Beli zaslon smrti: Kaj storiti, ko bo vaše WordPress spletno mesto propadlo

Najhujša nočna mora vsakega lastnika spletnega mesta – in pogostejša je, kot si morda mislite.


Obiskujete vaše spletno mesto, vendar manjka vsa vsebina, pri kateri ste se tako zelo trudili. Namesto tega se soočate z nejasnimi sporočili o napakah, napolnjenimi z žargonom, ali še huje: prazen, beli zaslon, na katerem ni namigov..

Pred kratkim se mi je zgodilo. Vsa moja spletna mesta se nenadoma ne bi naložila in bi namesto tega prikazala napake »izteklo povezavo«. Priznam, da sem malo panično padel! Vendar sem lahko sprejel ukrepe za okrevanje in še naprej ukrepam, da se prepreči ponovitev.

Vaše spletno mesto boli, še posebej, če se nanj zanesete, da zaslužite. Vsak trenutek, ko vas pade, vas lahko stane prodaja, potencialne prednosti in prihodek.

Se srečujete z belim zaslonom smrti ali vas skrbi, kaj storiti, ko se vam zgodi? Potem je ta objava za vas.

Korak 0: Objavi se

To je “korak 0”, ker dejansko ni korak za odpravljanje težav, vendar je kljub temu potreben.

Ko je vaše spletno mesto propadlo, je ključno, da obdržite svojo občinstvo.

Ko obiskovalec obišče vaše spletno mesto in je nedostopno, se razjezi. Odločite se, ali boste to frustracijo lajšali ali pa prerasli v jezo.

Če boste ostali v stiku in razlagali svoji publiki, kaj se dogaja in kdaj lahko pričakujejo, da se bo vaše spletno mesto vrnilo, bodo veliko bolj potrpežljivi in ​​razumevajoči.

Če jih ne boste držali v zanki, se lahko jezijo na vašo blagovno znamko ali se odločijo, da namesto tega obiščejo konkurenta.

Dobra novica je, da je to enostavno preprečiti. Samo obdržite jih v zanki:

 • Objava na družbenih medijih. Ne pozabite, dajte občinstvu jasno predstavo, kaj se dogaja in kdaj vas lahko pričakujejo.
 • Pošljete hitro e-poštno sporočilo na svoj seznam, če menite, da bo vaše spletno mesto več kot en dan manj.
 • Namestitev sporočila na vaše spletno mesto (če lahko). Če je vaše spletno mesto še vedno odprto in lahko na nadzorni plošči WordPress spremenite spremembe, za prikaz strani za vzdrževanje obiskovalcev uporabite vtičnik, kot je Ultimate Coming Soon Page, da ne bodo videli pokvarjenega spletnega mesta.

1. korak: Analizirajte napako

Upoštevajte, katera sporočila o napakah (če obstajajo) prihajate, in naredite posnetke zaslona. Te bodo ključne za postopek odpravljanja težav, ne glede na to, ali to počnete sami ali poiščete pomoč strokovnjaka.

Pogoste napake, ki jih lahko vidite, vključujejo:

 • Povezava je potekla: To je napaka, ki vam jo lahko povzroči vaš brskalnik, če čaka predolgo, da se povežete in pridobite potrebne podatke za prikaz svojega spletnega mesta. To lahko povzroči težava z vašo internetno povezavo, nastavitvami v vaši napravi (na primer požarnim zidom), podjetjem za spletno gostovanje ali samim spletnim mestom. To se je zgodilo z mojim spletnim mestom in izkazalo se je, da gre za začasno težavo z mojim gostiteljskim podjetjem Bluehost.
 • 404 ni najdeno: To se je zgodilo z enim od mojih spletnih mest po izpadu. Domača stran je delovala odlično, vseeno pa je bilo videti, da posamezne objave na spletnem dnevniku manjkajo. Izkazalo se je, da je bila med izpadom mesta nekako izbrisana moja .htaccess datoteka.
 • Strežnika ni mogoče najti: To napako lahko povzroči internetna povezava ali težava s spletnim gostovanjem ali domensko storitvijo. Redko jo povzroči napaka WordPress v vaših temah ali datotek vtičnikov.
 • Prazen beli zaslon: Prazen beli zaslon je težaven za odpravljanje težav, ker ni očitnih informacij, s katerih bi se lahko odpravili. To je pogosto posledica težave s kodo vašega spletnega mesta, bodisi v WordPressu, bodisi v temi ali vtičniku.
 • Napaka pri vzpostavitvi povezave z bazo podatkov: To je zelo pogosta napaka WordPress, ki jo pogosto povzroča težava s konfiguracijo datoteke wp-config, na primer napačno ime baze podatkov ali geslo. Vzrok je lahko tudi, če se vaš strežnik baz podatkov iz nekega razloga ne odziva (težava s spletnim gostiteljem) ali če je vaša baza podatkov poškodovana..
 • Naključne napake kode na vašem spletnem mestu: Vaša spletna stran je morda v redu, le da na nekaterih straneh ali na nadzorni plošči prikazuje kode napak, na primer “funkcija ni najdena” ali “nepričakovan konec.” To lahko povzroči vtičnik ali tema ali poškodba vaših osnovnih WordPress datotek.

