Kako mame lahko zaslužijo s prodajo izdelkov na svojih blogih

Starševski dnevniki so lahko velik posel, vendar le, če imate zanesljiv vir dohodka. Najboljši vir zaslužka katerega koli lastnika bloga je prodati izdelek. Medtem ko so drugi obrazci v redu, razumemo, zakaj so manj zanesljivi.


Nezanesljive oblike zaslužka

Sponzorirane objave

Sponzorirane objave so odlične, če se želite naučiti, kako delati in predstavljati blagovno znamko, vendar potencialne stranke ne želijo videti preveč teh na svojem blogu (20% sponzoriranih do 80% ne-sponzoriranih velja za “dobro”), niti nočejo da si ogledate objave konkurentov. Sponzorirane objave tudi morda ne bodo prinesle velikega donosa vaše časovne naložbe. Če vam stranka plača 100 ameriških dolarjev in porabite pet ur dela na tem projektu, od nakupa izdelka do urejenega natančnega prispevka, zaslužite le 20 dolarjev na uro. Trud morda ne bo vreden plačila.

Pridružite povezave in oglase

Ti se zdijo enostavno pasivni dohodek, pravila pa se lahko spremenijo za iskalnike, družbene medije / video, zahteve za FTC, trženje e-pošte in vašo povezano organizacijo. Morate biti v koraku s temi in imeti v mislih, ko potečejo vaše povezave. In ne pozabite, da obiskovalci in blagovne znamke na to gledajo kot na sponzorstvo. Običajno je potrebno tudi zelo veliko občinstva (100.000 ogledov strani), ki zasluži več kot nekaj dolarjev na objavo.

Z oglasnim prostorom je težko pritegniti potencialne stranke za oglaševanje izven okvira, še posebej, če je za večje blagovne znamke na voljo podružnično oglaševanje. Na koncu ne pozabite, da je vaš blog sam ranljiv. Tudi če imate dober prihodek od oglasov, vam lahko nepričakovana nesreča prepreči zaslužek.

Samostojno bloganje

Priporočam vam, da to storite, če želite biti pisatelj. Vendar so ti projekti lahko zamudni in vas lahko izčrpajo. Osebno ne rezerviram več kot 8 teh na mesec, ker je zelo težko pripraviti kakovostno vsebino, če imam preveč projektov za pisanje.

Zakaj so izdelki najbolj vroč trend

Medtem ko se vam ni treba odpovedati takšnim projektom, bo prodaja lastnih izdelkov zagotovila boljši vir dohodka. Tu so prednosti:

# 1: Izdelki dolgo trajajo

Ko ustvarite izdelek, ga lahko za vedno prodate, če je zimzelena vsebina. Tečaj bloganja ali socialnih medijev se bo sčasoma spremenil, vendar knjige o starševstvu ali kuharske knjige lahko trajajo dlje časa z malo ali brez posodobitev.

# 2: Imate popoln nadzor

Vaš izdelek je lahko tako dolg ali kratek, kot ga potrebujete, lahko ima zelo nišne podrobnosti, se lahko posodablja, kot se vam zdi primerno, ali pa ustvarite povsem nove različice na podlagi povratnih informacij publike. In odvisno od načina dostave izdelka boste imeli nadzor nad cenami in večino ali celoten dobiček obdržali.

# 3: Izdelki so prenosni in varnejši

Svoj izdelek lahko tako ali tako prodate kjer koli, tako da vam ni treba skrbeti, če se bo vaš blog zrušil, se bo vaš e-poštni ponudnik rezervoar ali vaša Facebook stran skrivnostno izginil. Možnost prodaje na različnih prizoriščih ohranja vaš dohodek nedotaknjen.

# 4: Pasivni dohodek

Vsi želijo zaslužiti dohodek, medtem ko spijo. Čeprav vam pri tem lahko pomagajo oglasi, so izdelki bolj donosni, ne potečejo in prodaja je lahko samodejna, kar vam omogoča preprost način prodaje.

Izdelki, ki jih lahko prodajate

S svojim strokovnim znanjem lahko zelo dobro nastavite prodajo določenih vrst predmetov. Osredotočiti se boste morali na področje, kjer imate izkušnje, in zgraditi izdelek na podlagi svojih spretnosti in niše: starševstvo, kuhanje, šolanje na domu itd..

Ideja izdelka št. 1: e-knjige / knjige

E-knjige so odlične, saj so hitre in enostavne in lahko vodijo do stvari, kot so govorna kariera ali možne ponudbe za objavo. Vendar pa ste od samega začetka do konca sami, zato poskrbite za najem pomoči za načrtovanje, urejanje in preverjanje. Odločiti se boste morali tudi, ali želite samostojno objaviti ali ne. Morda boste morali znižati ceno. Poleg tega boste morda želeli obliko, ki je ni mogoče zlahka posredovati drugim, kot je PDF. Vsebino knjige lahko uporabite kot brezplačni svinčeni magnet, da pritegnete naročnike.

