему, ОптинМонстер и Блоом имају сличан број образаца образаца. Међутим, помоћу ОптинМонстер добијате приступ разноврснијем избору дизајна од Блоом-а. Такође је вредно истаћи да вам оба додатка то дозвољавају прилагодите предлоге са врло детаљним детаљима.

Блоом вам пружа широку лепезу поставки за рад приликом прилагођавања дизајна облика, али ОптинМонстер чини посебно лако прилагодити обрасце, захваљујући корисничком интерфејсу.

Пресуда: Упоређивање квалитета и разноликости дизајна је тежак позив. Блоом вам олакшава живот укључивањем више префабрисаних варијација на сваком од главних дизајна облика, док ОптинМонстер има шири избор изразито различитих дизајна од којих да изаберете. Ни у овом подручју не постоје додаци, а ваше личне поставке ће диктирати који дизајн шаблона вам је дражи.

Победник: Нерешено

Окидачи обрасца и поставке активирања

Пуштају вас окидачи контролише када се приказују обрасци, тако да ваши читаоци имају довољно времена да прво формирају мишљење о вашој веб локацији и њеном садржају.

Кашњење да активирате образац може једноставно бити засновано на времену или може бити сложеније, попут коришћења механизма који активира ваш образац када се посетилац помери на одређено место на страници или када је стигао до краја пост – или чак и када су били неактивни одређено време.

Поставке приказа образаца Блоом Оптин

Блоом има неколико сјајних окидача који контролишу приказивање облика.

С Блоомом добијате приступ неким врло занимљивим окидачима, као што су временско кашњење, након коментара, након куповине ВооЦоммерцеа, окидача по страници за помицање странице, окидача у празном времену и када корисник кликне на дугме или везу.

Опције контроле приказа ОптинМонстер

ОптинМонстер сада има већи избор правила приказивања од Блоома, мада ни додатак не садржи опције.

Ажурирања за ОптинМонстер су додала више приказа, укључујући снажну опцију за време и датум која је одлична за приказивање промоција у одређене дане у недељи или у одређеном временском периоду. Као и Блоом, ОптинМонстер такође има окидач заснован на помицању, временски окидач, опцију неактивности и функцију која вам омогућава да додате везе у свој садржај који покрећу скочни прозор када се кликне..

Контролишите видљивост скочних прозора у складу са датумом и временом.

ОптинМонстер подржава вишеструке услове засноване на времену и датуму како би контролисао видљивост ваших скочних прозора и општина.

Главна разлика између ОптинМонстера и Блоома у овом подручју је та што ОптинМонстер има окидач за излазну намеру.

Окидач намјере излаза може откријте када ће посетилац напустити вашу веб локацију. То се постиже праћењем кретања показивача миша како би се открио када напусти прозор прегледача, што даје добру индикацију да посетилац ускоро притисне дугме за повратак или излаз. Док курсор напушта прозор, приказује се образац. Предност овог је у томе што је ваш скочни облик само приказује се када посетилац ускоро напушта вашу веб локацију, чиме уклања ризик од нервирања читалаца док конзумира ваш садржај.

Пресуда: Иако су окидачи Блоом-а веома корисни, ОптинМонстер је победио овде, захваљујући укључивању покретача излазне намере.

Победник: ОптинМонстер

Контроле и подешавања приказа екрана

И Блоом и ОптинМонстер вам пружају велику контролу над тиме где су обрасци приказани – било на целој веб локацији, на постима из појединачних категорија и ознака или на одређеним страницама. Обоје вам то такође дозвољавају искључите појединачне постове и странице из приказивања образаца.

Поставке приказа за обрасце Блоом

Блоом олакшава дефинисање садржаја на коме ће се приказивати ваши оптинови.

Иако оба додатка имају добра подешавања екрана, ОптинМонстер ствари пребацује на нови ниво контролама које покривају физичку локацију посетиоца, посетиоцима са одређеним УРЛ параметром, посетиоцима који користе Адблоцк и посетиоцима из одређеног извора саобраћаја.

Контролишите ко би требало да види ваше ОптинМонстер скочне прозоре

ОптинМонстер има импресивну контролу за дефинисање ко ће видети ваше обрасце и скочне прозоре.

Осим приказивања прилагођене поруке, и ОптинМонстер и Блоом вам дозвољавају преусмеравање посетилаца на одређени УРЛ након подношења обрасца.

