Tiga Cara Mudah Trang web Membuat Sendiri: Panduan Langkah demi langkah

Trang web Membuat adalah Mudah dan murah di 2020.


Anda tidak perlu menjadi pakar teknologi atau pemrogram.

Ikut kaedah yang betul. Pilih nền tảng yang betul. Gunakan alat yang betul. Anda akan menjadi 100% chương trình nghị sự.

Saya memastai pengetahuan sifar dalam pembangunan web apabila saya memulakan perniagaan dalam talian saya di 2004. Saya tidak menyewa pemaju web sehingga sebelas tahun kemudian. Dan saya baik-baik saja.

Hari ini – kami memastaiai alat pembangunan inovatif dan nền tảng penerbitan web yang lebih baik.

Trang web Memaat Tiga Cara Mudah:

Juga baca – Nama cho đến giả.

2- Beli lưu trữ web

Một máy chủ lưu trữ web adalah komputer ambar (còn gọi là pelayan) trang web yang menyimpan anda. Beberapa syarikat raksasa – seperti Amazon, IBM, dan FB, memiliki dan mengurus pelaya web mereka; perniagaan lain hanya menyewa pelayan mereka dari pembekal hosting (yang jauh lebih murah dan lebih Mudah).

Nota: Langkau langkah ini jika anda memilih pembina trang web cho đến membuat laman web anda ().

lưu trữ web laman

Beberapa perkhidmatan lưu trữ yang mesra baru cho diperiksa.

Máy chủ webDaftarUcapan
Lưu trữ A2$ 4,90 / thángÔi yang cepat, ramah baru.
Bluehost$ 3,95 / thángHarga Pendaftaran murah, người mới thân thiện.
Đám mây chủ nhà$ 8,95 / thángHarga yang berpatutan, pelaya yang boleh dipercayai.
HostPapa3,36 đô la / thángÔm web mesra alam, diskaun eksklusif.
INMOTION Hosting3,49 đô la / thángHarga Pendaftaran murah, pelaya yang boleh dipercayai.
SiteGround$ 5,95 / thángCông nghiệp số 1 sokongan sembang langsung, tuan rumah web yang kukuh.

Fendsahan FTC

WHSR menerima yuran rujukan daripada beberapa syarikat yang disebut dalam artikel ini. Ia memerlukan banyak usaha dan wang cho đến membuat kandungan berguna seperti ini – sokongan anda sangat dihargai.

Sebaik sahaja anda memastayai nama domain dan hosting web anda, sudah tiba masanya cho đến melancarkan lengan baju anda dan mula membuat!

Kaedah # 1: Mewujudkan laman web dari awal

Kemahiran & Alat yang Diperlukan

 • Knwoledge: Operasi asas Komputer dan Internet; HTML, CSS, dan PHP (tidak wajib tetapi lebih baik jika anda mengetahui asas-asasnya)
 • Công cụ: WordPress, Joomla, dan Drupal

CMS atau Sistem Pengurusan Kandungan dibina secara taktikal sehingga sesuai dengan pemula di tempat kerja pada pemaju web yang berpengalaman.

Ia adalah aplikasi perisian yang memudahkan cho đến membuat dan mengurus kandungan dalam talian. Kebanyakan mereka adalah sumber terbuka dan bebas cho đến digunakan.

Sekiranya anda mengetahui asas-asas HTML, CSS atau PHP, ia berfaedah yetuk anda. Ia bukan masalah ambar jika anda tidak tahu kerana nền tảng ini sangat intuitif. Berikut adalah tiga pilihan utama nền tảng CMS yang boleh anda pilih mengikut keperluan anda.

Cepat Perbandingan

Ciri-ciriWordPressJ JoomlaDrupal
kospercumapercumapercuma
Chim cánh cụt311,682 juta26.474 juta31.216
Tema Percuma4.000 +1.000 +2.000 +
Plugin Percuma45.000 +7.000 +34.000 +

Kelebihan

 • Sangat fleksibel dan disesuaikan
 • Mudah cho đến digunakan,
 • Sumber pembelajaran,
 • Komuniti dan sokongan yang cemerlang

Ketahui lebih lanjut

 • Kami bercakap lềuang membina blog dari awal menggunakan WordPress dalam panduan ini.
 • Anda boleh mencuba CMS ini percuma di WordPress.com; Atau muat turun CMS dari WordPress.org.
 • Lihat senarai 30 laman web hebat yang dikuasakan oleh WordPress.
 • Bagi mereka yang bersedia cho đến melompat, sini adalah Syarikat lưu trữ lưu trữ atas kami mengesyorkan.
 • Tapak yang dibuat menggunakan WordPress: Forbes, Crunch Tech, Sony

Joomla

Joomla serupa dengan WordPress dalam pelbagai cara. Ia juga Mudah digunakan, Mudah dipasang, dan dengan Mudah boleh dikembangkan dengan bantuan modulyang sama plugin WordPress. Akibatnya, ia adalah pilihan kedua cho đến pemula.

