Preprost vodič za zasebnost (in piškotke) za lastnike spletnih strani

Hitra povezava


Zaslužiti dohodek iz spletnega dnevnika je veliko lažje podjetje kot začeti tradicionalno podjetje in vam ni treba preverjati zakonov o območjih z območjem ali zaprositi za gradbena dovoljenja.

Vendar to ne pomeni, da ni zakonskih zahtev, ki jih morate upoštevati.

Ena najbolj neopaznih, a nujnih zakonskih zahtev je politika zasebnosti in to velja za vsa velika ali majhna spletna mesta. Če ste majhno podjetje ali celo samo bloger, ki na svojem spletnem mestu ne zasluži dohodka in niste prepričani, zakaj na svetu sploh ne potrebujete, boste morda presenečeni.

Verjetno so velike možnosti (tudi če se tega res ne zavedate) – zbiranje različnih oblik informacij od obiskovalcev, sledenje z analitiko ali prikazovanje oglasov. Pri mnogih od teh dejavnosti so velike možnosti, da morate imeti pravilnik o zasebnosti.

Kaj je politika zasebnosti?

Pravilnik o zasebnosti je dokument, ki podrobno določa, katere osebne podatke zbirate od svojih uporabnikov, kako jih uporabljate in kako jih ohranjate kot zasebne.

Natančna vsebina bo odvisna od veljavnih zakonov ali pravilnikov. Opredelitev pojma “osebni podatki” je različna, vendar pogosto vključuje imena in e-poštne naslove ter včasih IP naslove in piškotke brskalnika.

Podatki = Denar

V informacijski dobi so podatki nova valuta. Zasebni podatki o posameznikih so zelo koristni za oglaševalce, podjetja in vlade.

Danes številne države menijo, da je zasebnost temeljna človekova pravica in so sprejele zakonodajo za zaščito posameznikov pred zbiranjem in uporabo informacij brez njihove vednosti. Zakoni o zasebnosti podatkov običajno zahtevajo, da vsakdo, ki zbira osebne podatke prek svoje spletne strani, mora imeti izjavo, kako in zakaj to stori.

Po številnih zakonih o zasebnosti vas lahko kaznujete z denarno kaznijo ali celo kazenskim pregonom, če zbirate osebne podatke, ne da bi o tem obvestili svoje uporabnike ali če kršite svoj pravilnik o zasebnosti.

Zakoni o zasebnosti v različnih državah

 • Avstralska načela zasebnosti (APP) je zbirka 13 načel, ki vodijo ravnanje z osebnimi podatki. V skladu s temi načeli morate osebne podatke upravljati na odprt in pregleden način.
 • Direktiva Evropske unije o varstvu podatkov iz leta 1998 navaja, da mora vsak, ki obdeluje osebne podatke, to storiti na pošten in zakonit način. Da bi zbiranje podatkov veljalo za zakonito, se lahko podatki zbirajo le za točno določene, izrecne in zakonite namene.
 • UK Pravilnik o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2003 omejuje uporabo piškotkov in podobnih tehnologij na uporabnikovih napravah, razen če uporabniki 1) niso jasno opredeljeni o namenu uporabe piškotkov in 2) so dali soglasje.

Spletna stran: https://www.iubenda.com/

iubena pomaga uporabnikom ustvariti politiko zasebnosti v treh korakih:

 1. Dodajte ime svojega spletnega mesta,
 2. Dodajte storitve (npr. Google Adsense), ki jih uporabljate, in vrsto podatkov, ki jih zbirate,
 3. Vdelajte svoj pravilnik na spletno mesto.

* Kliknite sliko za povečavo.

Ustvari pravilnike o zasebnosti v osmih različnih jezikih za spletna mesta in mobilne aplikacije z uporabo Iubenda (glej predstavitev).

Najboljši del iubende – vaša politika zasebnosti gostuje na njihovih strežnikih. To pomeni, da lahko sistem samodejno posodobi pravno besedilo, ko se zakon spremeni.

Več kot 600 storitev, vključno s Facebook Like, Google Adsense, Google Analytics, gumbom LinkedIn, Twitterjem, Alexa Metrics, Amazon Associates; predhodno konfiguriran v sistemu iubenda.

Ali je Iubenda GDPR pripravljen?

Kratek odgovor – da. Iubenda ponuja celovito rešitev za uskladitev z GDPR.

Pri ceni 39 dolarjev na mesec bo sistem pomagal:

 1. Ustvarite pravo politiko zasebnosti in piškotkov,
 2. Prikažite pasico piškotkov in piškotke za profiliranje izpustite samo, če je zagotovljeno soglasje, in
 3. Sledite, beležite in pridobite privolitev uporabnika z orodjem za notranje upravljanje zasebnosti.

Spletna stran: www.shopify.com/tools/policy-generator

Shopify ponuja preprosto orodje, s katerim lahko brezplačno ustvarite pravilnik o vračilu in pogoje storitvene politike.

Preberite tudi naš Shopify pregled.

Lahko preprosto kliknete potrditveno polje »Skip Shopify Trial« in ustvarite svojo politiko zasebnosti brezplačno.

Postavite svoj pravilnik o zasebnosti na mesto danes

Čeprav se zdi, da je težava, lahko odložitev tega pomembnega vidika vašega spletnega dnevnika povzroči težave. Resnično ne želite tvegati, da vas bodo prepovedale oglaševalske mreže ali jih toži obiskovalec spletnega mesta.

Zaščitite se z enim od zgornjih orodij, da lahko zdaj ustvarite svojo politiko zasebnosti, in ne bo vam treba skrbeti! Postopek vam bo pomagal tudi pri seznanjanju s koristnimi podrobnostmi o zasebnosti uporabnikov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map