ВП Супер Цацхе, В3 тотал цацхе или ВП ракета – који је најбољи ВордПресс додатак за кеширање?

ВордПресс понуде


Када је у питању убрзање ваше ВордПресс странице, употреба доброг ВордПресс додатка за кеширање један је од најпопуларнијих савета који ћете видети.

То је отприлике сваки савет написан на ту тему – и то с добрим разлогом. Додатак за кеширање попут ВП Супер Цацхе, В3 Тотал Цацхе или ВП Роцкет, три најпопуларнија – и сигурно најбоља – готово увек ће донети велику разлику, посебно на јефтином ВордПресс хостингу.

Међутим, вероватно имате питања … питања као што су:

 • Да ли морам да платим премијски додатак за кеширање или су бесплатни додаци за кеширање са ВордПресс.орг једнако добри?
 • Колики утицај заправо има кеширање?
 • Може ли кеширање учинити веб локације хостираним на јефтином заједничком ВордПресс хостингу (попут Блуехоста једнако брзом као што су веб локације хостиране на много јефтинијем ВордПресс хостингу (попут ВП Енгине-а)?

У овом посту покушаћу да одговорим на сва ова питања (и још више) са стварним подацима тестирања тестирањем три горе наведена додатка за предмеморирање (плус једну „контролну“ локацију која уопште нема кеширања) и два различита домаћина, наиме Блуехост и ВП Енгине.

Водићу вас кроз податке о перформансама за сваки додатак, а затим ћу вам помоћи да то схватите на крају поста.

Споредна напомена: Погледајте овај пост ако нисте сигурни шта је кеширање.

ВП Супер Цацхе вс В3 Тотал Цацхе вс ВП Роцкет: Оно што упоређујем

У овом посту упоредим три најпопуларнија додатка за кеширање ВордПресс-а:

 • ВП Супер Цацхебесплатно – једноставна понуда Аутоматтиц-а (исте компаније која стоји иза ВордПресс.цом-а. Активна је на више од два милиона ВордПресс веб-локација и нуди приступ почетном кеширању прилагођеном почетнику).
 • В3 Тотал Цацхебесплатно – ово је најфлексибилнији (и најкомпликованији) ВордПресс додатак за кеширање који ћете наћи. Иако подешавање може бити мало неодољиво, пружа вам мноштво гнојних опција за контролу како кеширање функционише на вашој веб локацији.
 • ВП ракета – 49 долара плус – једина премиум опција на овој листи, ВП Роцкет оправдава своју цену корисничким интерфејсом и пуно карактеристика перформанси без кеширања, као што су минификација, оптимизација базе података, лагано учитавање и још много тога. Сазнајте више у нашем прегледу ВП Роцкет.

Поред тога, такође ћу упоредити два различита домаћина:

 • Блуехост – јефтиних 4,95 долара Плус дељени план – где ћу користити додатке за кеширање. Налазим се у америчком центру података, који се налази у Утах.
 • ВП Енгине – најјефтинији Покренути план – где ћу користити уграђени кеширање ВП Енгине-а. Такође сам у УСА дата центру, за који су ми рекли службеници за подршку ВП Енгине-а да се налази у Јужној Каролини (тачније, Гоогле ус-исток1).

Основна идеја ове последње поређења је да вам помогне да схватите да ли употреба доброг додатка за кеширање на јефтином ВордПресс хостингу (Блуехост) може да вам приближи време учитавања странице квалитета вођеног ВордПресс хоста (ВП Енгине).

Дакле, укупно ћете видети пет скупова података:

 1. Блуехост без кеширања да делује као “контрола”
 2. ВП Супер Цацхе на Блуехосту
 3. В3 Тотал Цацхе на Блуехосту
 4. ВП Ракета на Блуехосту
 5. ВП Енгине са уграђеним кеширањем на нивоу сервера – нема додатка

Коначно, како бих био сигуран да ово приближава ситуацији у стварном свету, користићу комплетан Авада демо сајт. Авада је једна од најпопуларнијих тема која постоји, а демо сајтови Авада укључују мноштво слика и других „тешких“ елемената, који би требали створити окружење за тестирање које опонаша типичну ВордПресс локацију у стварном животу.

