Ključne besede LSI lahko pomagajo, da se vaša vsebina hitreje uvrsti

Zastareli mit je, da če želite vsebino svojega spletnega mesta uvrstiti visoko v iskalnike, morate vanj čim večkrat vključiti ključne besede – kar je znano kot polnjenje ključnih besed.


Tukaj je še nekaj: Če postavite tak način razvrščanja vsebine v igro, ne bo samo, da bo vaša kopija bralcem zdela nenaravno in nerodno, iskalniki lahko vašo spletno stran označijo za pretirano optimizacijo in celo kaznujejo, kar bi bilo škoda za vaša prizadevanja za ustvarjanje vsebine.

Tu je primer vsebine, polnjene s ključnimi besedami:

“Naše zdravstvene storitve v San Diegu uporabljajo znanje in strokovno znanje vodilnih strokovnjakov, da vam lahko ponudimo najboljše storitve v San Diegu. Z zdravstvenimi strokovnjaki v San Diegu, specializiranimi za … “

Razmislite o tem, ali bi uživali v branju takega ali kaj bolj naravnega? Google in drugi iskalniki želijo svoje uporabnike nagraditi s slednjim, zato bo vedno najbolje, da napišete vsebino z naravnim občutkom.

Vnesite ključne besede LSI (latentni semantični indeks) – neizkoriščene zlate palčke, ki so namenjeni praktični strani vsebine, ki jo imajo radi bralci in iskalniki.

Kaj so ključne besede LSI?

Če iščete univerzalno definicijo ključnih besed LSI (imenovane tudi ključne besede z dolgim ​​repom), bi našli povsod odgovore. Toda z enostavnimi besedami latentno semantično indeksiranje vključuje prepoznavanje sinonimov in množine vaših glavnih ključnih besed.

Perspektiva je, da lahko z iskanjem podobnih besed za svoje ključne besede dodate naravni element svoji vsebini. Sposobnost iskalnikov, da najdejo analogijo med glavnimi in LSI ključnimi besedami, pomaga tudi pri ohranjanju naravne ustreznosti (na to se pomensko v LSI nanaša: ‘ki se nanaša na’ različne pomene glavnih besed ali simbolov).

Iskalni iskalniki uporabljajo ključne besede LSI, da ugotovijo, kaj vse vsebuje vaša vsebina. Na primer, če so vaše ključne ključne besede “pametni telefon Apple”, ne želite, da iskalniki svoje vsebine povežejo z izrazi, kot sta “pametni telefon Samsung” ali “pametni telefon LG”.

S ključnimi besedami LSI iskalniki pregledajo vašo vsebino in poskusite odkriti druge izraze, povezane z vašimi osnovnimi ključnimi besedami. Če imate v svoji vsebini izraze, povezane z ‘Apple pametni telefon’, kot so ‘iPhone’, ‘iOS’, ‘ušesne palice’ itd., Bodo iskalniki iskalno vsebino indeksirali z izrazom ‘Apple pametni telefon’.

Tako, da boste bolj natančno opredelili ključne besede, povezane z vašimi osnovnimi ključnimi besedami, lahko usmerjate iskalnike in hkrati ohranjate naravno vsebino. Posledično jih lahko nastavite, da bodo vsebino razvrstili po glavnih ključnih besedah, ne da bi napolnili ključne besede ali preveč optimizirali vaše spletno mesto. Tudi s tem pristopom zmanjšate možnosti, da vas iskalniki kaznujejo.

lsi vzorci grafikonovKreditna podoba – dr. Gerald Benoit Izredni profesor

Prednosti uporabe ključnih besed LSI v vaši vsebini

Obstaja več prednosti za povečanje člankov, objav v blogih, priročnike z dolgim ​​obrazcem, bele slike itd. S ključnimi besedami LSI, vključno z naslednjim:

# 1 Izboljšajte uvrstitev

Kot smo že omenili, iskalniki med preverjanjem vsebine spletnega mesta preverjajo ključne besede LSI. Konkretno te ključne besede uporabljajo kot merilno palico za določanje kakovosti vsebine, zato ima vsebina, ki vključuje zmerne primarne ključne besede in njene različice LSI, najboljše možnosti za uvrstitev visoko v iskalnike.

# 2 Bodite varni pred algoritmičnimi ali ročnimi kaznimi

Če uporabite ključne besede LSI v vaši vsebini, boste to razlikovali od označevanja kot neželene vsebine zaradi prakse polnjenja ključnih besed. Razlog je v tem, da vam ne bo treba večkrat ponavljati glavnih ključnih besed v besedilu (kar je nenaravno), ampak namesto tega uporabljate povezane svetove za glavne ključne besede, če želite dati vsebino in pridobiti rezultate iskanja za določene poizvedbe.

