Како организирати свој уреднички календар с уређивањем протока

ВордПресс понуде


Под претпоставком да је ваш садржај довољно добар, више садржаја води до више промета. Ако нови пост на блогу објавите само једном или два пута месечно, вероватноћа је да ће ваши конкуренти (који би могли објављивати више од десет пута чешће него месечно) брже повећавати своју публику него ви (под претпоставком да је њихов садржај до гребање наравно).

Међутим, што више садржаја објавите, то више постаје проблем са организацијом. Особито ако покренете велику публикацију која стално објављује нове постове и прима гомилу нових предмета итд., Ако све то управљате лако може завршити посао. Још горе, лако је клизнути.

Пре или касније, морат ћете се обратити некој врсти додатка за уређивање календара за помоћ. Мој избор?

Уређивање тока.

Тамо је прилично вероватно најфункционалнији, најпопуларнији, бесплатни уреднички додатак. Додатак је једноставан за навигацију, без огласа, а свака могућност на својој дугој листи функција је прилично неопходна.

Ево свеобухватне расподеле додатка и његових многих могућности.

Комплетна листа функција Едит Флов-а

Чим преузмете, инсталирате и активирате Едит Флов на свом ВордПресс блогу, пређите на страницу са подешавањима додатка да бисте прочитали све његове могућности. Екран на који сте погодили изгледа овако.

Едит-Флов-Листа значајки

Следи листа функција Едит Флов-а:

 • повлачење и спуштање календара заказивања
 • прилагођени статуси који означавају напредак поста
 • видгете контролне табле како би вам помогли да пратите садржај са ВП контролне табле
 • уреднички коментари за унутрашњу сарадњу
 • уреднички метаподаци да бисте видели историју промена поста
 • страницу да прегледате све ваше постове, плус њихове статусе, одједном
 • корисничке групе за управљање вашим тимом
 • интерна обавештења

Читајте даље да бисте добили потпуни опис сваке функције, плус локацију на административној табли на којој свака способност ступа на снагу.

Календар

ВП Админ > Командна табла > Календар

Календар превлачења и падања једна је од најатрактивнијих карактеристика Уређивања протока – држати се свог циљаног распореда објављивања толико је лакше кад је потребно само кликнути и превући.

Календар

Ако се вратите на страницу са могућностима календара, видећете три могућа прилагођавања. Прво, можете одлучити које ћете врсте објављивати у календару (не брините за врсту „идеје“; то је само персонализација за мој веб сајт). Друго, такође можете одабрати који тип поста се може креирати на самој страници календара (вероватно ће то бити стандардни пост за већину вас).

На крају, можете да омогућите и претплату са иЦал-а или Гоогле календара.

Едит-Флов-Сеттингс-Сеттингс

Прилагођени статуси

ВП Админ > Уреди пост

Једном када инсталирате Редакцијски календар, омогућено је више нових статуса поста: Корак, Додељено, У току, Нацрт и Преглед на чекању (Питцх је подразумевана за сваки нови пост).

Уреди-ток-нагиб на нацрт

Ако бисте радије да мало промените статусе, можете да одете на страницу са подешавањима и креирате, измените и обришете статусе. Можете да промените подразумевану поставку из тона у нацрт, креирате нови статус који ће означавати довршене постове – шта год сматрате да вам је потребно.

Цустом-Статус-1

У одељку са опцијама можете одабрати на којим врстама пошта треба да се користе ови статуси, као и да ли падајуће стање увек треба да буде омогућено или не.

Цустом-статусе

Видгетс Дасхбоард-а

ВП Админ > Командна табла

Уз Уређивање тока такође долази сет видгета које можете да поставите на контролну таблу да бисте брзо добили преглед вашег садржаја. Ови виџети су бележница за брзо биљежење мисли, списак статуса поста плус број постова означених са сваким статусом и листа свих постова које пратите.

Надзорна табла-виџети

На страници са могућностима можете да омогућите или онемогућите сваки виџет.

Опције виџета

Коментари уредништва

ВП Админ > Уреди пост

Ако додате Едит Флов у свој арсенал додатака, сада ћете на вашој страници за уређивање постова имати нови виџет. Овај виџет омогућава уредницима да шаљу одговоре ауторима постова, тражећи ревизије, указујући на одобрење итд. Аутори поста могу затим извршити потребне промене и одговорити уреднику. Е-пошта потпуно уклања из поступка ревизије поста и може бити велика уштеда времена за уређиваче блога.

Коментари уредништва

Страница са опцијама омогућава вам да одаберете за које су врсте објава омогућени уреднички коментари.

Опције коментара

Уреднички метаподаци

ВП Админ > Уреди пост

Уређивачки метаподаци омогућавају вам да евидентирате прилагодљиве детаље сваког задатка, попут броја речи, теме поста итд. Видгет за екран за ову функцију такође се налази на страници за уређивање поста, испод формата поста и приказаних слика видгета..

Уреднички метаподатци

На страници са подешавањима можете да додате нова поља у видгет и одаберете за које врсте уредничких метаподатака требају бити видљиви.

Опције метаподатака

Стори Будгет

ВП Админ > Командна табла > Стори Будгет

Страница Стори Будгет је једноставна страница која вам омогућава да у једном погледу погледате све своје постове и њихове статусе. Можете филтрирати постове према датуму, статусу, категорији и корисницима због којих су их створили.

Прича-буџет

Корисничке групе

ВП Админ > Уређивање тока > Корисничке групе

Функционалност корисничке групе једна је од мојих омиљених функција Едит Флов. Ја сам огроман чудак у организацији. Волим да сви са којима радим јасно знају њихове улоге и шта би требало да раде.

Корисничке групе

Садржан је скуп предефинисаних група корисника који се састоје од уредника копија, фотографа, извештача и уредника одељка. Корисничке групе можете додавати, уређивати и брисати по жељи. Картица са могућностима омогућава вам да одаберете које су корисничке групе врста пошта.

Обавештења

ВП Админ > Уреди пост

И на крају, имамо Уређивање обавештења о протоку. Овде је тимска сарадња на једном посту постала веома једноставна.

Обавештења је виџет на екрану на страници за уређивање поста. Омогућава вам да „означите“ одређене корисничке налоге у одређеном посту. Сваки корисник додан на листу обавештења добит ће обавештење сваки пут када се статус поста промени или када се поднесе уреднички коментар.

Поред тога, уместо да појединачно додате сваког корисника, можете да означите различите корисничке групе ради обавештења.

Обавештења

На страници са подешавањима можете да изаберете за које су обавештења о врстама пошта и да ли треба да се обавештавају административни рачуни о свакој промени статуса / уреднички коментар.

Подешавања обавештења

Окончање

Постоји неколико додатака за календар бесплатног уређивања који могу посао обавити једнако брзо и ефикасно као Уређивање тока. Омогућава вам да лако и стилски управљате садржајима свог блога, а истовремено вам омогућава да брзо и професионално комуницирате са својим особљем. Шта би још уредник могао пожелети?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map