Top 15 (esențiale) lucruri de făcut după instalarea WordPress – Trebuie să citiți!

Oferte WordPress


Deci, tocmai ai instalat WordPress … Acum ce? Cum îți transformi instalarea goală de WordPress într-un site web final, care este gata să primească vizitatori?

Cu toate că WordPress este destul de gata să iasă din funcție, există niște pași de bază pentru menaj, trebuie să faceți pentru a vă configura site-ul pentru succes..

Acestea includ setări de bază pentru configurare, extensii pentru instalare și personalizare, precum și conținutul pe care ar trebui să îl aveți gata înainte de a vă deschide porțile. De exemplu, veți dori să setați structura URL-ului dvs. WordPress și fusul orar – mici lucruri ușor de trecut cu vederea, dar care joacă un rol important în site-ul dvs..

În mod similar, este esențial să configurați o politică de backup puternică pentru a vă păstra site-ul în siguranță.

Pentru a vă ghida, iată 15 lucruri esențiale de făcut după instalarea WordPress:

15 lucruri de făcut după instalarea WordPress

1. Convingeți-vă cu tabloul de bord WordPress

Când tocmai ați instalat WordPress, primul lucru pe care veți dori să îl faceți este să vă familiarizați cu tabloul de bord WordPress.

Este panoul de control pentru site-ul dvs., așa că veți petrece mult timp în acesta pe tot restul acestei postări (și tot restul vieții site-ului dvs.).

Puteți accesa tabloul de bord WordPress prin anexare / Wp-admin până la sfârșitul URL-ului site-ului dvs., de exemplu, yoursite.com/wp-admin. Dacă nu v-ați conectat deja, WordPress vă va solicita înainte de a putea vedea tabloul de bord.

Tabloul de bord principal vă oferă un rezumat de bază al site-ului dvs. Pentru a accesa zone suplimentare, veți utiliza meniul din bara laterală din stânga:

Tabloul de bord WordPress

Fiecare element de meniu din stânga va include, de asemenea, o serie de submeniuri când treceți peste el.

Pentru a crea conținut nou, veți utiliza Mesaje și Pagini meniuri:

 • Mesaje – acestea sunt postările de pe blog.
 • Pagini – pagini statice, cum ar fi paginile „Despre” sau „Contact”.

Pentru a gestiona extensiile site-ului dvs., veți utiliza Aspect și Plugin-uri meniuri:

 • Aspect – instalați și personalizați tema dvs. WordPress, care controlează aspectul site-ului dvs..
 • Plugin-uri – instalați și gestionați pluginurile dvs. WordPress, care adaugă funcționalități noi site-ului dvs..

În cele din urmă, atunci când tocmai te-ai configurat, vei petrece mult timp în Setări zonă. Cu toate acestea, după ce configurați toate setările, veți ignora mai ales această zonă în gestionarea dvs. zilnică a site-ului.

După ce vă simțiți confortabil să lucrați în tabloul de bord WordPress, sunteți gata să înțelegeți în restul acestor sfaturi …

2. Schimbă structura permanentă

Structura de permalink a site-ului dvs. WordPress controlează partea URL-urilor site-ului dvs. web care vine după numele principal de domeniu.

De exemplu, dacă adresa URL a unei postări este „yoursite.com/things-to-do-after-installing-wordpress“, Atunci structura de legături permanente controlează”lucruri-to-do-după-instalarea WordPress-„Parte.

Este o considerație importantă atât pentru experiența utilizatorului, cât și pentru optimizarea motoarelor de căutare (SEO), deoarece puteți utiliza cuvintele din legăturile dvs. permise pentru a oferi un context important despre conținutul unei postări..

Cu toate acestea, multe instalări proaspete WordPress folosesc o structură de legături permise neautorizate bazată pe numere, cum ar fi „yoursite.com/?p=123„.

Pentru a remedia acest lucru și a alege o structură de permalink optimizată, puteți accesa Setări → Permalink.