Walau bagaimanapun, pemula mungkin lebih terintimidasi cho đến meneroka Joomla kerana bilangan pilihan yang tersedia. Menu Selain kiri, terdapat juga menu di bar atas tepat di atas logo "Bảng điều khiển Kawalan". Untuk mengelakkan kekeliruan, ingat bahawa beberapa món dari menu thanh kiri dan atas sama, termasuk "Kandungan," "Chim cánh cụt," dan "Sambungan."

Sama seperti WordPress, Joomla memastaiai beberapa gaya dan templat yang dengan cepat dapat Memberikan tapak anda dengan rupa tersendiri. Namun, dari ketiga-tiga sistem pengurusan kandungan, Joomla menawarkan penyeleaanan paling Mudah ketika membuat jaringan sosial. Nền tảng Dengan seperti EasySocial dan JomSocial, anda hanya beberapa minit dari laman web rangkaian sosial anda sendiri.

Sistem Joomla. Sistem Joomla.

Kekurangan

 • Modul sukar dipertahankan
 • CMS di tengah-tengah – Tidak semudah WordPress, tidak seperti Drupal

Kelebihan

 • Mudah cho đến belajar
 • Cổng thông tin bantuan hebat
 • Kemas kini mengintegrasikan dengan lancar
 • Lebih banyak pilihan terbina dalam

Maklumat lanjut

 • Muat turun dan cuba Drupal secara percuma di sini.
 • Tapak yang dibuat menggunakan Drupal: Tesla, Warner Bros Rekod, Đại học Oxford

Ưu điểm pembuatan laman web langkah demi langkah menggunakan WordPress

Untuk kaedah ini, kami akan menggunakan WordPress sebagai contoh kami. Sekarang anda sudah ada dan nama tên miền berdaftar.

Langkah 1: Cari pemasang WordPress di panel lưu trữ web anda

Perkhidmatan lưu trữ web biasanya memastayai pemasang cepat cho đến memasang WordPress dan nền tảng umum yang lain.

Jadi đăng nhập masuk ke akaun lưu trữ web anda dan cari pemasang mana yang anda miliki. Nama phổ biến yang anda cari ialah Softacificent, QuickInstall, atau Fantastico.

Beberapa penyedia hosting (contoh: SiteGround) menggunakan pemasang terintegrasi dalam papan pemuka pengguna mereka (skrin yang anda lihat selepas đăng nhập ke cPanel). Dalam hal ini, cuba cari judul yang termasuk ‘WordPress’.

Contoh: papan pemuka cPanel SiteGround.

Langkah 2: Pasang WordPress melalui pemasang

Softacificent adalah pemasang tự động paling phổ biến dan ia dipaparkan di cPanel. Saya akan memandu anda melalui pemasangan melalui Mềm mại. Pidiaang lain adalah sama.

Klik Softacificent dan kemudian klik pada ‘Pasang’ di atas WordPress cho đến memulakan pemasangan.

Memasang WordPress cho đến membuat laman web anda

Di sini datang bahagian dồn nén.

Konfigurasi tapak

Konfigurasikan pilihan seperti berikut, biarkan Bidang lain cho đến konfigurasi lalai (akan disusun kemudian) dan klik pasang.

 • Protokol: Anda perlu memutuskan sama ada anda ingin memasang http: // atau http: // www. URL ngược. Apa sahaja yang anda pilih, anda tidak akan melihat banyak perbezaan. Dari segi teknikal, http: // www. adalah lebih baik dari segi fleksibiliti dan pengurusan cookie. Ambil perhatian bahawa jika anda memastayai sijil SSL yang sah dan ingin memasang WordPress di atasnya, hanya pilih https dan bukannya http.
 • Tên miền: Pilih tên miền di mana anda ingin memasang tapak web.
 • Direktori: Tetapkan di mana anda hendak memasang laman WordPress. Jika anda mahu memasangnya di URL root anda (ví dụ: http://www.yourwebsite.com/), simpannya kosong. URL phụ của Jika anda menginginkannya di (contohnya: http://www.yourwebsite.com/myblog/), lềuukan direktori di dalam priceang.
 • Quản trị viên Akaun: Tetapkan nama pengguna, kata laluan dan e-mel yang akan anda gunakan cho đến đăng nhập masuk ke laman WordPress anda.

