Un ghid în profunzime pentru o memorie cache WordPress eficientă

Oferte WordPress


Cu ceva timp în urmă, am scris un articol despre memorie în cache – Ce este cache-ul site-ului web și de ce este atât de important ?, care privea modul în care cache-ul accelerează site-urile web folosind conținut static oricând este posibil. În următorul articol despre memorie în cache, mă voi concentra pe specificul WordPress și pe ceea ce puteți face în calitate de proprietar de site-ul web, pentru a utiliza cât mai eficient cache-ul.

Bazele în cache

Pe scurt, de fiecare dată când site-ul dvs. se încarcă, efectuează scoruri de interogări ale bazei de date. Caching salvează o versiune statică a paginii dvs. și o trimite fiecărui utilizator – evitând în totalitate baza de date.

Am scris o secțiune lungă despre complexitatea procesului de memorie în cache, dar mi-am dat seama că nu era chiar necesar. Crearea versiunii în cache a unei pagini este banală – să știi când trebuie să purgi memoria cache este adevărata provocare.

Ștergerea memoriei Cache

Aceasta se referă la procesul de ștergere a copiei statice a paginii. Dacă nu există o versiune în cache, toate interogările bazei de date se rulează ca de obicei, iar rezultatul este salvat din nou, creând o nouă copie statică.

Conținutul paginii dvs. de pornire este mai mult sau mai puțin constant; se schimbă numai atunci când publicați o nouă postare. Un sistem bun de memorie în cache va servi o versiune statică, purgând memoria cache numai atunci când detectează evenimentul de publicare. Va continua apoi să servească noua versiune statică până când publicați o altă postare.

Cache-ul WordPress eficient

Cache-ul este eficient atunci când vă păstrează paginile la curent cu numărul minim de operațiuni de ștergere a memoriei în cache.

Memorizarea în timp

Puteți crea o versiune în cache a paginii dvs. principale care expiră în fiecare secundă. Ar fi întotdeauna curent, dar ar avea efecte negative asupra performanței:

 • Unele 99,9999% din ștergerile din cache nu ar fi necesare.
 • Cache-ul ar fi regenerat în fiecare secundă, ceea ce ar duce la efectuarea mai multor interogări de baze de date decât este necesar.

De asemenea, ați putea seta memoria cache a paginii frontale să expire în fiecare săptămână. Rezultatul ar fi o sută de interogări în baza de date în fiecare săptămână, în loc de fiecare secundă, dar pagina dvs. de pornire ar fi foarte rar arăta forma cea mai actuală.

Ce zici de alegerea a ceva între timp, cum ar fi 24 de ore? Încă ar fi nevoie de foarte puține întrebări, dar pagina dvs. de pornire ar fi în continuare sincronizată cu conținutul dvs. până la 24 de ore.

Pentru unele pagini mai rar vizitate sau care nu sunt sensibile la timp, acest lucru ar putea fi bine, dar de cele mai multe ori este mai important pentru pagina dvs. principală să rămână la curent decât să păstreze resurse.

Caching bazat pe acțiune

Datorită naturii curățării cache bazate pe timp, metodele bazate pe acțiuni sunt mai bune în majoritatea cazurilor. WordPress conține o serie de acțiuni pe care le declanșează atunci când sunt îndeplinite anumite condiții.

Un astfel de exemplu este evenimentul post publicare. Plugin-urile din cache pot detecta când este publicată o postare și apoi ștergeți paginile necesare.

Această metodă este perfectă, deoarece paginile rămân statice cât mai mult timp și sunt șterse exact atunci când este nevoie.

Ștergerea manuală a memoriei cache

De asemenea, este posibil să ștergeți manual cache-urile. Acest lucru este util atunci când trebuie să vă ștergeți memoria cache, dar niciun eveniment automat nu a fost tras.

Setări Cache WordPress

Din fericire, nu trebuie să vă faceți prea multe griji cu privire la ștergerea memoriei cache – pluginurile vor descoperi totul. Să începem parcurgând setările WP Super Cache cu recomandările și notele mele.