Pentru majoritatea site-urilor web, cea mai bună opțiune este să alegeți Numele postului structura. Cu toate acestea, dacă site-ul dvs. postează știri sensibile la timp, poate avea sens și să alegeți o structură de legătură permanentă care să includă data.

Cu toate acestea, pentru majoritatea blogurilor, nu ar trebui să includeți data în adresa URL, deoarece este posibil să doriți să reveniți și să actualizați postarea în viitor. În această situație, poate deveni confuz dacă ați actualizat o postare în 2020, dar structura URL indică că a fost publicată în 2017:

Setarea structurii permalink WordPress

3. Alegeți fusul dvs. orar

Fusul orar al site-ului dvs. WordPress joacă un rol important în planificare și automatizare. De exemplu, dacă programați o postare pe blog pentru a reda live la un moment dat în viitor, ora exactă de publicare se va baza pe fusul orar din setările dvs. WordPress.

Cea mai simplă opțiune este de obicei să o setați egală cu fusul dvs. orar. Cu toate acestea, dacă publicul vizat al site-ului dvs. web se află într-o zonă geografică diferită, uneori poate avea mai mult sens să setați fusul orar al site-ului dvs. egal cu fusul orar al publicului dvs..

Pentru a vă seta fusul orar, accesați Setări → General și utilizați Fus orar scapă jos. Mai jos, puteți configura, de asemenea, alte alte setări legate de timp, cum ar fi formatele datei și orei:

Setarea fusului orar WordPress

4. Completați profilul dvs. de utilizator

Când publicați o postare pe blog, majoritatea temelor WordPress includ o casetă mică în partea de jos a postării care are mai multe informații despre autor. Această casetă vă oferă șansa de a vă conecta cu vizitatorii și de a pune o față în conținut.

De exemplu, dacă defilați la partea de jos a acestei postări, veți vedea ceva de genul:

Exemplu în caseta de autor WordPress

Pentru a genera această casetă de autor, WordPress trage în mod automat informații din profilul de utilizator WordPress, așa că veți dori să adăugați toate informațiile pertinente profilului dvs..

Pentru a o completa, accesați Utilizatori → Profilul tău. Acolo, puteți introduce numele și informațiile biografice:

Editarea profilului de utilizator WordPress

Pentru a controla imaginea de profil, va trebui să vă înscrieți la Gravatar folosind adresa de e-mail asociată contului dvs. WordPress.

Dacă mai degrabă puteți încărca poza de profil direct pe WordPress, puteți utiliza un plugin gratuit, cum ar fi WP User Avatar, pentru a adăuga această caracteristică. Mai multe despre pluginuri mai târziu.

5. Configurați politica de comentarii

În mod implicit, oricine poate lăsa un comentariu pe postările dvs. de pe blog. Va trebui să aprobați manual primul comentariu al unei persoane, dar după aceea pot să comenteze liber.

În funcție de tipul de site pe care îl creați, poate doriți să utilizați o politică de comentarii diferită. De exemplu, puteți:

 • solicitați utilizatorilor să se înregistreze pentru a lăsa un comentariu
 • închide automat comentariile după o anumită perioadă de timp.

Pentru a ajusta regulile de comentarii ale site-ului dvs. sau pentru a dezactiva cu totul comentariile, ar trebui să accesați Setări → Discuție.

În afară de a controla cine poate comenta, puteți configura, de asemenea, reguli de moderare a comentariilor pentru a vă ușura viața:

Setări pentru comentarii WordPress

Dacă vă îngrijorează spam-ul de comentarii, puteți instala, de asemenea, un plugin anti-spam, cum ar fi Akismet. Mai multe despre asta mai târziu.

6. Instalați și personalizați-vă tema

Tema dvs. WordPress controlează aspectul site-ului dvs. – gândiți-vă la acesta ca la „îmbrăcămintea” site-ului dvs..

