Kako objaviti svojo knjigo št. 2: Nastavitev časovnice in proračuna

 Čas & Ocena stroškov

Pisanje knjige bo najbolj zamudna možnost, vendar se bo to od osebe do osebe zelo razlikovalo.


Nekateri pisci lahko prvi osnutek dokončajo v nekaj tednih; drugi trajajo leta. Če želite biti na varni strani, načrtujte 3-6 mesecev, da napišete svoj prvi osnutek.

Najem ghostwriterja? Poročilo organizacije Writer’s Market kaže, da se pristojbine za pisanje besedila za knjigo standardne velikosti gibljejo od nizkih od 5000 do visokih 100 000 dolarjev, povprečno pa 36 000 dolarjev. Za krajšo e-knjigo verjetno gledate na spodnji konec obsega.

Časovna premica bo temeljila na količini strani, vsebine in orodja za ustvarjanje besed.

2. faza: Urejanje

Ključno je, da si pri urejanju knjige vzamete čas.

Slaba struktura, pravopisne in slovnične napake ter hrepeneče tipkarske napake lahko škodijo vaši verodostojnosti in ugledu blogerja. Blogerji lahko hitro in enostavno ustvarijo e-knjige iz svojih blogov z nekaj kliki z različnimi orodji in vtičniki – vendar to ne pomeni, da bi nujno morali.

Objavljanje knjige se zelo razlikuje od zadetka »objavi« na objavi na blogu.

Razvoj, vsebina, kopiranje in lektoriranje so vse ključne sestavine v svetu urejanja in bi morale vključiti avtorjev postopek urejanja. Za uspeh je pomembno določiti, katero vrsto urejanja knjige potrebuje.

Razvojno urejanje

Razvojno urejanje je urejanje projekta od predloga ali grobega rokopisa do končnega rokopisa. Razvojno urejanje je namenjeno avtorjem, ki imajo težave pri načrtovanju knjige ali uporabijo določeno tehniko pisanja. Na tej ravni urejanja bodo morda avtorji morali ponovno preučiti glavne teme knjige ali prepisati velike dele rokopisa.

Vsebinsko urejanje

Z vsebinskim urejanjem se razjasni in / ali reorganizira rokopis za strukturo in vsebino.

Vsebinsko urejanje je namenjeno avtorjem, ki imajo gotov komad, vendar menijo, da morda nekaj manjka. Poudarek je na natančni prilagoditvi elementov velike slike skozi celotno zgodbo. Vloga urednika je pomagati avtorju, da vidi bralce z vidika bralca.

Kopiranje

Kopiranje je sestavljeno iz urejanja slovnice, črkovanja, ločil in druge sloge mehanike, preverjanja skladnosti mehanike in dejstev ter pregleda postavitve. Kopiranje je uporabno za avtorje, ki bi želeli dodatno pomoč pri določanju elementov stavkov, in se osredotočajo na elemente, kot so podroben opis, doslednost, ločila, spoštovanje sloga, označevanje avtorskih in pravnih vprašanj itd..

Lektoriranje

Lektoriranje išče manjše napake, ki so jih morda zamudili v času urejanja kopij. Ta vrsta urejanja običajno povzroči le spreminjanje izoliranih stavkov, ločil ali oblikovanja in je uporabna za avtorje, ki bi želeli ta končni pogled, preden je knjiga na voljo javnosti.

Obstajajo prednosti in slabosti, ko gre za urejanje samega sebe ali izbiro oddaje. Najem urednika, da pobere knjigo s svežim očesom, vam bo prihranil čas, izboljšal uporabo jezika in pomagal pri nadaljnjem razvoju in izpopolnjevanju dela.

Končni izdelek bo bolj profesionalen, kot če bi vse urejanje naredili sami.

 Ocena časa / stroškov

Stroški za obliko platnice so lahko od 30 do 4000 dolarjev na platnico, oblikovanje pa lahko znaša od 50 do 300 do 300 USD ali višje.

Čas oblikovanja in oblikovanja naslovnice bi lahko bili dnevi / tedni / meseci, odvisno od podjetja in / ali osebe, ki jo je avtor najel.

4. faza: Objava & Tisk

Objavljanje e-knjig je tako hitro kot nalaganje datotek, izbira nekaj možnosti in pritisk na »objavi«.

Če tiskate, boste morali to načrtovati na svoji časovnici. Tiskanje knjig na zahtevo pri podjetjih, kot sta LightningSource in CreateSpace, lahko traja tedne, dodatni čas in stroški pa bodo dodali čas pošiljanja.

Lahko se odločite za pospešitev vašega naročila za doplačilo. Pri tako imenovanih podjetjih za izdajo nečimrnosti (na primer Lulu ali Xlibris) boste pogosto morali naročiti določeno minimalno število knjig, ki jih je treba natisniti, tako da so lahko predhodni stroški precej višji. Lahko se odločite tudi za založnika “natis na zahtevo”, ki bo knjigo objavil na spletu, vendar jo bo natisnil samo, če stranka kopijo naroči. Čeprav vam s tem prihranite veliko denarja, so stroški vsake knjige pogosto višji, saj založnika stane več, če natisne samo eno knjigo. Objava knjige izključno na spletu je najcenejša možnost.

Podjetja, kot so Amazon KDP, Lulu, Smashwords in Draft2Digital, so pogoste možnosti – podrobneje jih bomo podrobneje opisali v naslednji objavi v seriji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map