Ce este un nume de domeniu? – O explicație completă și ușor de înțeles!

Oferte WordPress


Ce este un nume de domeniu? În cea mai simplă dintre definiții, a numele domeniului este adresa site-ului dvs. web pe internet.

Cu toate acestea, deși corect din punct de vedere tehnic – cel mai bun tip de corect -, există de fapt mult mai multe povești pe care trebuie să le cunoașteți!

În primul rând, puterea numelor de domeniu depășește cu mult abilitatea lor de a „adresa site-urilor web pe web”. De fapt, selectarea numelui de domeniu potrivit poate avea un impact foarte grav asupra succesului site-ului dvs. web și, prin urmare, asupra mărcii dvs..

Dar să începem cu detaliile tehnice despre cum este un nume de domeniu (avem nevoie de acea parte pentru a explica acele alte chestii).

Ce este un nume de domeniu din punct de vedere tehnic?

Așa cum am menționat mai sus, un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. de pe internet. Proba A:

Ce este un nume de domeniu

Cu alte cuvinte, dacă doriți să vă găsiți drumul către WinningWP, tot ce trebuie să faceți este să aprindeți browserul web și să puneți adresa site-ului – numele de domeniu winwp.com – în bara de adrese..

Dar, să zic așa, sunt multe lucruri mai frumoase.

În primul rând, un nume de domeniu este format din două părți:

SLD și TLD

SLD (Domeniul al doilea nivel): Când înregistrați numele dvs. de domeniu, această parte poate consta din orice număr de caractere alfanumerice (a-z, A-Z, 0-9) și cratime (permis dacă este înconjurat de alte caractere sau cifre). Nu sunt permise spații.

De exemplu, dacă afacerea dvs. se numește Joe’s Extra Diner, este posibil să doriți să faceți SLD joesextradiner.

TLD (Domeniu de nivel superior): În acea zi, această parte folosea pentru a indica scopul întregului nume de domeniu sau al entității din care a aparținut domeniul. Există doar un număr finit de TLD-uri din care poți alege (nu poți să-ți introduci propriul lucru ca în cazul unui SLD).

Cele mai populare TLD-uri din care să aleagă, împreună cu scopurile propuse inițial sunt:

 • .com – toate scopurile comerciale
 • .org – organizații (adesea non-profit)
 • .net – proiecte de rețea (orice înseamnă asta)
 • .edu – instituții de învățământ
 • .gov – guvernul SUA
 • .biz – totul de afaceri
 • .info – universal

În prezent, însă, nimeni nu acordă prea multă atenție scopurilor destinate TLD-urilor și, cu siguranță, nimeni nu vă obligă să utilizați un .org atunci când lansați un site web fără scop lucrativ. Nu există reguli la care trebuie să respectați atunci când alegeți un TLD – puteți du-te cu orice pare să se potrivească viitorul dvs. site web. Acestea fiind spuse, cu excepția unor circumstanțe excepționale, nu mai este posibil să puneți mâna pe domenii .gov sau .edu.

În final, totuși, ceea ce își dorește toată lumea este un .com: este cel mai recunoscut și cel mai prestigios TLD.

În mod alternativ, există și sute de TLD-uri locale / regionale, cum ar fi:

 • .Marea Britanie – pentru Marea Britanie
 • .ca – Canada
 • .pl – Polonia
 • .it – Italia
 • etc.

Puteți lua în considerare utilizarea unuia dintre acestea în loc de .com dacă site-ul dvs. web va funcționa doar local. (Notă: întotdeauna încercați să dețineți .com, dacă este posibil – în primul rând pentru că o mulțime de oameni vor presupune că numele dvs. de domeniu este un com .com când îl tastați în browserul lor web, dar și pentru că nu doriți ca site-ul dvs. să fie confuz. apoi puteți redirecționa .com către domeniul alternativ ales.)

Trebuie doar să recapitulăm această parte a răspunsului nostru la ceea ce este un nume de domeniu:

SLD și TLD, atunci când sunt combinate, alcătuiesc numele complet de domeniu. Așadar, pentru site-ul pe care îl citiți chiar acum: winwp este SLD, com este TLD și împreună avem winwp.com ca nume complet de domeniu.

Dar ce se află în interiorul acelui nume de domeniu sub capotă?

Mă bucur că ai întrebat.

Un nume de domeniu este un indicativ la îndemână care permite vizitatorilor dvs. să găsească site-ul dvs. în profunzimea web-ului.

