Kako dominirati v svojem spletnem dnevniku z bralnimi anketami

Katera orodja redno uporabljate za izdelavo spletnega dnevnika?


Morda bi vam prišla na vrsto orodja za produktivnost, kot so Evernote, Trello ali ZenWriter.

Čeprav so to odlična orodja, ki vam lahko pomagajo pri prilagajanju več nalog v dan, ali ste prepričani, da delate na pravih nalogah, za začetek?

Učinkovitost brez strategije vas ne bo nikamor pripeljala.

Kaj pa, če zapravljate čas za pisanje objav na spletnem dnevniku, e-knjig ali ustvarjanje tečajev ali izdelkov, ki vas občinstvo ne zanima?

Če želite, da je vaš blog uspešen – še posebej, če je vaš čas omejen – je pomembno, da se strateško ukvarjate z delom. In eno najboljših orodij, kako biti strateški pri razvijanju vašega spletnega dnevnika, so ankete bralcev.

Morda še niste razmišljali o uporabi anket, vendar so to močan način, da vam pomagajo strateško razviti svoj blog, prepoznati možnosti zaslužka in prevladati v svoji niši! Tukaj je kako.

Odpravite napake pri bloganju

Sprijaznimo se, nihče od nas ni popoln – tudi najbolj priljubljeni blogerji delajo napake.

Toda tudi če v svojem spletnem dnevniku iščete običajne napake, jih je težko opaziti, ker ni mogoče biti objektiven glede svojega dela. Težko je narediti korak nazaj in videti svoj blog tako, kot to počne vaše občinstvo.

Zato je raziskovanje tako močno orodje: lahko vam pomagajo pridobiti objektivno mnenje o svojem blogu in ga videti tako, kot to počne vaša publika.

Dobra raziskava vam lahko pomaga ugotoviti, kaj odvrača vaše občinstvo ali preprečuje, da bi se naročili ali izvedli druge želene ukrepe.

Pri načrtovanju ankete za izboljšanje spletnega dnevnika lahko oblikujete splošno anketo, da natančno določite morebitne težave, ali morda že imate težavo, ki jo želite odpraviti, na primer:

 • Zakaj je moja stopnja obiskov ene strani tako visoka?
 • Zakaj tako malo obiskovalcev kupi mojo e-knjigo?
 • Zakaj se toliko ljudi odjavi iz moje e-novice?

Razloge za takšne težave je enostavno uganiti, toda brez povpraševanja občinstva je nemogoče vedeti zagotovo.

Predlagana anketna vprašanja:

 • Bi moj blog priporočili prijatelju? Zakaj ali zakaj ne?
 • Ali imate težave z navigacijo po mojem blogu?
 • Če bi lahko spremenili eno stvar o mojem blogu, kaj bi to bilo?
 • Kaj vam je najbolj všeč pri mojem e-poštnem biltenu? Kaj vam ni všeč pri tem?

Analizirajte učinkovitost marketinga

Ali veste, kako so vaš blog našli najbolj zvesti bralci?

Ali večina vaših bralcev poišče vaše objave z iskanjem v Googlu ali objav, ki jih delijo njihovi prijatelji na Facebooku? Ali se vaša prizadevanja v družbenih medijih dejansko izplačujejo ali zapravljate čas za promocijo vsake objave na Twitterju?

Verjetno ste že slišali za pravilo 80/20, ki pravi, da 80% rezultatov izhaja iz 20% vašega truda.

Če 80% vaših marketinških naporov ne bo prineslo nobenih rezultatov, boste verjetno želeli vedeti o tem, da se lahko svoj čas osredotočite na strategije, ki delujejo, kajne?

Z uporabo anket lahko prepoznate in osredotočite svoja prizadevanja na resnično delujoče strategije.

To je hitra anketa, ki jo je mogoče izvesti, vendar ima lahko velik učinek, saj prihranite veliko časa.

Poskusite samo nastaviti hitro in enoprašljivo anketo, da občinstvo vprašate, kako so prvič slišali za vaš blog, in ga pošljite na svoj e-poštni seznam. Morda boste nad rezultati presenečeni!

Ugotovite bolečinske točke občinstva

Se kdaj borite, da bi prišli do idej za objavo na spletnem dnevniku?

To je pogosta težava, še posebej, če že nekaj časa blogirate in imate občutek, kot da ste vse to že pokrili.