Fiecare site WordPress are nevoie de o temă și veți dori să alegeți una care să se potrivească nișei dvs. și esteticului dorit.

Puteți găsi mii de teme gratuite pe WordPress.org. Sau, dacă doriți ceva mai multă flexibilitate, este posibil să preferați să achiziționați o temă premium aici sunt locurile noastre preferate.

Pentru a instala tema, accesați Aspect → Teme → Adaugă nou si nici:

 • căutați-vă tema după nume dacă ați găsit o temă gratuită pe WordPress.org
 • încărcați fișierul .zip al temei dvs. dacă ați achiziționat o temă premium.

Instalarea unei teme WordPress

După ce instalați tema, puteți să o personalizați folosind personalizatorul vizual în timp real accesând Aspect → Personalizare.

Unele teme includ, de asemenea, conținut demo pre-făcut pe care îl puteți importa. Va trebui să consultați documentația temei alese pentru a afla dacă acesta este cazul.

Pentru o privire mai detaliată despre lucrul cu teme WordPress, consultați ghidul nostru complet pentru instalarea și configurarea temelor WordPress.

7. Creați un logo și un Favicon

Logo-ul dvs. joacă un rol important în branding-ul site-ului dvs..

Majoritatea temelor WordPress afișează un logo undeva în partea de sus a navigării, de obicei în colțul din stânga sus (care este locul unde veți vedea sigla WinningWP).

Dacă nu aveți deja un logo, puteți găsi o mulțime de generatoare de logo gratuite dacă Google Google. Sau puteți găsi servicii ieftine de design de la 5 la 25 USD la Fiverr.

Desigur, primiți ceea ce plătiți și, dacă doriți un logo uimitor, ar trebui să fiți pregătiți să cheltuiți sute.

Favoricul dvs. este imaginea mică care apare în fila browserului. De asemenea, Google îl afișează lângă site-ul dvs. în rezultatele căutării mobile (și lucrează la aducerea și la rezultatele căutării pe desktop):

Exemplu de WordPress favicon în Google

Deoarece are o poziție atât de proeminentă, este o altă parte importantă a brandului site-ului dvs. WordPress.

Puteți utiliza un instrument precum favicon.io pentru a crea un favicon pentru site-ul dvs. web.

După ce aveți logo-ul și favicon-ul dvs., le puteți adăuga la WordPress deschizând personalizatorul WordPress (Aspect → Personalizare) și mergând la Identitatea site-ului secțiune. Acolo, veți vedea două opțiuni pentru Selectați logo-ul și Selectați pictograma site-ului (favoricul tău):

Cum se adaugă logo-ul și favicon WordPress

8. Eliminați conținutul WordPress Dummy

Când instalați WordPress, acesta include un conținut fals în partea din față a site-ului dvs. Acest lucru este util atunci când încă alegeți tema dvs., dar, după ce ați configurat tema, veți dori să o ștergeți pentru a face loc propriului dvs. conținut.

Iată cum:

 • Deschide Mesaje și Pagini zonă.
 • Treceți peste conținutul existent.
 • Apasă pe Gunoi opțiune de a șterge o bucată de conținut.

Cum să ștergi pagini și pagini WordPress

9. Creați-vă paginile de bază și setați pagina de pornire

După ce ați eliminat conținutul manechinului, sunteți gata să îl înlocuiți cu propriul dvs. conținut.

În primul rând, veți dori să vă creați paginile de bază. Acest lucru va include cel puțin paginile „Despre” și „Contact”. Puteți consulta paginile noastre despre Informații și contacte pentru inspirație – este foarte bine să păstrați lucrurile simple deocamdată.

Dacă creați un blog, poate doriți să includeți și o pagină dedicată „Începeți aici” care se leagă de conținutul dvs. cel mai important.

Desigur, nu aveți încă postări pe blog! Dar le poți adăuga mereu mai târziu.