Gândiți-vă la acest fel:

Casa dvs. – casa dvs. reală – poate fi localizată fără greș prin intermediul coordonatelor sale geografice. De exemplu, unii locuiesc la 38.8977 ° N, 77.0365 ° W. Dar această formă de adresă este greu de reținut, așa că avem tendința de a folosi în schimb 1600 Pennsylvania Avenue (aka: Casa Albă).

Folosim acea adresă simplificată de stradă doar pentru a putea înțelege mai repede locația și pentru a nu fi nevoiți să petrecem timp descoperind coordonatele fizice.

Este cam la fel cu numele de domeniu. Sub capotă, numele de domeniu indică anumite adrese IP: adresele numerice reale ale locurilor de pe web. Deci, de fiecare dată când cineva încearcă să viziteze un anumit site web, browserul său web ia numele de domeniu și îl traduce într-o adresă web absolută – adresa IP a serverului unde este păstrat site-ul. Apoi, preia site-ul de pe serverul respectiv. Kinda inteligent, nu-i așa?

Iată o explicație completă pentru „descoperiți” cu privire la tot ce se află în bara de adrese a browserului:

URL completă

Bine, să ne oprim aici cu lucrurile tehnice. Deocamdată nu mai avem nevoie de el pentru a înțelege ce este un nume de domeniu.

În schimb, să vorbim despre:

Cât de important este numele de domeniu potrivit?

Pe de o parte, un nume de domeniu este o adresă de internet … cum ar fi, mare lucru, nu? indiferent de.

Dar să ne oprim un minut pentru că nu toate numele de domeniu sunt create egale. Cu alte cuvinte, alegerea numelui dvs. de domeniu poate avea un impact grav asupra site-ului dvs. web (și a succesului viitor al mărcii dvs.). Nu puteți alege doar orice domeniu vă vine în minte și puteți face cu acesta cât mai repede posibil..

Pentru a explica acest lucru, haideți să începem de undeva … În New York. Și vă rog, purtați-mă cu mine. Toate acestea vor avea sens în doar un minut.

Există o parcare în Central Park West, lângă West 100th Street. Este doar acolo, ocupând spațiu – un spațiu valoros din NYC, adică. Au fost oferite în repetate rânduri milioane pentru această mică fâșie de teren – fiecare dezvoltator din New York și câinele lor ar dori să-l cumpere și să construiască ceva nou.

Dar nimeni nu vinde. Și nu pentru că face bani buni ca parcare. Nu este.

Este vorba doar despre adresă. Central Park West este, probabil, cea mai valoroasă adresă pe care o puteți avea în New York. Singurul motiv pentru care parcarea este încă acolo, deoarece le permite celor două clădiri chiar în spatele ei să se numească 382 Central Park West și 392 Central Park West.

Privește-le, nu se află în nicăieri în Central Park West, dar, din moment ce nu există nimic între ele, este oarecum absolut legitim:

clădiri

Cu alte cuvinte, oamenii care locuiesc în acele două clădiri precum Central Park West se adresează atât de mult încât refuză să le dea, chiar în schimbul a milioane de dolari de bani pentru dezvoltatori. Ridiculos, nu?

Aici intră în joc numele domeniilor site-ului web.

Deci, ce este un nume de domeniu din acest punct de vedere? Practic, a avea un nume de domeniu bun este echivalentul internetului de a avea o adresă Central Park West.

Un nume de domeniu nu este doar o anumită adresă de pe web, în ​​sensul că puteți alege orice domeniu și nici nu veți observa niciun impact..

Nu, vrei să obții cel mai bun domeniu posibil pentru afacerea ta! Vrei să sune bine, să te simți bine, să comunici despre ce este afacerea ta, să fie ușor de reținut și așa mai departe. Când este ales corect, un nume de domeniu vă oferă splendoare, recunoaștere, invidia oamenilor, o mai bună descoperire prin Google și probabil și alte avantaje mai puțin directe.

Deci, când este timpul să alegeți propriul dvs. domeniu, gândiți-vă doar la toți cei care locuiesc în 392 Central Park West. Gândiți-vă cât de mult înseamnă adresa lor – adresa corectă – pentru ei. Adresa dvs. web ar trebui să însemne la fel de mult pentru dvs..

Și în final: trebuie să alegeți de fapt – și să cumpărați – un nume de domeniu excelent? Iată ghidul nostru complet pentru tot ce trebuie să știți!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map