Корисничке поставке ОптинМонстер Оптин Висибилити

ОптинМонстер омогућава комбиновање више скочних прозора и њихово активирање на основу начина на који је корисник са њима комуницирао.

Пресуда: ОптинМонстер добија овај, јер има више могућности за скривање и приказивање образаца на основу више сценарија.

Победник: ОптинМонстер

Интеграције сервиса е-поште

Оба додатка се интегришу са све водеће услуге маркетинга путем е-поште, а поступак повезивања додатка са услугом управљања списком е-поште је подједнако једноставан са обе опције. Без обзира на то, ОптинМонстер има предност, јер подржава шири спектар услуга. Међутим, Блоом додаје додатну подршку за више сервиса са сваким ажурирањем, тако да ће ускоро моћи да се надокнади.

Опције интеграције услуге маркетинга е-поште

Блоом се сада интегрише са 16 услуга маркетинга путем е-поште, али ОптинМонстер ради са више.

Пресуда: ОптинМонстер побеђује на основу већег броја услуга маркетинга е-поште који се тренутно подржавају.

Победник: ОптинМонстер

Употребљивост: Једноставност употребе

Стварање, конфигурисање и управљање образацима за оптинисање е-поште је заправо врло једноставно са оба додатка.

Блоом Форм Буилдер сучеље

Блоом има помало застарели дизајнерски интерфејс облика, али још увек је могуће прилагодити ваш оптин дизајн.

Блоом користи прилагођену контролну таблу прилагођену дизајну којој се приступа кроз вашу ВордПресс административну област, а захваљујући недавном ажурирању, ОптинМонстер је сада домаћин сервис.

ОптинМонстер Попуп Едитор обрасца

ОптинМонстер сада има интуитивно дизајнерско сучеље фронт-енд попуп.

Прелазак ОптинМонстер-а на услугу хостовања значи да креирање и управљање ОптинМонстер обрасцима траје изван вашег ВордПресс контролне табле, али корисничко сучеље би требало да буде познато управо свим ВордПресс корисницима. Прелазак на услугу с хостом има своје предности и недостатке. С једне стране, значи да имате додатну веб локацију за пријаву да бисте управљали обрасцима; с друге стране, сада можете управљати обрасцима за више веб локација путем централне контролне табле. Такође вам омогућава да користите ОптинМонстер на било ком веб месту, а не само на ономе који покреће ВордПресс.

Активни Оптинс екран у Блоом-у

Иако је сваки кориснички интерфејс различит, обојица раде веома добро. Међутим, ОптинМонстер – који садржи бочни панел поставки поред великог главног панела са приказом уживо дизајна облика – олакшава и брже састављате обрасце. Чињеница да се ОптинМонстер сада налази изван веб локације ВордПресс може вас одбацити ако радите директно на ВордПресс контролној табли.

Пресуда: ОптинМонстер је победио овде захваљујући корисничком интерфејсу са великим прегледом уживо и опцијама за прилагођавање који се могу кликнути за уређивање..

Победник: ОптинМонстер

Опште карактеристике: Блоом вс ОптинМонстер

Оба додатка су препуна корисних функција, али постоје неколико бодова разлике.

Опције локације Блоом обрасца

И Блоом и ОптинМонстер имају велики број образаца образаца, а ниво на коме се оне могу прилагодити је врло импресиван – мада ОптинМонстер има разноврснији избор шаблона од Блоом-а.

Када су у питању облици и скочни типови, ОптинМонстер има лебдећу траку, празно платно и оптимиране мат-стиле добродошлице које недостају у Блоому. Иако ни Блоом нема окидач намјере излаза, скроловање и окидачи засновани на времену су добри компромиси. Поштено је рећи да оба додатка покривају основе када су у питању облици и скочни типови.

Постоји још неколико области у којима ОптинМонстер нуди више од Блоома, попут интерфејса за обликовање образаца, који омогућава преглед вашег рада уживо. Облик платна који вам омогућава додајте било који садржај у скочни прозор (уместо оптин форме) је такође користан алат за приступ – да не спомињемо опцију преузимања преко целог екрана. Окидач за приказ образаца о намери излаза такође се не може занемарити.

Иако другачија, ни додатку не недостају функције, што значи да одлучите која ће имати најбољу поставу за свој властити пројекат, зависи од тога колико цените излазну намеру и искочено платно, као и колико вам треба контроле над тим ко може да види ваше попупс и оптинс. Поред тога, сет дизајна предложака обрасца који преферирате такође ће вам помоћи да одлучите за који додатак ћете ићи.