Pentru a crea o pagină nouă, accesați Pagini → Adaugă nou. Acolo, puteți utiliza editorul de blocuri pentru a adăuga conținut și pentru a controla aspectul paginii dvs.:

Editorul blocului WordPress

Dacă vă considerați limitat de editorul de blocuri și doriți mai multă libertate de proiectare, este posibil să preferați un plugin pentru creatorul de pagini WordPress, cum ar fi Elementor. Un astfel de plugin vă va oferi o interfață vizuală, drag-and-drop pentru a vă proiecta conținutul.

În sfârșit, în mod implicit, WordPress afișează o listă cu cele mai recente postări pe blog pe pagina dvs. de pornire.

Dacă în schimb afișați o pagină statică în schimb, puteți crea o nouă pagină care să acționeze ca pagina dvs. de pornire. Apoi, du-te la Setări → Citire și setați tasta Pagina dvs. de pornire se afișează setarea egală cu O pagină statică:

Setarea unei pagini de start statice

Dacă faceți acest lucru, veți dori, de asemenea, să creați o altă pagină care să funcționeze ca pagina dvs. de blog.

10. Configurează widget-uri

Majoritatea temelor WordPress includ una sau mai multe bare laterale care apar pe lângă conținutul dvs. De exemplu, dacă folosești un computer și te uiți la dreapta acestei postări pe blog, vei vedea bara laterală WinningWP.

Pentru a controla informațiile afișate aici, veți utiliza widget-uri.

Pentru a le configura, puteți accesa Aspect → Widgets:

Configurarea widget-urilor WordPress

Unele teme vă permit, de asemenea, să utilizați widget-uri pentru a controla informațiile care apar în subsolul dvs., care este cazul în imaginea de mai sus. Procesul este același, indiferent dacă lucrați cu widgeturi pentru bara laterală sau pentru widget-urile de subsol.

Dacă preferați o interfață mai vizuală, puteți, de asemenea, să vă controlați widget-urile WordPress din personalizatorul WordPress (Aspect → Personalizare). Lucrul frumos despre această abordare este că veți putea previzualiza widget-urile în timp real.

11. Configurați meniul de navigare

În timp ce veți utiliza widget-uri pentru a controla bara laterală și / sau subsolul, va trebui, de asemenea, să configurați meniul principal de navigare, care prezintă cele mai multe teme în partea de sus a paginii..

În mod obișnuit, acest meniu va include legături către paginile principale ale dvs. cel puțin. Puteți utiliza, de asemenea, elemente submeniu într-un drop-down pentru a conduce oamenii mai adânc pe site-ul dvs..

De exemplu, dacă treceți peste Categorii pe WinningWP, puteți sări direct la anumite categorii de bloguri:

Exemplu de meniu WordPress

Pentru a configura meniul dvs., accesați Aspect → Meniuri și creează un nou meniu:

Cum se creează un nou meniu WordPress

Apoi:

 • Folosiți elementele din stânga pentru a adăuga linkuri la meniul dvs..
 • Setați-vă Afișarea locației. Pe majoritatea temelor, veți dori să setați acest lucru în mod egal, precum „Primar” sau „Navigare principală”, deși numele exacte variază în funcție de temă. Tema implicită Douăzeci și douăzeci utilizează „Meniul Orizontal pentru desktop”.

Adăugarea elementelor din meniu

12. Configurați o politică de backup automat

Pentru a păstra datele în siguranță ale site-ului dvs., este obligatoriu să configurați un fel de politică de backup automat.

Dacă utilizați un hosting WordPress de înaltă calitate, compania dvs. de găzduire face deja acest lucru pentru dvs. și puteți săriți această secțiune. Dar dacă utilizați un buget de găzduire partajat, este puțin probabil ca compania dvs. de găzduire să aibă vreun fel de politică de backup semnificativă.

Pentru a remedia acest lucru, puteți utiliza un plugin de rezervă WordPress. Două opțiuni bune sunt:

 • VaultPress – plătit, dar super simplu și hands-off. Tutorialul nostru.
 • UpdraftPlus – hands-off gratuit și încă destul de îndepărtat odată ce treceți procesul de instalare.