După instalarea pluginului, mergeți la Setări->WP Super Cache->Avansat.

Caching

WP Super Cache - Cache

În primul grup, desigur, ar trebui să porniți memoria cache. În cel de-al doilea grup, selectați utilizarea mod_rewrite inițial, apoi accesați fila Setări ușoare și folosiți testerul pentru cache pentru a vedea dacă funcționează..

Dacă nu, puteți încerca activarea mod_rewrite (va necesita ceva experiență sysadmin) sau puteți merge la setarea de memorie în cache PHP.

Dacă doriți să încercați activarea mod_rewrite, vă recomand să Activați mod_rewrite pe nginx sau Cum să activați mod_rewrite pe Apache 2.2.

Diverse

WP Super Cache - Diverse

Vă recomand să bifați primele două setări: Compresie și nu cache pentru utilizatori cunoscuți. Poate doriți să întrebați gazda dvs. dacă au probleme cu compresia și, în caz contrar, sau dacă observați probleme, asigurați-vă că o dezactivați.

Dezactivez întotdeauna memoria de cache pentru utilizatori cunoscuți (utilizatori autentificați), deoarece îmi permite să mă autentific și să văd versiunea neacoperită (cea mai recentă) a site-ului. Acest lucru poate fi util în timpul dezvoltării atunci când modificările sunt împinse la tema, dar memoria cache nu este ștersă, deoarece nu s-au efectuat modificări de conținut.

Rețineți că, dacă aveți un site care funcționează cu o mulțime de utilizatori conectați – cum ar fi un site bazat pe abonament – poate doriți să lăsați această oprire. În acest caz, vă recomand să bifați setarea „Faceți cunoscuți utilizatorii anonimi”. Singura excepție este dacă utilizatorii dvs. conectați editează conținut.

Mențineți opțiunea de reconstruire a memoriei cache, deoarece acest lucru va optimiza procesul de generare a unui nou fișier în cache.

Setarea „Nu cache pagini cu parametri GET” depinde de modul în care site-ul dvs. este construit. Parametrii GET sunt biți suplimentari atașați până la sfârșitul adresei URL, iar dacă îi utilizați pentru manipularea conținutului dintr-o pagină, ca surse utm pentru urmărire sau orice alt lucru similar, vă recomand să bifați caseta.

Pentru unele scenarii, cum ar fi parametrii utm, îi puteți transforma în etichete ancora. Consultați comentariul sursei următorului Joost pentru mai multe informații.

Setari avansate

Setări avansate pentru cache WPSuper

Dacă doriți să serviți pagini în cache utilizatorilor de dispozitive mobile, va trebui să verificați opțiunea de asistență pentru dispozitivele mobile și să utilizați un plugin recomandat – sau propriul dvs. dezvoltator. Plugin-urile recomandate sunt:

 • Modulul mobil cu tema Jetpack
 • WPTouch
 • Pachetul mobil WordPress

„Ștergeți toate fișierele din cache atunci când o postare sau o pagină este publicată sau actualizată” nu fi verificat pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, dacă aveți o mulțime de articole conexe recomandate răspândite pe site-ul dvs. și / sau modificările într-o singură postare afectează un număr de sisteme din alte pagini, poate doriți să încercați să faceți clic pe această opțiune.

Verificările suplimentare de pe pagina principală ar trebui să fie activate. Poate provoca o ștergere a cache-ului inutilă pentru pagina de pornire, dar este mai important să fiți la curent acolo – cheltuielile generale sunt garantate..

Dacă utilizați sistemul de comentarii WordPress implicit, ar trebui să bifați opțiunea „Reîmprospătați pagina curentă doar când sunt făcute comentarii”. Acest lucru va asigura că comentariile vor apărea imediat ce au fost aprobate.

Timpul de expirare & Colectarea gunoiului

Această secțiune dictează cum și când sunt eliminate fișierele cache vechi. Când este creată o nouă versiune în cache, cea veche nu este eliminată – noua versiune este denumită proaspătă, cea veche este denumită veche și se păstrează în jurul.