Пресуда: Оба додатка покривају све основне карактеристике, истовремено нудећи свој начин рада. На папиру, међутим, ОптинМонстер има више функција од Блоома. Али, када је реч о проглашењу победника, то ће се спустити на ваше личне преференције и захтеве и који додатак најприближније задовољава ваше потребе.

Победник: Нерешено

Цене: Најбоља опција за вредност за новац

Блоом је доступан на две цијене: годишња лиценца и могућност доживотног боравка. Обоје добијате приступ свим функцијама и користите на неограниченим веб локацијама.

С друге стране, ОптинМонстер је доступан у четири плана цена. Оне се заснивају на броју веб локација на којима се додатак може користити и на које функције желите да приступите.

Ово је успело тешко је упоредити Блоом и ОптинМонстер по вредности за новац – и чињеница да цена Блоома укључује приступ свим осталим додацима и темама доступним из Елегантне теме чини још тежим за директно поређење.

Опција за најбољу вредност у великој мери ће зависити од функција којима требате да приступите, као и броја веб локација на којима планирате да користите додатак.

Да бисте вам помогли да утврдите која нуди најбољу вредност за ваше потребе, ево опција за цене:

ОптинМонстер је доступан од 108 долара годишње. Ако ипак желите приступити све карактеристике, могли бисте на крају плаћати чак 2.388 УСД годишње – што је еквивалент 199 долара месечно – за пакет Агенције.

Ево брзо преглед опција одређивања цена ОптинМонстер-а:

 • Основно: 9 УСД месечно – користите на једној веб локацији са ограниченим типовима облика.
 • Плус: $ 19 месечно – користите на три локације са додатним врстама обрасца (плутајући трак, бочна трака, закључавање садржаја и тако даље).
 • Про: 29 УСД месечно – користите на неограниченим веб локацијама, плус више типова обрасца (укључујући намеру изласка и платно) и додатне функције (укључујући откривање и заказивање препорука).
 • Агенција: 199 УСД месечно – користите на неограниченим веб локацијама и свим функцијама (укључујући прилагођено брендирање, преусмеравање на лицу места и циљање гео-локације).

Сви планови ОптинМонстер наплаћују се сваке године, а овде можете видети све детаље, укључујући тачно које функције овде добијате.

Блоом је цена од 89 долара за годину дана или 249 УСД за доживотни приступ подршци и ажурирањима, а обе опције покривају неограничено коришћење веб локација. Цена Блоом-а вам такође омогућава приступ свим осталим темама и додацима ВордПресс-а из Елегант Тхемес-а, који укључује његов водећи Диви ВордПресс Тхеме, све популарнији Монарцх Социал Схаринг Плугин и самостални додатак Диви Паге Буилдер..

Иако морате да платите додатно за приступ излазним намерама, платну и другим напредним функцијама ОптинМонстер-а, ниједна од њих није доступна у Блоому по било којој цени.

Што се тиче трошкова, Блоомова цена од 89 долара се налази између основних и плус ОптинМонстер планова, који имају ограничене могућности у поређењу с плановима Про и Агенције..

Пресуда: Када упоређујем вредност за новац, рекао бих да је Блоом боља опција, јер има нижу цену која још увек укључује добар скуп функција.

Победник: Блоом

Коначна пресуда: ОптинМонстер вс Блоом

Иако је ОптинМонстер освојио највише рунди, нема много тога раздвојите та два додатка када је у питању основно. Обе су врло једноставне за употребу и укључују све функције које ће вам требати за почетак повећања ваше листе е-поште.

Међутим, кад су у питању напредне функције које заиста могу побољшати ваше резултате, ОптинМонстер напредује – иако приступ тим додацима није јефтин.

Ако је буџет кључни фактор, улагање у Блоом је вероватно најбоља опција, у поређењу са улазним пакетом ОптинМонстер од 108 УСД годишње. Ако сте на тржишту за једну или више нових ВордПресс тема, улазак у клуб Елегант Тхемес представља велику вредност за новац (нуди приступ свим 87 темама и додацима за 89 УСД.

С друге стране, ако од ОптинМонстер-а можете приуштити врло прецизне планове за Про и Агенцију, на крају ћете имати приступ моћном алату за повећање конверзија на више веб локација.

На крају дана, функције које највише цените и колико сте спремни потрошити утврдит ће који је најбољи додатак за ВордПресс оптин образац за вашу веб локацију. Када је у питању одлука између Блоом и ОптинМонстер, од вас је све само за крајњи позив.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map