Ideja izdelka št. 2: Vebinarji / Spletni tečaji

Tečaji in spletni seminarji vam omogočajo, da zaračunate več denarja. Najlažji način nastavitve je ponuditi program usposabljanja po e-pošti, ki module pošilja tedensko. Če imate na svojem blogu dovolj vsebine, boste morda od njega lahko vzeli večji del vsebine. Webinari v živo so odlični, vendar veliko težji in zamudni, vendar lahko ponudite brezplačno usposabljanje za trženje celotnega tečaja. Ne pozabite, da boste morali učence podpreti, če bodo imeli vprašanja ali težave.

Ideja o izdelku # 3: Coaching / svetovanje

To je odlično orodje za nekoga, ki ima zelo specifične, usposobljene spretnosti (na primer kuhanje brezglutenskega starševstva ali brez stresnega starševstva) in veliko usposabljanja za trenerje, ki vam je na voljo za vlaganje. Morate biti tudi ljudje, in razporedite seje, ki so smiselne za vašo razpoložljivost in za kaj zaračunavate. Spoznajte svoj predmet poglobljeno in pričakujte, da boste imeli absolutne začetnike, ki se bodo borili s tistim, kar mislite, da je osnovno.

Ideja izdelka št. 4: Ročno izdelana umetnost & Obrti

Imam nekaj prijateljev, ki prodajajo edinstvene ročno izdelane predmete prek Etsyja, od torb do pohištva. Upoštevati boste morali stroške dostave, pa tudi čas za proizvodnjo in kako boste tržili svoje izdelke.

Ideja izdelka št. 5: Pakirana grafika & Izdelki za spletni dizajn

Mnogi blogerji se naučijo, da se radi ukvarjajo s kodo ali oblikovanjem grafike. Ponujate lahko pakete, kot so teme WordPress, kompleti ikon ali vzdrževanje spletnega dnevnika. Če ste zdrava, lahko razmislite o gradbiščih iz nič ali z logotipom. Te možnosti zahtevajo visoko raven spretnosti, zato trenirajte kolikor lahko in uporabljajte profesionalno programsko opremo, ko si jo lahko privoščite.

Ideja izdelka št. 6: Fotografija

To je še eno področje, na katerega mnogi blogerji vstopajo zaradi dobička. Te poti ne bi šel, če nimate vsaj fotoaparata DSLR z ločeno kupljenimi objektivi in ​​resnično poznate osnove fotografiranja, na primer, kako osvetliti človeka in vladati tretjine. Svojo fotografijo lahko oddate in prodajate tudi v nekaterih večjih zalogah.

Prodaja izdelka

Ko boste izbrali idealen izdelek za svojo nišo in svoj spretnost, boste morali ugotoviti, kako boste prodali svoj izdelek.

Cenitev

Če ne veste, kje začeti, naredite nekaj raziskav. Poiščite podjetnike, ki prodajajo podobne izdelke in poglejte, kaj zaračunajo. Upoštevajte, da bodo izkušnje pri usposabljanju in storitvah igrale pomembno vlogo pri določanju vaših urnih postavk. Vendar pa svojih storitev ne dajajte brezplačno za pridobivanje izkušenj. Tako pri stranki kot v sebi vzpostavljate pričakovanje, da je vse, kar vam lahko zaračuna, previsoko. Tisti, ki zaračunajo več, veljajo za bolj profesionalne kot tiste, ki ponujajo nizke stroške ali storitve. Lahko pa opravite brezplačno posvetovanje in preverite, ali ste za svojo bodočo stranko dobro.

Partnerstva

Partnerstva so odličen način, da izveste besedo za večje občinstvo in ponudite več možnosti. Nekatere ideje o partnerstvu vključujejo spletnega oblikovalca, ki sodeluje z grafičnim umetnikom, profesionalnega blogerja, ki sodeluje z upravljavcem družbenih medijev, ali zdravstvenega trenerja, ki sodeluje z nekom, ki prodaja dodatke za zdravje. Svoj izdelek lahko tržiš tudi prek večjih blogerjev, tako da vzpostavi partnerski program, ki jim predstavlja spodbudo za odstotek prodaje.

Trženje

Uporabljajo se enake marketinške tehnike kot pri bloganju: poiščite ciljni trg, ustvarite vodilni magnet in ciljno stran ter sestavite svoj e-poštni seznam. Vaš blog takoj postane marketinško orodje, toda obdržite glas in nišo, hkrati pa izdelek vtrite v svojo vsebino.

Zaslužek s prodajo izdelkov je hitrejša pot do stabilnega in zanesljivega dohodka. Upoštevajte, da je vaš obstoječi blog že pripravljen prodati vse, kar je lasersko usmerjeno v vaše trenutno občinstvo. To vam bo pomagalo razmisliti in ustvariti izdelke, ki lahko celo presežejo vaš blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map