За сваку ситуацију ћу:

 • Покрените четири теста на ГТметрик-у и узмите просечан резултат. Користим ГТметрик-ове Даллас, ТКС локација за тестирање, а ја ћу то учинити два одвојена дана (тако да има укупно осам тестова за сваку конфигурацију).
 • Употријебите Лоад Импацт да симулирате 50 посјетилаца током пет минута да видите како се свака ситуација одвија испод скале. Користићу Лоад Импацт’с Асхбурн, ВА локација локације (АКА Васхингтон, ДЦ).

У реду, уз све то објашњење, нека уђе у податке!

1. Контрола: Основна локација на Блуехосту без кеширања

Да бих створио основну веб локацију, инсталирао сам Аваду и увео комплетну демо локацију слободњака (укључујући сав садржај и видгете).

Ево како изгледа веб локација (такође постоји пуно садржаја испод странице):

Веб локација за тестирање

Прилично је тежак, са:

 • пуно слика
 • Параллак
 • анимирани бројила
 • контакт образац
 • итд.

– за оне који су заинтересовани, ево целог снимка екрана читаве почетне странице.

У основи, слично је стварној локацији када је у питању количина ‘ствари’ које се дешавају. Поред тога, инсталирао сам неке друге уобичајене додатке, попут Иоаст СЕО-а.

На крају, важно је имати на уму да, иако Блуехост долази са сопственим решењем за кеширање на надзорној табли, Искључио сам је због ових тестова. Тако да зеро цацхинг догађа.

Прво сам га два пута провео кроз ГТметрик током два одвојена дана:

1 дан:

ПросекТест 12. тестТест 3Тест 4
3,58 с3.7 с2.8 с2.7 с5.1 с

Дан 2:

ПросекТест 5Тест 6Тест 7Тест 8
3.83 с3.6 с2.1 с5.3 с4.3 с

То поставља укупни просек на 3,7 секунди кроз свих осам тестова.

Затим сам га покренуо кроз утицај оптерећења (анализа доле):

Нема течења ударног Блуехост оптерећења

Можете видети да, како се повећава број активних посетилаца (плава линија), време учитавања странице се пуно скаче около (зелена линија) и има огромне шиљке на крају (који иду горе више од десет секунди). Највећи скокови у промету почињу у вријеме када је 40 активних посјетилаца и настављају се до краја.

У основи, ово вам говори да, иако Блуехост-ов јефтини дељени план може да учита вашу веб локацију у просеку 3,7 секунди за један посетилац, има проблема са брзим учитавањем ваше веб локације ако их има 40 плус људи посећивање ваше веб странице истовремено. Ако имате веб локацију са великим прометом, то значи да ће у стварном свету времена учитавања ваше странице бити погрешна.

Осим времена учитавања сирових страница, додаци за кеширање такође могу помоћи у скалирању ваше веб локације, тако да ће бити занимљиво видети да ли додаци за кеширање могу да изгладе графикон Лоад Импацт за Блуехост.

2. ВП Супер Цацхе на Блуехосту

ВП Супер Цацхе је супер једноставан додатак за предмеморирање од људи у Аутоматтиц-у. Ако желите, једноставно можете инсталирати и активирати додатак, изабрати радио оквир и назвати га на дан:

Основна подешавања ВП Супер Цацхе-а

Заправо, то је отприлике оно што сам конфигурирао свој тестни сајт. Док се ВП Супер Цацхе бави неким другим стварима, укључио сам само поставке означене са „Препоручено“:

Напредне поставке ВП Супер Цацхе-а

Све у свему, ако желите нешто једноставно и бесплатно, ВП Супер Цацхе је звјездана опција. Ево како је то функционисало на тестовима …

1 дан:

ПросекТест 12. тестТест 3Тест 4
1.75 с2.0 с1.5 с2.0 с1.5 с

Дан 2:

ПросекТест 5Тест 6Тест 7Тест 8
1.98 с1.5 с1.4 с2.3 с2.7 с

То даје ВП Супер Цацхе укупном просеку 1.86 секунди, што је око 50% смањења у односу на тест кеширања. Можемо потврдити да се кеширање страница заиста ради!