Jika anda berjaya dalam langkah-langkah terakhir, Dilakukan dengan baik. Laman web anda hidup!

Kini đăng nhập masuk ke laman WordPress anda. Halaman masuk laman anda akan kelihatan seperti wp-login.php yang mengarahkan URL laman web yang anda tetapkan.

Langkah 3: Pasang tema dan beberapa plugin bị dồn nén

Seterusnya, anda perlu memasang tema dan plugin yang mesti dikehendaki. Lihat di thanh sisi kiri Bảng điều khiển WordPress anda.

Terdapat banyak tema siap sedia percuma yang terdapat dalam direktori WordPress.

Untuk melayari tema percuma ini, pergi ke ‘Penampilan> Tema> Tambah Baru ‘, cari tema yang memothyhi keperluan anda dan klik butang pemasangan.

Direktori tema WordPressDirektori tema WordPress.

Anda juga boleh memasang tema pihak ketiga dari bahagian ‘Tema Muat Naik’. Untuk tema yang direka, profesional, direka, WordPress, saya cadangkan Tema Elegant (Untuk kod yang cekap dan reka bentuk akhir depan yang indah).

Plugin Unuk, Plugin của semak> Thêm mới’.

Cari dan pasang pemalam yang anda perlukan sahaja. Plugin thứ 3 pihak juga boleh dipasang dari bahagian ‘Tải lên Plugin’.

Plugin Direktori WordPressPlugin Direktori WordPress.

Di sini saya ingin mencadangkan beberapa plugin percuma yang dồn nén. Cari mengikut nama mereka di direktori plugin WordPress cho đến mencari mereka. Ambil perhatian bahawa memasang hanya satu plugin dari setiap kargetori adalah cukup.

 • Đối với SEO: SEO Yoast, Semua dalam Satu SEO Bắc Kinh
 • Untuk Keselamatan: iTheme Security, Wordfence Security
 • Untuk Statistik Situs: Jetpack oleh WordPress.com, Google Analytics cho đến WordPress oleh Monster Insights
 • Untuk Penciptaan Borang: Borang Perhubungan 7
 • Untuk Pencapaian: W3 Total Cache, WP Super Cache

Untuk nhận dạng tapak anda, anda masih perlu membuat sesuatu walaupun anda menggunakan tema yang hebat. Logo Terdapat satu ton penjana hebat di sekeliling, tetapi saya akan melihat Logaster. Mereka adalah perkhidmatan yang dibayar tetapi apa yang hebat adalah mereka menawarkan harga bertingkat. Ini bermakna anda hanya boleh membayar apa yang anda perlukan – hanya định dạng logo web, atau anda juga boleh mendaftar cho đến keseluruhan kit jenama yang merangkumi định dạng cho nền tảng pelbagai.

Kemahiran & Alat Diperlukan

 • Knwoledge: Nhà điều hành Asasi Komputer dan Internet
 • Công cụ: Wix dan weebly

Pembina tapak telah membuatnya Mudah dan segera membuat Persediaan di laman web. Tanpa pengetahuan lềuang bahasa web, seseorang boleh melancarkan laman sesawangnya dalam masa beberapa minit. Mereka menawarkan pembangun laman web Kéo & Thả yang memerlukan pengetahuan pengekodan sifar.

Terdapat banyak pembangun tapak yang bertaburan di internet – Disha Dilindungi Pembina laman web 26 percuma di blogpost ini; tetapi tidak semuanya boleh memothyhi keperluan.

Tiga berikut adalah pembangun laman web yang paling banyak dibincangkan dan berpotensi yang boleh anda gunakan.

Wix

Menggunakan Wix cho đến web membuat laman

Wix adalah salah satu daripada pembina laman web yang paling Mudah di pasaran yang memaparkan mẫu 500 + sepenuhnya-disesuaikan-boleh disusun di bawah pelbagai kargetori. Oleh itu, sangat pasti bahawa anda akan menemui yang sesuai dengan anda.

Mereka menawarkan biên tập viên laman web Kéo & Thả yang fleksibel yang sentiasa kelihatan di atas kandungan. Anda boleh menyeret satu mục dari senarai dan jatuhkannya di mana sahaja di laman web cho đến ditambahkan. Mana-mana mục yang kelihatan di dalamnya boleh dialihkan atau diedit.

Satu-satunya kelemahan ialah terdapat iklan di tapak pada rancangan percuma Wix. Anda boleh menyingkirkannya dengan menaik tarafnya kepada pelan Combo mereka, yang menetapkan anda kembali pada tối thiểu $ 12 / bulan.

