Sedem najmočnejših funkcij spletnega gostovanja

To je eno glavnih pravil dobre tržne in oglaševalske strategije: jasno določite svojo edinstveno prodajno ponudbo – potrošniki natančno veste, kaj vas ločuje od konkurentov. To pravilo sega do skoraj vsakega podjetja zunaj, ne glede na panogo – vendar pa mora biti edinstven predlog ali izjava o koristih jasna, jedrnata, dragocena in (kar je pomembno) natančna, da bi lahko uspešno delovala..


Gostiteljske družbe se danes v naraščajočem tržnem prostoru z vse večjimi potrebami potrošnikov upirajo hudi konkurenci. Praviloma resnično uveljavljajo velike zahtevke, da bi svoje storitve izstopale in se ločile od konkurence. Težava je v tem, da številne trditve, ki jih različna podjetja za gostovanje trenutno predstavljajo, vse od upogibanja resnice do povsem presenetljivih.

Čeprav je nekatere od tujih trditev dokaj enostavno zaznati (tj. Plačati en mesec, zaslužiti mesece brezplačne storitve gostovanja), so mnogi narejeni tako, da bi lahko novice – ali celo nekoliko izkušenega – potrošnika zlahka zavedli. Izogibajte se zapletenemu zahtevku, tako da veste, kaj iskati v gostih podjetjih – in še bolje, če se zavedate nekaterih zahtevnih zahtevkov.

Tu je le sedem najbolj neumnih funkcij, ki jih podjetja za gostovanje trenutno izkoriščajo.

1. Neomejena pasovna širina in / ali shranjevanje

neomejeno gostovanje

Soočimo se s tem – nič v življenju, ki ga ni vredno, ni zares brezplačno in nikjer to ni bolj resnično kot pri spletnem gostovanju. CPU, omrežni kabli, računalniški RAM – to so vsi elementi, ki so potrebni za zagon strežnika gostovanja in vsaka od teh postavk ima svoje stroške. Ker so potrebe po skladiščenju in poraba le-te, morajo tudi komponente naraščati, da bodo ustrezale novim potrebam: beri, gostiteljsko podjetje mora kupiti več – in to stane denar. Kaj mislite, kdo bo kriti stroške teh novih tehničnih postavk – gostujoče podjetje? Želite si le …

Gostiteljsko podjetje potrebuje dodatno opremo samo zaradi potreb svojih strank – zato jim te stroške na koncu povrnejo. Kljub temu, večja bo pasovna širina in prostor za shranjevanje, višji bodo vaši stroški.

V resnici, tudi če se naročite na enega od neomejenih načrtov gostovanja, bo vaša storitev nekako omejena. Na primer, nekatera podjetja, ki gostijo ponudbo, zmanjšajo vašo uporabo CPU-ja, ko dosežete določen prag, kot ga je določilo vsako podjetje. Drugi pa izključijo vaša spletna mesta vse skupaj – običajno dokler se ne strinjate s sporazumom o višjih stroških. Vsako podjetje ima svoja pravila, mejne vrednosti in definicije »običajne uporabe« – odvisno od vas je, da natančno določite, kaj so.

2. Brezplačni Google Analytics

Seveda ponujajo brezplačno Google Analytics! Google Analytics je brezplačna storitev, ki jo ponuja Google; ne gostujoče podjetje. Pravzaprav se lahko naročite na podatke Google Analytics in dostopate do njih, ne glede na to, katerega spletnega gostitelja uporabljate.

Naročite se in nastavite storitev Google Analytics, tako da obiščete Google.com/analytics. Bolj ali manj vključuje ustvarjanje Googlovega računa, namestitev preprostega skripta na vašem spletnem mestu in njihovo povezovanje prek vmesnika Google Analytics. Spletni gostitelj s tem nima ničesar …

3. Podpora za JavaScript in DHTML

dhtml in funkcije JavaScripta

Številni gostiteljski ponudniki so bili presrečeni s tem – navsezadnje se v tehnološkem področju začne mejati, da je toliko tržnikov in lastnikov posameznih spletnih strani neznano in neprijetno pristopijo k njemu ali se poglobijo v njih. Ne zavajajte se s kraticami ali besedami; Preprosto povedano, te vrste datotek tečejo na strani odjemalca. Kljub temu na strežniku spletnega gostovanja ni nobenih posebnih zahtev za podporo teh datotek – praktično se same gostijo.

4. Podpora 24 x 7 po e-pošti

24x7 e-poštna podpora

Razmislite o tem: V katerem času dneva ne morete pošiljati ali prejemati e-pošte? Seveda je “24 x 7!” Preden podate predpostavke, pri gostiteljskem podjetju preverite njihov zagotovljeni odzivni čas. Kakšne so ure delovanja ekipe za stranke?

