Ideje za ime spletnega dnevnika: Nasveti za izbiro popolnega imena za vaš blog

Katera je največja ovira, s katero se srečuje vsak prihajajoči bloger?


Poskušajo izbrati ime za njihov blog.

Imenovanje bloga je lahko zelo naporno, še posebej, če ste v celotnem branju in trženju novi. In če ste takšni, kot ste jaz, lahko preživite ure, da razmislite o imenu, samo da bi na koncu našli seznam sranjev.

Zagotovo obstaja boljši način?

No, vesel sem, da ste vprašali! Če ste tip, ki resnično sovraži ustvarjanje imen ali pa je pri tem preprosto grozen, sem vam izmislil nekaj nasvetov in trikov, ki vam bodo pomagali ustvariti in izbrati popolno ime za vaš blog.

Nasvet št. 1: Razumevanje, kako vaše ime predstavlja vašo blagovno znamko & Blog

Preden se lotimo odpravljanja mojstrovin imen spletnih dnevnikov, je treba vzeti trenutek in razumeti, kaj naj bi predstavljala vaš blog in blagovna znamka.

Zastavite si ta štiri vprašanja:

  • Kaj bo o vašem blogu?
  • Kdo bo ciljna publika?
  • Kakšen ton (nenavaden, resen itd.) Bo?
  • Kako bo ime spletnega dnevnika pripomoglo k izgradnji vaše blagovne znamke?

Ime vašega spletnega dnevnika mora biti povezano z vrsto vsebine, ki jo ustvarjate. Predstavljajte si, da imate blog z imenom “The Foodie Corner”, vendar vaša vsebina govori o pregledih naravnih izdelkov za moške, boste zmedli bralce, ki so pričakovali blog o hrani.

Podobno je, če imate poslovno / kul ime, vendar pišete v priložnostnem / zabavnem tonu, daje bralcu napačen vtis in se sprašuje, ali naj vas vzamejo resno ali ne.

Bodite skladni s svojo blagovno znamko in s tem, kar predstavlja!

Če želite začeti blog o hrani, rabite besede, povezane s hrano ali prehranjevanjem (tj. Prigrizki, vegansko, zdravo, čofotanje itd.).

Če se vaš blog nanaša na tehnike digitalnega trženja, uporabite ključne besede, ki so povezane s to panogo ali uporabite izraze, ki ustrezajo panogi (npr. SEO, digitalni marketing, SEM itd.).

Nasvet # 2: Pripravite tezaver in bodite kreativni!

Na tej točki bi morali imeti idejo o tem, katere besede bi najbolje opisale vaš blog. Zdaj prihaja zabavni del! Vzemite tezaver ali se pojdite na thesaurus.com in si oglejte podobne besede, ki jih lahko uporabite za ime svojega spletnega dnevnika.

Recimo, da ustvarjate blog o hrani. Lahko se odločite, da bo večina vaše vsebine približno naslednjih ključnih besed: Hrana, zdravi obroki, veganska, vadba, vesel, recepti in prehrana.

Priključite te besede v thesaurus.com in dobili boste besede, kot so prigrizek, žgance, svež, fit, veselje, dobrote, prehrana, munchies, močna, srčna, zelenjava in blaženost. Dodajte nekaj teh besed skupaj (na primer veganske munchies ali recepte za prikladno hrano) in voila, za svoj blog ste dobili ime.

Ko ste obtičali, da bi domislili besede, da poimenujete svoj blog, lahko vedno uporabite tezaver za hiter seznam besed, ki jih želite uporabiti.

Nasvet # 3: Uporabite samostalnike, glagole ali celo opisne besede, ki se nanašajo na vas in vašo vsebino

Morda se boste odločili, da je uporaba tezavra dovolj, toda če resnično želite poimenovati igro s poimenovanjem na naslednjo stopnjo, začnite dodajati samostalnike, glagole in / ali opisne besede.

Dodajanje samostalnikov, glagolov in opisnih besed lahko dodatno prilagodi ime vašega spletnega dnevnika, zaradi česar je edinstveno vaše. Poleg tega pomaga preprečiti prekrivanje z drugimi spletnimi mesti ali blogi, ki so podobni vašim.

S primerom bloga o hrani lahko dodate samostalnike ali opisne besede, ki se nanašajo na vas kot blogerja, kar so lahko: šef, fant, punca, začetnik, obroki, nasveti, zajtrk, večerja, kosilo, klub itd..

Sestavite jih skupaj in dobili boste dragulje, kot so fit dekliški obroki, veganski munchies, recepti za svežo kuhinjo ali klub zdrave prehrane.

Lahko ga naredite še korak dlje in dodate glagolske napetosti ali besedne različice, da boste še bolj edinstveni. Nekaj ​​primerov bi bili: fit dekliški recepti, žvečenje veganskih obrokov, blaženi peki, fit in sveži.

Nasvet za ravni: Uporaba predelane besede ali izmišljanje lastnih besed

Za tiste, ki so ustvarjalno naklonjeni, lahko poskusite izumiti ali ustvariti povsem nove besede, ki jih lahko poimenujete na svojem blogu.

To zahteva malo razmišljanja zunaj okvira, vendar je izmišljeno lahko odličen način za dodajanje zabave v ime vašega bloga. Nekaj ​​odličnih primerov bi bilo snackzilla, veganizirana, sizzlerella, zdrava.

Ne bojte se eksperimentirati z vsemi vrstami besed in se ob tem zabavati. Morda boste imeli kul ime, na katerega še nihče ni pomislil!

Nasvet # 4: Ko vse ostalo ne uspe, uporabite ime spletnega dnevnika / Word

Mogoče ste preizkusili vse zgornje nasvete in si še vedno ne morete omisliti res dobrega imena. Brez skrbi! Za nekaj odličnih predlogov poskusite uporabiti generator / ime / besedo.

Spletna mesta, kot je Wordroid.com, so odlično orodje za pripravo zabavnih besednih kombinacij in to je zelo enostavno narediti. Vstavite besedo, ki se nanaša na vašo vsebino, kliknite gumb “Wordoidi” in dal vam bo seznam imen, ki jih lahko uporabite.

Odlična beseda Wordroida je, da lahko določite omejitve svojih besed, določite kakovost besed, jih določite vzorce in celo vključite razpoložljivost domenskega imena. To pomeni, da lahko preverite, ali je bilo ime, ki vam je bilo všeč, registrirano na..

Izbira popolnega imena spletnega dnevnika

Obstaja veliko načinov za poimenovanje bloga in na koncu je odvisno od vas, kaj je to.

Kljub temu ustvarjanje imena ne bi smelo biti mukotrpno. Z njim se zabavajte in bodite kreativni, kar bodo videli tudi vaši bralci.

Ne pozabite, da pri oblikovanju imena ni trdih pravil. Dokler se prepričate, da se nanaša na vašo vsebino, ste lahko tako kreativni, kot želite!

Ko vam to uide in registrirate domeno spletnega dnevnika, se osredotočite na pomembnejše stvari, kot so pisanje epske vsebine in gojenje bloga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me