13. Instalați câteva alte pluginuri Must-WordPress

Dincolo de un plugin de rezervă, există și alte câteva pluginuri de care toate site-urile WordPress au nevoie.

În primul rând, pentru a instala un plugin, puteți accesa Pluginuri → Adaugă nou. Avem, de asemenea, un întreg ghid cu privire la modul de instalare a plugin-urilor WordPress, dacă doriți un ajutor suplimentar.

Deci, care sunt plugin-urile care trebuie să aibă?

 • Yoast SEO – gratuit – vă ajută să vă îmbunătățiți SEO și să vă ocupați de un nivel mai ridicat în Google.
 • WPForms – gratuit – vă permite să adăugați un formular de contact pe site-ul dvs. folosind drag-and-drop. Revizuirea noastră WPForms.
 • WP Rocket – 49 dolari – ajută la accelerarea site-ului. WP Super Cache este o alternativă gratuită bună, deși nu este la fel de cuprinzătoare. Recenzia noastră WP Rocket.
 • Akismet – gratuit – vă protejează site-ul împotriva spamului, despre care am menționat anterior.
 • ShortPixel – gratuit – optimizează automat imaginile pentru ca site-ul dvs. să se încarce mai rapid.

Și apoi cred că aceste plugin-uri sunt utile pentru majoritatea site-urilor WordPress, dar nu le-aș clasifica destul de mult ca fiind neapărat:

 • Jetpack – gratuit – o colecție utilă de o mulțime de mici modificări și funcții. Caracteristicile noastre preferate Jetpack.
 • Elementor – gratuit – adaugă editare vizuală, drag-and-drop pentru a vă ajuta să creați modele mai unice.
 • Thrive Leads – 67 USD – vă ajută să vă creșteți lista de e-mailuri.

14. Eliminați orice pluginuri și teme neutilizate

În acest moment, ar trebui să aveți instalată tema aleasă și plugin-uri obligatorii.

Acum, a venit timpul să reveniți și să eliminați orice nu folosiți! Multe gazde instalează unele plugin-uri și teme suplimentare sau este posibil să fi instalat câteva opțiuni pe care le-ați testat și nu le-a plăcut.

În orice caz, ar trebui să eliminați plugin-urile și temele neutilizate, deoarece pierd doar spațiu (și pot fi chiar riscuri de securitate în anumite situații, deoarece acele fișiere rămân încă pe serverul dvs.).

Pentru a face acest lucru:

 • Mergi la Aspect → Teme sau Plugin-uri, respectiv
 • Treceți peste o temă sau un plugin pe care nu îl utilizați
 • Clic Șterge

15. Scrie-ți prima postare pe blog

Și, cu această configurație ieșită din drum, sunteți gata oficial să scrieți prima dvs. postare pe blog! Prezentați-vă pentru viitorii dvs. cititori și anunțați-le ce există pentru ei pe site-ul dvs..

Pentru a crea prima ta postare pe blog, accesați Mesaje → Adaugă nou. Acolo, puteți utiliza editorul de blocuri WordPress pentru a scrie mesajul.

Când sunteți gata, faceți clic pe Publica și împărtășește-ți site-ul cu lumea.

Începeți cu WordPress astăzi

Urmând pașii din această postare, site-ul dvs. WordPress ar trebui să fie gata pentru prime time.

Probabil că veți găsi că site-ul dvs. WordPress nu este niciodată cu adevărat „terminat” și veți iubi să jucați cu pluginuri noi, modificări de design sau perfecționări în paginile dvs. principale.

Dar, în general, sunteți gata să vă deschideți ușile și să începeți să primiți vizitatori.

Pentru a vă ajuta să vă dezvoltați site-ul, puteți consulta ghidurile noastre despre WordPress SEO și cum puteți crea conținut care conduce traficul.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map