5. 99% garancija za nepravočasno

Ta se sliši odlično – navsezadnje je 99% vsega, kar je usmerjeno v storitev, precej dobro, kajne? Napačno! Naredite matematiko: če je 365 dni v letu in ima vsak 24 ur, potem to pomeni, da je vsako leto 8760 delovnih ur. V 99-odstotnem času delovanja to pomeni, da je za vaše spletno mesto zagotovljeno, da bo delovalo 8672,4 ure; ali s stališča potrošnika, da imate 87,6 ure izpadov. To so skoraj štirje polni dnevi zastoja! Za spletna mesta za e-trgovino je to lahko precej izgubljen prihodek.

Samo za beležko bi morali iti z gostiteljem s približno 99,9 odstotka podaljška. Vsa spletna mesta bodo verjetno v nekem trenutku padla – vendar bi to moralo biti minimalno.

Primer

Naslednje slike so podatki o upodabljanju InMotion Hosting za obdobje 2013–2016.

* Kliknite za povečavo slike. 

Julij 2016: 99,95%

inmotion uptime 072016

Marec 2016: 99,99%

inmocija - 201603

Februar 2016: 99,97%

inmotion gostovanje feb 2016 uptime

September 2015: 99,83%

inmotion sept uptime

Avgust 2015: 100%

Vmesni rekord gostovanja InMotion gostovanja za julij / avgust 2015. Spletno mesto v zadnjih 934 urah ni propadlo.

Mar 2015: 100%

InMotion Gostovanje podaljška

April 2014: 100%

InMotion gostovanje Uptime Score (preteklih 30 dni, marec - april 2014)

Mar 2014: 99,99%

InMotion Hosting Uptime Score (preteklih 30 dni, februar - marec 2014)

December 2013: 100%

inmotion vps uptime dec-jan

Poiščite več podatkov in najnovejših informacij v svojem pregledu InMotion Hosting.

6. Podpora za WordPress, Joomla in Drupal

Ta je dokaj podobna trditvi Google Analytics, ker se WordPress, Joomla in Drupal lahko izvajajo na skoraj kateri koli platformi – nima nobene zveze s spletnim gostiteljem, ki ga uporabljate. Vsi trije so priljubljeni vnaprej izdelani sistemi za upravljanje vsebin (CMS), ki uporabnikom omogočajo priročno organizacijo, izgradnjo in upravljanje spletnega mesta – običajno tudi brez poznavanja intenzivnih HTML ali programskih jezikov.

Pri tem je, da namestitev teh možnosti CMS z enim klikom, ki jo zagotavlja organizacija gostiteljica, koristi – ta namestitev z enim klikom vam prihrani čas in glavobole, povezane s tradicionalno namestitvijo.

Glede na to pojasnite natančno raven podpore – ali ponudnik pomeni, da bodo njihove storitve gostovanja fizično lahko gostile spletna mesta, ki se izvajajo iz teh sistemov? Ali to pomeni, da nudijo tehnično podporo za spletna mesta na teh platformah? Namestitev z enim klikom? Ugotovite, preden se zavežete.

7. Podpora za Awstats in Webalizer

AwStats & Webalizer

Zaključek je, da sta Awstats in Webalizer strašno zastarela in s današnjo hitro premikajočo se tehnologijo nista dohajala – in kot taka ne moreta več posredovati pomembnih podatkov ali vpogledov. Google Analytics je resnično najboljši in brezplačen – obrišite Awstats in Webalizer iz svojega besedišča; ponudniki gostovanja bi dobro naredili enako.

Obstaja nešteto neumnih trditev, da si podjetja, ki gostijo spletno gostovanje, prizadevajo “nadgraditi” svoje storitve pred konkurenti. Praviloma ne pozabite, da je kakovost funkcij vedno boljša od količine funkcij. Ali gostiteljska organizacija, s katero nameravate sodelovati, naredi obljubljeni seznam petih poklicanih funkcij ali 50, se prepričajte, da natančno veste, kaj obljube pomenijo, in da potrdite natančno raven storitve za vsako trditev.

Ko gre za podporo programski opremi ali programom drugih proizvajalcev (na primer Google Analytics), si privoščite nekaj trenutkov, da obiščete spletno mesto tega podjetja, da preverite, ali gre za samostojno platformo, na kateri gostiteljska organizacija podpira prase ali če resnično obstaja zasluga in koristijo zahtevku podjetja, ki gostuje.

Ne bo vas ustrahovala tehnologija, ki bi govorila – naučite se celo osnov tega, kaj pomenijo izrazi. Na koncu se ne bojite postavljati vprašanja. Če gostiteljsko podjetje ponuja dolgotrajne, zmedene odgovore, se ne bojite vprašati več. Ste najboljši zagovornik in čeprav boste verjetno pristali pri odlični ponudnici gostovanja, je večja verjetnost, da boste to postavili, če postavite prava vprašanja in dobro razumete, v kaj točno vstopate..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map