Praktične varnostne potrebe spletnega mesta: 6 stvari, ki jih morate narediti za zaščito svojega spletnega mesta

Z več kot milijardo spletnih strani na internetu kot lastnik enega od teh spletnih mest morda mislite, da ni veliko možnosti, da bi kibernetski kriminalec nameril vaše. Preden pa sploh pridemo do tega, se za trenutek odmaknimo in razmislimo, kaj vam pomeni vaše spletno mesto.


Kot posameznik si morda preprosto lasti osebno spletno mesto ali celo majhen posel na spletu, za katerega menite, da je zanemarljiv. V vsem je vrednost in celo drobno spletno mesto vsebuje nekakšne podatke. Morda uporabniško ime in geslo, ki ju uporabljate v vseh svojih spletnih računih? Če imate majhno podjetje, vaše spletno mesto predstavlja vašo blagovno znamko in ugled, skupaj s številnimi dragocenimi informacijami, ki ne pripadajo samo vašim, temveč tudi vašim strankam.

Če ste danes naleteli na članke Forbesa, The Economista ali katerega koli števila internetnih varnostnih podjetij, je velika verjetnost, da poznate izraz “Podatki so nova nafta”. Postalo je eno najbolj dragocenih sredstev, ki so danes na voljo na spletu (in zato opazimo porast VPN-ja) in tako kot karkoli je mogoče ukrasti in trgovati ali zamenjati.

Kreditna slika: David Parkins

Kibernetskim kriminalcem ne bo vseeno, če je vaše spletno mesto drobno, uporabljajo orodja, ki izvajajo brezplačno testiranje vsakega spletnega mesta, na katerega naletijo, in preprosto zbirajo podatke. Če informacij ne morejo uporabiti, jih lahko vedno prodajo nekomu, ki zmore.

Ker večina fizično ne poseduje in ne vzdržuje opreme, na kateri gostujemo naša spletna mesta, si bomo ogledali nefizične vidike varnosti spletnega mesta. To vključuje dve glavni področji; 1) zavarovanje same spletne strani in 2) varovanje podatkov, ki vam jih posredujejo vaše stranke.

Upoštevajte, da se lahko vsakdo, ki obišče vaše spletno mesto, šteje za stranko, ne le za tiste, ki kupujejo od vas.

1. Posodobite svoje skripte in orodja

Prepričajte se, da so platforma vašega spletnega mesta in drugi skripti, ki jih izvajate, posodobljeni. Vsaka programska oprema, ki je znana človeštvu, je izdana z napakami in morebitnimi varnostnimi vrzeli. Celo tiste vrzeli bodo posodobljeni. Potrebno je le ena ranljivost in kibernetski kriminalci bodo lahko dobili dostop. Z zagotavljanjem rednih posodobitev se zmanjšajo možnosti izkoriščanja varnostnih vrzeli.

To je še posebej pomembno za tiste, ki uporabljajo spletna orodja z odprto kodo. Po svoji naravi odprtokodna orodja puščajo ranljive za tiste, ki iščejo podvige. Za boj proti temu obstajajo številna orodja, ki vam bodo pomagala pri preverjanju.

Poskusi

Za začetek poskusite LastPass, Dashlane ali KeePass. Nekateri so brezplačni, nekateri pa ne.

3. Uporabite HTTPS in SSL

Mnogi se še vedno premalo zavedajo HTTP in SSL, vendar so ti lastniki spletnega mesta pomembni.

Za tiste, ki vodijo spletne trgovine ali izvajajo kakršne koli transakcije za vaše stranke v spletu, SSL NI izbiren. SSL certifikate je mogoče dobiti iz številnih virov, vendar je najbolje, da jih dobite pri uglednem ponudniku, kot je SSL.com.

Veliko ponudnikov spletnih gostovanj, kot sta A2Hosting in SiteGround, deluje tudi kot tretji preprodajalec in vam jih lahko proda..

Digicert je specializiran za SSL certifikate in ima na voljo različne možnosti

Če šele začnete, obvestite svojega ponudnika spletnega gostovanja, da nameravate vzpostaviti spletno mesto za e-trgovino, in verjetno bo imel paketno ponudbo, ki vključuje vse, kar potrebujete. .

Mimogrede, tudi če ne boste zagnali spletnega mesta za e-trgovino, spletna podjetja danes pazijo tudi na varnost..

Google na primer uporablja HTTPS kot uvrstitveni signal. S tem pomagajo, da bodo ljudje, ki uporabljajo svoj iskalnik, usmerjeni na verodostojna in varna spletna mesta.

Tudi nekatere bančne spletne strani niso varne in mnogi brskalniki to zdaj prepoznajo!

Layer 7 DDoS zaščitaSSL Cert. PodporaBrezplačen preizkus30 dni30 dni30 dni

Obiščite spletno stran: Incapsula.com

3. Cloudflare

Cloudflare je bolj znan po slovesu kot omrežje za distribucijo vsebine (CDN), ki je predvsem to, kako si je ustvaril trdno ime pri zavarovanju strankinih mest pred napadi distribuirane zavrnitve storitve (DDoS). Tudi kot Incapsula so ravni cen v oblaku precej bolj nejasne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me