Prepričajte se, da niste samo vi

Upajmo, da je tako, da lahko tudi vsi drugi vidijo vaše spletno mesto.

Prepričajte se, da to ni samo vaš brskalnik, računalnik ali internetna povezava:

 1. Počistite predpomnilnik brskalnika
 2. Oglejte si spletno mesto na strani DownForEveryoneOrJustMe.com
 3. Obiščite spletno mesto z drugim brskalnikom
 4. Poskusite uporabiti drugo napravo (vaš pametni telefon, tablični računalnik, prenosni računalnik)
 5. Uporabite drugo internetno povezavo (Wi-Fi) ali prosite prijatelja, naj si jo ogleda

Če se vaše spletno mesto prikaže v drugem brskalniku, napravi ali internetni povezavi, ste ugotovili, kje je težava. Morda boste morali poiskati pomoč pri popravljanju naprave ali povezave, vendar je vsaj vaše spletno mesto še vedno pripravljeno!

2. korak: Odpravljanje težav s WordPressom

Če težava ni v napravi ali internetni povezavi, je to morda na vašem spletnem mestu WordPress.

Pomislite na nedavne spremembe. Ste bili pred kratkim:

 • Posodobite svojo osnovno različico WordPress-a
 • Spremenjene so bile vse nastavitve
 • Spremenili ste datoteko function.php ali katero koli drugo datoteko
 • Namestite, odstranite ali posodobite katere koli teme ali vtičnike

Če lahko, poskusite razveljaviti nedavne spremembe ali obnoviti nedavno varnostno kopijo, da vidite, ali odpravlja težavo.

Kako odpraviti WordPress

Za splošno odpravljanje težav z WordPressom se najprej poskusite prijaviti na nadzorno ploščo WordPress. Če ne morete, je to morda težava z gostovanjem in ne težava z vašim spletnim mestom. Kljub temu morate vseeno poskusiti naslednje korake za odpravljanje težav prek računa gostovanja ali odjemalca FTP. Če ste zaklenjeni, si oglejte objavo Vishnuja o možnih razlogih za izklop vašega WP-administratorja.

Nato poskusite preklopiti na privzeto temo WordPress in preverite, ali to odpravlja težavo.

Če ne, poskusite onemogočiti vse vtičnike in preverite, ali odpravlja težavo. V tem primeru lahko vtičnike enega za drugim znova omogočite, da natančno določite, kateri povzroča težavo.

Če težava ali vtičnik povzroča težavo, se lahko obrnete na razvijalca za podporo in medtem uporabite nadomestno temo ali vtičnik..

Kako popraviti korupcijo baze podatkov

Nekatere težave z WordPressom so poškodovane baze podatkov. Če se prikaže napaka pri povezavi z bazo podatkov in ste prepričani, da so podatki za prijavo v datoteko wp-config pravilni, lahko uporabite vgrajeno funkcijo WordPress za poskus popravila baze podatkov. Oglejte si objavo Lori o odpravljanju težav, ko vaša migracija WordPressa na novega gostitelja postane nočna mora, korak za korakom navodila za popravilo baze podatkov.

3. korak: Preverite spletno gostovanje

Če ste prijavljeni v svoj račun za gostovanje in ne najdete nobenih težav, vendar je vaše spletno mesto še vedno zaprto – ali če do svojega gostiteljskega računa sploh ne morete dostopati – obstaja velika verjetnost, da je težava pri vašem spletnem gostitelju.

Oglejte si lahko spletne strani in račune družabnih omrežij svojega gostitelja in preverite, ali so napovedali težave. Morda boste ugotovili, da so prekinjeni zaradi rednega vzdrževanja, in morda so informacije o tem, kdaj lahko pričakujete, da bo vaše spletno mesto varnostno kopirano.

Če ne, je naslednji korak, da se obrnete na podporo. Glede na to, kakšno podporo ponuja vaš spletni strežnik, jih boste morda lahko poklicali ali začeli klepet v živo, da boste takoj dobili podporo, ali pa boste morda morali vložiti vozovnico za podporo.

Ko je moje spletno mesto propadlo, sem poskušal dobiti takojšnjo podporo prek klepetanja v živo, vendar so čakalne dobe obtičile 30 minut, zato sem moral namesto tega vložiti vozovnico za podporo. Ko so moje vstopnice za podporo več tednov ostale brez odgovora, sem vedel, da je čas za zamenjavo gostiteljev. Medtem ko je Bluehost zagotavljal odlično storitev, sem tudi opazil, da so hitrosti mojega mesta postale veliko počasnejše, kot so bile nekoč. Ker sem tako ali tako želel nadgraditi svoje gostovanje, sem se odločil, da namesto InMotion dobim VPS gostovanje.

Nujna preventiva …

Če želite hitro obnoviti po izpadu mesta, morate biti pripravljeni, preden se zgodi. Prepričajte se, da imate dobro, zanesljivo podjetje za spletno gostovanje in da redno varnostno kopirate spletno mesto. Seznanite se z možnostmi za podporo spletnega gostovanja, tako da boste vedeli, kam iti, če potrebujete pomoč v naglici.

Ko bo prišel čas, boste pripravljeni in lahko hitro obnovite, ko bo vaše spletno mesto propadlo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me