To je še eno vprašanje, glede katerega je težko biti objektiven. Ko ste strokovnjak za neko temo, je težko videti kot začetnika. Na svojo nišo je težko gledati s svežo perspektivo, zaradi česar je težko zasnovati dobre ideje za objavo spletnega dnevnika.

Bolj ko boste razumeli svojo publiko in videli z njihovega stališča, boljši bo vaš blog. Napisali boste natančno teme, o katerih želijo brati.

Ankete vam lahko pomagajo ugotoviti, s čim se točno spopadajo vaši bralci, in vam dajo neskončne ideje za samo vsebino, po kateri hrepenijo..

Predlagana anketna vprašanja:

 • Kakšen je vaš # 1 boj s [tematiko, povezano z nišo]?
 • O katerih temah bi radi prebrali več objav na blogu?
 • Zakaj se naročite na moje e-novice?
 • Če bi imeli ti in jaz trenersko sejo ena na ena, kakšna vprašanja bi mi zastavili?
 • Kar ena stvar vas ustavlja pred [nišnim ciljem]?

Ustvarite strategije zaslužka, ki delujejo

Ankete so tudi odličen način, da ustvarite strategije zaslužka za svoj blog, ki si jih vaše občinstvo resnično želi.

Raziskava Amandinega občinstva je privedla do tega, da je napisala najbolj prodajano Amazonovo e-knjigo!Anndina raziskava občinstva jo je vodila k pisanju najbolje prodajane knjige o Amazonu!

Ne želite vložiti veliko časa v pisanje epske e-knjige ali ustvarjanje celotnega spletnega tečaja, samo da ugotovite, da ni ravno tisto, kar je želela vaša publika in nihče ne želi plačati za to.

Če predhodno opravite raziskavo, lahko ugotovite, za kaj je vaša publika pripravljena plačati. Ko ugotovite potrebe bralcev, boste natančno vedeli, katera strategija zaslužka je prava za vaše občinstvo.

Amanda Abella, tisočletna poslovna trenerka, je nedavno ustvarila anketo, da bi prepoznala potrebe svoje publike in odkrila najboljšo strategijo zaslužka za svoj blog.

»Ko sem v začetku letošnjega leta preiskoval rebrand in anketiral svoje občinstvo na blogu, sem presenečen ugotovil, da jih je 80% povedalo, da se je njihova osnovna skrb naučila voditi podjetje, da bi lahko zapustili svoje delovne dni. To me je razneslo. “

Ko je analizirala odgovore na anketo, je nadaljevala s pisanjem svoje prve knjige in jo spremenila v uspešnico Amazon!

Amanda svetuje, naj bo vaša anketa čim bolj preprosta:

“Ni velikih okenc za odgovore, le večkratna izbira. Manj kot bodo o tem razmišljali, večja je verjetnost, da ga bodo izpolnili. Ko sem prišla do moje knjige, sem se dejansko udeležila telefona z udeleženci ankete in ustvarila varen prostor za pogovor z mano o težavah, s katerimi se srečujejo. “

Pri anketi o zaslužku spletnega dnevnika boste želeli meriti stvari, kot so:

 1. Katere teme vas občinstvo najbolj zanima
 2. Kakšen format imajo najraje (e-knjiga, tečaj, videoposnetki, izobraževanje itd.)
 3. Verjetnost, da bodo kaj kupili

Predlagana anketna vprašanja:

 • Kako se najbolje učite (z branjem, pogovorom ena na ena, z gledanjem videoposnetkov itd.)?
 • Koliko e-knjig ste kupili letos?
 • Ste že kdaj kupili spletni tečaj? Zakaj ali zakaj ne?

Ne samo ugibajte – vprašajte svoje občinstvo

Blogerji niso bralci, ki ne mislijo, in ne vemo, kaj točno želijo naši bralci, razen če ne vprašamo. Rezultati vprašanj iz ankete so lahko presenetljivi. Ne domnevajte, da veste, kaj želi vaša publika – vprašajte jih!

Amanda svoje kolege blogerke spodbuja, naj “dajo ljudem, kar hočejo. Velikokrat poskušamo ponovno izumiti kolo, kadar to popolnoma ni potrebno. Dolgo sem bil kriv za to in šele takrat, ko sem začel poslušati svoje občinstvo in jim dajati, kar so zahtevali, so se stvari začele premikati. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me