# 3 Povečajte zanimanje bralcev

Internetni bralci potrebujejo trden razlog, da se držijo svoje vsebine. Večino časa bodo v naglici in prelistali večino vsebine, na katero naletijo, vendar lahko ključne besede LSI pomagajo pri privlačenju njihove pozornosti. Te ključne besede vam omogočajo, da glavno ključno besedo preoblikujete na več različnih načinov za ustvarjanje vsebine. To lahko pomaga povečati bralčevo angažiranost.

# 4 Več ključnih besed za ciljanje

Nič več odvečnih besednih zvez ali vsiljevanja primarnih poizvedb v vsebino – lahko uporabite toliko ključnih besed LSI, da želite, da bo vaša vsebina edinstvena in primerna za vašo nišo / industrijo. Bodite ustvarjalni in lahko boste prevladali pred svojimi konkurenti ter ostali na vrhu vseh izzivov, ki se lahko pojavijo.

Odkrivanje ključnih besed LSI

Kako torej ugotovite, katere so najboljše ključne besede LSI za uporabo v vaši vsebini? Morda boste dobili nekaj pomoči iz standardnega slovarja, vendar naslednja orodja zelo enostavno odkrijejo ključne besede LSI, povezane z vašo glavno ključno besedo:

# 1 Predlogi za Google Iskanje & Rezultati

To je najbolj priročen način odkrivanja ključnih besed LSI do vaše glavne ključne besede. Vse kar morate storiti je, da v svoj brskalnik odprete „google.com“ in v iskalno vrstico napišete svoje ključne ključne besede, ne da bi pritisnili enter. Iskalnik bo samodejno predstavil dodatne poizvedbe, ki bi lahko služile kot ključne besede LSI.

Tako so na primer vaše glavne ključne besede “najboljše pogače” – vnesite jih v iskalno vrstico in ne pritisnite enter. Google vam bo dal seznam predlogov za LSI, na primer “najboljše torte doslej” in “najboljši recepti za torte”.

1

Google iskanje omogoča tudi odkrivanje besed LSI za vsako posamezno besedo. Ko pritisnete Enter, se vam prikaže seznam rezultatov, ki lahko vključuje ustreznike posameznim besedam, ki sestavljajo vaše glavne ključne besede. V prejšnjem primeru bomo z iskanjem “najboljših tort” vrnili naslednje rezultate:

LSI izrazi: Best = top in Cake = Pekarne

Upoštevajte, da metoda odkrivanja posameznih izrazov LSI ne prinese vedno pričakovanih rezultatov. Morda ne boste mogli najti ustreznikov za vaše glavne ključne besede, če nimajo nobenih asociacij ključnih besed LSI.

# 2 Iskalne povezave z Googlom

Google in drugi iskalniki imajo na dnu strani z rezultati iskanja mesto, na katerem kažejo, da bi lahko druga iskanja iskala. Ta lokacija prikazuje LSI stavke za natančno določeno besedno zvezo, ki ste jo iskali. Ti izrazi so tudi pokazatelj, da so jih ljudje uporabljali v svoji vsebini, iskalniki pa so seznanjeni z njihovo uporabo:

Za ključno besedo „najboljše kolače“ v povezanih iskanjih dobite naslednje izraze:

3 (2)

Vsakič, ko iščete po ključni besedi, vam bo Google v ustreznem razdelku o iskanju dodal vsaj 8 ključnih besed LSI. Te ključne besede LSI lahko uporabite v povezavi z izrazi LSI, ki jih odkrijete iz drugih virov pri pisanju vsebine za vašo osnovno ključno besedo, tj. “Najboljše kolače”.

# 3 Google načrtovalec ključnih besed

Googlov načrtovalec ključnih besed vam omogoča, da iščete ideje za ključne besede in skupine oglasov, kar vam v osnovi ponuja seznam ključnih besed LSI, ki jih želite uporabiti v svoji vsebini. Če želite uporabljati načrtovalnik ključnih besed, ustvarite nov Google Račun ali uporabite obstoječega za prijavo na naslednji URL:

https://adwords.google.si/KeywordPlanner

3

Ko se prijavite, bo načrtovalec ključnih besed vprašal, „kaj želite narediti naprej“. Izberite prvo možnost »iskanje novih idej za ključne besede in skupine oglasov« in vnesite ključne besede (naš primer je najboljša torta) v iskalno vrstico »vaš izdelek ali storitev« in kliknite »Pridobi ideje«.

Izberite drugi zavihek “ključne besede”, če si želite ogledati seznam ustreznih ključnih besed. Orodje bo prikazalo ključne besede LSI skupaj z njihovo mesečno konkurenco in povprečnimi stroški na klik.

Pri mesečnih iskanjih bo več ključnih besed, ki imajo majhno konkurenco – to so tiste, ki jih želite vključiti v svojo vsebino, saj dajejo vašemu besedilu večje možnosti za dobro uvrstitev v iskalnikih.