Juga baca – Kajian Weebly yang mendalam.

Ưu điểm pembuatan laman web langkah demi langkah menggunakan Wix

Langkah 1: Daftar cho Wix

Buat akaun di Wix.com.

Terdapat pelan premium 5 dan pelan bebas 1 (harga berkisar dari $ 0 – $ 24,50 / tháng). Anda akan melihat pilihan naik taraf selepas berjaya membuat tapak.

Lihat rancangan Wix dan harga di sini.

Pendaftaran WixHalaman Pendaftaran Wix.

Saya cadangkan pelan berbayar asas Wix – Combo. Pelan Wix Combo ($ 8,50 / tháng) memceyai tên miền percuma, CPU lebih banyak, dan tiada iklan Wix.

Langkah 2: Pilih templat

Wix akan bertanya kepada anda bagaimana anda ingin membuat laman web. Cara paling cepat yang mereka cadangkan ialah Wix ADI (Kecerdasan Reka Bentuk Buatan) yang tidak begitu bermanfaat pada akhirnya.

Jadi saya akan berjalan anda melalui sedikit lebih lama tetapi cara yang lebih baik, pembina laman web!

Anda akan melihat bahawa terdapat templat yang dik sortikan di bawah nhãn yang berlhai. Semak imbas kargetori calon anda dan pilih yang sesuai dengan anda.

Selepas mencari tema Wix yang anda suka, klik ‘chỉnh sửa’ cho đến meneruskan.

Mạnh mẽ halaman web di WixButang "biên tập" Dipaparkan apabila anda mengarahkan tetikus anda ke tema.

Langkah 3: Reka bentuk laman web anda menggunakan Trình tạo trang web Wix

Selepas beberapa saat, anda akan terus mWikiat di laman web intuitif mereka.

Merancang laman web adalah Mudah. Anda akan melihat alat yang berbeza di sebelah kiri dan sebelah kanan skrin anda. Juga, klik di mana sahaja di laman web cho mengedit blok atau pindahkannya ke tempat lain.

Wix không chắc chắnBina elemen laman web anda menggunakan biên tập seret dan drop Wix.

Langkah 4: web Terbitkan laman

Apabila anda akan memukul butang menerbitkan, anda akan ditanya sama ada anda mahu subomain percuma atau domain penuh ciri. Ini panggilan anda.

Beberapa chỉnh yang disyorkan.

Pergi ke ‘Bảng điều khiển Wix’ Urus & Chỉnh sửa Tapak ‘dan konfigurasikan SEO, Favicon, Sosial dan Kemas kini seperti yang diperlukan.

Konfigurasi tapak WixKonfigurasikan tapak Wix anda.

Dan sebaik sahaja anda selesai dengan tetapan asas ini – laman web anda sudah siap.

Soalan Lazim Mengenai Membuat Laman Web

Bagaimana anda membuat laman web secara percuma?

Terdapat dua cara utama cho đến membuat laman web percuma – gunakan lưu trữ web percuma seperti 000Webhost atau một nền tảng bangunan laman seperti Wix, yang menawarkan pelan percuma.

Adakah pembina laman web GoDaddy percuma?

GoDaddy memastaiai rancangan yang dibina di sekitar pembina laman webnya yang bermula dari $ 10 / tháng. Baca ulasan GoDaddy terperinci kami cho mengetahui lebih lanjut.

Apakah pembina laman web yang paling Mudah cho đến pemula?

jambatan pembina laman web Mudah cho đến digunakan cho pemula. Dengan sifat mereka, pembina laman web disasarkan kepada pengguna yang tidak berteknologi tinggi dan menawarkan banyak bantuan. Ini antara muka pengguna yang mesra dengan templat yang telah dibina.

Di manakah saya mula membina laman web?

Sebelum anda memulakan pembinaan tapak anda, ia sama seperti blog memulakan, perkara pertama yang harus dialamatkan adalah niat anda. Apa yang anda mahu laman web anda dapat dicapai atau memainkan peranan penting dalam reka bentuk dan pembangunannya.

Berapa lamakah masa cho đến membuat kod tapak web?

Masa yang diambil cho đến kod tapak web bergantung kepada kerumitannya. Lebih banyak yang anda perlukan dari segi ciri dan reka bentuk, semakin lama ia akan mengambil masa. Laman web yang Mudah dan statik boleh dikodkan dalam sesetengah mứt, manakala tapak yang lebih ambar, kompleks boleh mengambil masa beberapa bulan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map