Нажалост, ВП Супер Цацхе није успео да промени исти образац у Лоад Импацт. Можете видети да је време учитавања страница прилично стабилно док не буде ~ 40 посетилаца активно. Затим поново скоче преко десет секунди:

ВП тест Супер Цацхе Лоад Импацт

3. В3 Тотал Цацхе на Блуехосту

Као што сам раније напоменуо, В3 Тотал Цацхе најфлексибилнији је додатак за кеширање на овој листи – али и најсложенији.

Поред бацања на вас тона различитих термина – кеширања базе података, кеширања кодова и слично, – свака врста кеширања такође добија своје детаљно подручје подешавања:

В3 Тотал Цацхе подешавања

Ово је велики одлазак из ВП Супер Цацхе-а, где можете прилично једноставно да кликнете дугме и назовете га на дан.

За овај тест омогућио сам кеширање и минирање страница, али ништа друго. Верујем да је ово најједноставнија, најприступачнија конфигурација за већину ВордПресс веб локација, али такође је важно имати на уму да овај тест не укључује сваку поједину функцију у В3 Тотал Цацхе-у, тако да ћете можда моћи да повећате боље перформансе ако играте са његовим подешавањима.

Ево како је В3 Тотал Цацхе извршио…

1 дан:

ПросекТест 12. тестТест 3Тест 4
2.23 с2.6 с2.3 с1.4 с2.6 с

Дан 2:

ПросекТест 5Тест 6Тест 7Тест 8
2.38 с2.4 с2.4 с2.4 с2.3 с

Све у свему, овај просек даје В3 Тотал Цацхе 2.30 секунди.

И кад сам га провукао кроз Лоад Импацт, добио сам иста десет пута већа оптерећења око марке од 40 посетилаца (из неког разлога, Лоад Импацт је променио боје на овом графикону. Зелена је активна посетиоца, а плава је време учитавања):

В3 тест укупног кеша оптерећења

4. ВП Ракета на Блуехосту

На крају, погледајмо ВП Роцкет, који је једини премиум додатни предмеморија за кеширање на овој листи.

ВП Роцкет има апсолутно најједноставнији поступак подешавања када је у питању кеширање страница. Чим активирате додатак, аутоматски почиње да користи кеширање страница! Не морате чак ни да кликнете на дугме као што је то случај са ВП Супер Цацхе-ом (шалим се – оба су супер једноставна за употребу).

Подешавања ВП ракете

Поред тога, још један разлог да размотрите плаћање ВП Роцкетом су све остале карактеристике перформанси које нуди. Поред кеширања страница, добијате пуно других корисних подешавања, као што су:

 • минификација и придруживање за ХТМЛ / ЦСС / ЈС датотеке
 • лажно учитавање слика и видео записа
 • ГЗИП компресија
 • оптимизација базе података
 • одложити учитавање ЈаваСцрипта
 • Претходно преузимање ДНС-а.

Да би ово било поштено поређење, покренућу тестове само са омогућеном минификацијом (као што сам урадио са В3 Тотал Цацхе-ом). Поред тога, ВП Роцкет аутоматски активира ГЗИП компресију и кеширање претраживача након активирања.

Ево како је ВП Роцкет радио у ГТметрик-у са само заданим побољшањима и функцијом минификације:

1 дан:

ПросекТест 12. тестТест 3Тест 4
1.55 с1,8 с1.6 с1.5 с1.3 с

Дан 2:

ПросекТест 5Тест 6Тест 7Тест 8
1.87 с1.7 с1.6 с2.3 с1.9 с

То нам даје просек 1.71 секунди за ВП Роцкет.

Као и код осталих, ту исту шиљку још увек можете видети у Лоад Импацт. Десет плус плус секунда догодио се нешто касније овог пута, пред око 43 активна посетилаца. Међутим, нисам сигуран је ли то довољно смислено да извучемо било какве закључке о ВП Роцкет-у:

ВП ракетни терет удара

Опет је Лоад Импацт из неког разлога променио боје графикона – зелена је активна посетилаца.

5. ВП Енгине са њиховим сервером ЕверЦацхе на нивоу сервера

На крају, додајмо другачију перспективу гледајући како се ти додаци за кеширање (на јефтином хостингу Блуехост) слажу на скупоцени ВордПресс хост – ВП Енгине. Погледајте наш ВП Енгине преглед како бисте сазнали више о њиховим карактеристикама.