# 4 Plačana orodja

Orodja, kot so Market Sumari in Long-Tail Pro, so po funkcionalnostih podobna Googlovemu orodju za načrtovanje ključnih besed, vendar bodo za vašo osnovno ključno besedo dali več ključnih besed LSI. Uporabnik pa mora plačevati mesečno naročnino za dostop do celotnega nabora funkcij, ki jih ponujajo ta orodja.

Izberete lahko brezplačno preskusno različico (ki omejuje število ključnih besed, ki jih lahko iščete, in rezultate), da boste občutili stvari, preden začnete z naročnino. Uporabniki WordPress-a lahko izkoristijo tudi vtičnike LSI, kot je SEOPressor. Takšni vtičniki sodijo v kategorijo „premium plugin“ in za življenjsko uporabo stanejo od 30 do 50 dolarjev. Njihovi predlogi za LSI pa morda niso tako podrobni kot spletna orodja, ki so ekskluzivna za odkrivanje ključnih besed LSI.

Pomemben nasvet

Preden začnete bombardirati ključne besede LSI v svojo vsebino, je dobro, da se stvari organizirate. Sestavite seznam vseh ključnih besed, ki bi jih lahko uporabili za temo, in začnite jih razvrščati. Izberite tiste, ki bi jih ljudje verjetno vnašali v iskalnike, ko iščejo vašo temo.

Izberite tri do pet, ki bodo združeni in imejte male skupine od tri do pet ključnih besed, dokler vse nove ključne besede, ki jih odkrijete, niso v skupinah. Nato vključite te ključne besede v vsebino strani vašega spletnega mesta.

In prosim! Ne vsiljujte ključnih besed, ker poskušate optimizirati vsebino. Če ste razvrščanje izvedli pravilno, bi moralo biti te ključne besede enostavno vgraditi v svojo vsebino. Morda boste celo presenečeni, ko vidite, da se nekatere od njih že pojavljajo v vašem besedilu.

Ključne besede LSI & Naslovi vsebine

Ključne besede LSI lahko tudi razširijo vsebinske teme, ki jih izberete za objavo na svojem spletnem mestu. S temi ključnimi besedami lahko odkrijete nove vsebinske teme na naslednje načine:

Predlogi za Google Iskanje

Tako kot pri odkrivanju ključnih besed LSI, ki jih želite vključiti v svojo vsebino, so tudi Googlovi predlogi za iskanje odličen način odkrivanja vsebinskih tem z izrazi LSI. V tem primeru lahko dodate splošno besedo pred ali po glavnih ključnih besedah ​​in si ogledate seznam predlogov, ki bi jih lahko uporabili kot naslove za svoje besedilo.

5

Te predloge bo na primer dal beseda „in“ za primarno ključno besedo „najboljše torte“;

Vsi predlogi so potencialne vsebinske teme, s pomočjo katerih lahko ustvarite edinstveno vsebino na svojem spletnem mestu.

Google Alerts

Z Google Alerts lahko nastavite opozorilo za svojo glavno ključno besedo. To vas bo obvestilo vsakič, ko bo v spletu objavljena nova vsebina in indeksirana v Googlu, ki se nanaša na vaše glavne ključne besede. Vsebina neposredno prispe v mapo »Prejeto« po e-pošti.

7

Na primer, če nastavite opozorila za „najboljše kolače“, boste na zavihku „predogled opozoril“, ki so bili nedavno objavljeni in indeksirani v Googlu, podali naslove, medtem ko vam bo vsa prihodnja vsebina te ključne besede poslana po e-pošti. Vsebino lahko natančno pregledate in poiščete nove teme in ključne besede LSI v svoji niši / panogi.

Če želite ustvariti opozorilo, vnesite naslednji URL:

https://www.google.com/alerts

V iskalno polje vnesite svojo osnovno ključno besedo in kliknite »ustvari opozorilo«. Ne pozabite pa, da izberete e-poštno sporočilo, ki mu želite dostaviti svežo vsebino, in kako pogosto jo želite dostaviti: pod nastavitvami možnosti prikazovanja jih lahko konfigurirate v.

Končne misli

Uporaba ključnih besed LSI vam poleg osnovnih ključnih besed omogoča, da se izognete polnjenju ključnih besed in upoštevate algoritem in smernice iskalnega mehanizma. Prav tako imate večjo fleksibilnost v svoji vsebini in na koncu zagotovite boljšo in bolj naravno izkušnjo tako za obiskovalce vaše spletne strani kot za iskalne računalnike.

Pričakujte, da bodo te ključne besede prinesle večji iskalni promet na vaše spletno mesto in povečale uvrstitev v SERPS. Iskalnikom ni treba postavljati na prvo mesto, ljudi na drugo ali obratno … S pomočjo izrazov LSI naredite svojo vsebino dragoceno za oboje.

Ali poznate ključne besede LSI? Kakšne misli imate? Prosto puščajte komentarje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me