Vă recomand să citiți documentația din aceste setări pentru câteva sfaturi despre cum puteți seta valorile.

Numele de fișiere acceptate & URI-uri respinse

Această secțiune vă permite să excludeți anumite tipuri de conținut din cache și vă recomand să bifați pagina de căutare aici pentru a vă asigura că rezultatele sunt întotdeauna proaspete.

Caseta de text de mai jos vă permite să eliminați selectiv unele căi din caching, care pot fi utile pentru pagini suplimentare de căutare sau pagini pe care le dezvoltați.

Carantină

Modul de blocare se va asigura că comentariile sunt valabile nu declanșare cache de declanșare. Aceasta va rezulta în comentarii care apar cu un pic de întârziere, dar este posibil să vă mențineți site-ul online în timpul unui pic de trafic.

Alte plugin-uri

Există o mulțime de alte pluginuri care oferă funcționalități similare. Cele mai notabile sunt:

 • W3 Cache totală
 • WP Rocket (citiți recenzia noastră

Setările lor vor fi ușor diferite, dar gândirea din spatele configurării lor este aceeași. Trebuie să luați unele decizii cu privire la site-ul dvs. web și să găsiți un echilibru între a fi mereu proaspăt și cât de multă resursă este conservată.

Gazduit WordPress găzduit

Plugin-urile de memorie cache pentru WordPress sunt minunate, dar funcționează la același nivel ca WordPress, ceea ce le poate face ineficiente în comparație cu sistemele de memorie în cache care funcționează la un nivel inferior. De asemenea, de obicei, sunt plugin-uri uriașe care acoperă toate nuanțele, ceea ce le poate face greu de configurat.

Companiile de găzduire care oferă hosting exclusiv WordPress au adesea propriile sisteme de memorie în cache care utilizează și mai puține resurse și oferă o experiență mai eficientă. Principalele beneficii includ:

 • Puteți uita de cache în totalitate.
 • Fără pluginuri suplimentare nu înseamnă nicio configurare.
 • Sunt aplicate pe întreaga rețea de găzduire, ceea ce duce la un server mai eficient.
 • Beneficii de viteză.

Cel mai mare dezavantaj este că nu trebuie să vă faceți griji – totul este configurat cât mai eficient din cutie. Cache-ul poate deveni foarte tehnic și, de fiecare dată când configurați un plugin complex, sunteți obligat să faceți unele greșeli.

În comparație cu o temă perfect codificată și un plugin de cache perfect configurat, este posibil să nu observați o diferență. Faptul că cache-ul la nivel de server nu trebuie să treacă prin PHP pentru a crea fișiere îl face mai rapid, dar acest lucru nu ar fi observat în mod normal. Cea mai mare parte a diferenței de viteză rezultă dintr-un sistem bine ulei scos din cutie.

Dacă aveți un site web cu trafic enorm și o mulțime de piese în mișcare, este posibil ca sistemul de memorie în cache al unei gazde WordPress gestionate să nu ofere suficiente opțiuni – dar probabil că niciunul nu va fi un plugin și probabil veți ajunge să implementați propria soluție..

Nu aș recomanda alegerea găzduirii WordPress gestionate doar pentru că are propriul său sistem de memorie în cache la nivel de server, dar este cu siguranță un plus foarte frumos! Dacă alegeți să utilizați găzduirea WordPress gestionată, asigurați-vă că alegeți una dintre cele mai bune, adică o companie precum WPEngine, Flywheel (citiți recenzia noastră sau Kinsta.

Concluzie

Caching-ul este o caracteristică obligatorie pentru site-urile web din zilele noastre. Conservează resurse în timp ce îmbunătățește experiența utilizatorului.

Ca proprietar de site-ul web, trebuie să alegeți o gazdă WordPress gestionată de înaltă calitate sau să instalați un plugin de memorie în cache și să o configurați – o investiție de timp mică pentru o caracteristică uimitoare.

Dacă mai aveți trucuri suplimentare în mânecă cu privire la cache, ne-ar plăcea să le auzim! Vă rugăm să împărtășiți comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map