Можете ли се приближити перформансама ВП Енгине-а само употребом најбољег ВордПресс додатка за кеширање на својој веб локацији? Хајде да сазнамо!

Важно је напоменути да ВП Енгине укључује кеширање страница и кеширање објеката на нивоу сервера (преко њиховог ЕверЦацхе система). Иако још нисам инсталирао предмеморију за кеширање на ВП Енгине-у, мој ВП Енгине тест сајт и даље користи од кеширања.

1 дан:

ПросекТест 12. тестТест 3Тест 4
1.18 с1.2 с1.1 с1.2 с1.2 с

Дан 2:

ПросекТест 5Тест 6Тест 7Тест 8
1.65 с1.2 с1,8 с2.3 с1.3 с

То даје просеку ВП Енгине-а 1.41 секунди.

А где ћете видети још већу разлику је тест оптерећења. Времена оптерећења била су чврста (између 300 и 400 мс) за свих 50 посетилаца:

ВП тест оптерећења мотора

Ово је огромна супротност Блуехосту, где су времена учитавања почела да искачу и изнад десет секунди око марке од 40 посетилаца.

Дакле, ако имате веб локацију са великим прометом, заиста нема поређења између ВП Енгине-а и Блуехостових јефтиних дељених планова.

Обједињавање података и извлачење закључака

Да бисмо вам помогли да видите како се све упоређује, ево просечног времена учитавања ГТметрик-а за сваку тестну ситуацију (упамтите, ово је просек од осам засебних тестова у два одвојена дана):

Нема кеширањаВП Супер ЦацхеВ3 Тотал ЦацхеВП РоцкетВП Енгине
3.70 с1.86 с2.30 с1.71 с1.41 с

Прво, постоје два очигледна закључка:

 1. Кеширање страница заиста доноси велику разлику у перформансама – посебно на јефтином дељеном хосту, као што је Блуехост. Смањење веће од 50% можете видети само инсталирањем додатка за кеширање.
 2. Кеширање и даље неће учинити да ваш хостинг за 3,50 УСД месечно изгледа као хостинг за 35 УСД месечно. Док се време учитавања ГТметрик-а ближи, највећа је разлика у тесту оптерећења.

Затим су ту и додатни предмеморирање за кеширање …

Према мом тестирању, ВП Роцкет је понудио најбоља побољшања са просеком од 1.71 секунди (чак и без омогућавања других побољшања перформанси, као што је лено пуњење). Међутим, ВП Супер Цацхе је био тачно на репу 1.86 секунди.

Дакле, да ли се исплаћује 49 УСД за ВП Роцкет? Па, то би могло бити за вас, поготово зато што ВП Роцкет такође олакшава имплементацију осталих перформанси.

Међутим, сигурно не требате да плаћате ВП Роцкет само да бисте убрзали веб локацију – и даље можете да приметите побољшање времена учитавања странице вашег сајта само коришћењем бесплатних додатака на ВордПресс.орг (као што је ВП Супер Цацхе ).

Што се тиче В3 Тотал Цацхе-а, то је помало замршено јер нисам морао да се додатак покреће „пуном брзином“. То јест, омогућио сам само кеширање и минирање страница, док В3 Тотал Цацхе нуди пуно других метода кеширања.

Али мислим да је то поента …

Ако сте просечан корисник, може бити тешко знати које су вам функције В3 Тотал Цацхе потребне, а које не. Штавише, исплата вам можда и не би била вредна када размислите како други, једноставнији додаци такође могу да донесу велика побољшања.

Иако не желим у потпуности отписати В3 Тотал Цацхе за све ситуације, мислим да ће вам бити боље да користите други додатак за кеширање, осим ако већ не знате технике попут кеширања објеката и кеширања базе података.

На крају…

Ако имате мало простора у свом буџету и желите најбоље од најбољег, идите на ВП Роцкет (или само надоградите своје хостинг на ВП Енгине, јер је то била општа опција са најбољим перформансама). А ако желите нешто 100% бесплатно због чега ћете скоро доћи на исто место, изаберите ВП Супер Цацхе.

Користили / користили један од ових додатака за кеширање? Мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map