5 razlogov, zakaj bo vsebinski marketing vedno zmagal na povezavi z gradnjo povezav

Vsebinski marketing ali povezava? Morda oboje? Kot strokovnjaki za SEO in digitalni tržniki nas čaka dilema glede teh dveh strategij. Kot vedno želimo le najboljše za naše stranke.


Toda spoštejmo se: SEO zemljišče je pravzaprav razdeljeno na dve šoli razmišljanja, naj bo to, da se držimo tradicionalnega SEO pristopa z uporabo ključnih besed, trženja s ključnimi besedami in gradnje povezav, ali pa sledi vsebinskemu marketingu, ki vključuje več nalog.

To se lahko začne od ustvarjanja kakovostnih vsebin, do oblikovanja imperija spletne prisotnosti blagovne znamke prek socialnih medijev in izkoriščanja industrije vplivnih podjetij v tej panogi..

Torej, kar je to?

Z Googlovimi nenehno spreminjajočimi se algoritmi iskanja je naš glavni cilj uporabiti dolgoročno, zelo vzdržno metodo in zagotoviti merljive rezultate – nekaj, kar je Penguin zanesljivo, ne samo danes, ampak tudi v prihodnosti (in ne glede na žival do takrat se bo Google uveljavil). In na to opozorilo, tradicionalni SEO, ki vključuje gradnjo povezav, ni samo najboljša metoda.

Randy Fishkin iz SEOmoza je pojasnil, da sta ti dve zemljišči – povezovali stavbno zemljišče in zemljišče za trženje vsebin – prej v petkovi epizodi Whiteboard-a. To je strateško razmišljanje o strategiji med spletnimi skrbniki in tržniki, kjer bosta vedno obstajali dve strani kampa. Če se strinjamo, da se ne strinjamo s katero od teh dveh strategij, nas bo dvoumno pripeljalo do zmedenega sklepa, ki bo v celoti vplival na spletne strategije naših strank..

Globoko kopanje s trženjem vsebin in izgradnjo povezav

Naša predpostavka, zakaj bo vsebinski marketing vedno zmagal nad gradnjo povezav, se tu še ne konča. Ne gre za vprašanje “kaj je to”, ampak za kaj je vaš cilj? Ali gre za kratkoročno ali dolgoročno? ” Enkrat za vselej bo prvi zagotovo zmagal nad slednjim, če boste streljali za dolgoročne cilje in rezultate.

Na kratko, izgradnja povezav je tehnična plat spletnega trženja, kjer naloge SEO strokovnjakov vključujejo ta tristranski cikel: ciljanje po ključnih besedah, iskanje seznama možnosti povezav in pridobivanje povezav.

Dolgočasno? Ne, ni!

Na njihovi strani je težko delo. Zagotovljeni bodo hitrejši rezultati in kratkoročni cilji blagovne znamke.

Po drugi strani je vsebinsko trženje zemljišče dolgočasno, zastrašujoče in zapleteno, da od vas zahtevajo, da najamete ne samo strokovnjake za SEO, temveč tudi pisce, upravitelje skupnosti, tekstopise ali če imate srečo, spletnega tržnika, ki pozna vrvi trgovine z vsebino pisanja, kopiranja in družbenih medijev.

Prekompleksno? Da, in ko se osredotočite na vhodne strategije, je to zelo naporno.

Rezultati ne pridejo čez noč. Za razliko od vzpostavljanja povezav bi to trajalo nekaj časa, vendar so rezultati najbolj primerni za dolgoročne cilje, vsebina pa je zelo odporna na pande. Za spletno trženje pa je izziv, da izobražujejo mala podjetja in startup podjetja, da sprejmejo ta pristop, saj se, kot je očitno navedeno, rezultati kažejo že kar nekaj časa.

Skratka, trženje vsebin je kakovostna vsebina + napori + čas + najem dodatkov-sprees je enakovredna dolgoročnim nagradam, medtem ko je izgradnja povezav ciljanje na ključne besede + pridobivanje povezav enako kratkoročnim rezultatom.

Zakaj vsebinski marketing ostane kralj?

Naša predpostavka ne pomeni, da se znebimo gradnje povezav, vendar smo s tem jasni: vsebinski marketing ostaja kralj in gradimo povezavo kot kraljico na šahovnici..

To sta dve različni stvari, vendar lahko dosežeta skoraj iste cilje. Na splošno so ekskluzivni, vendar niso omejeni na usmerjanje prometa na spletnem mestu, oblikovanje blagovne znamke in odnose z občinstvom, povečanje števila konverzij in izboljšanje spletne prisotnosti. Toda, učinek vsakega je popolnoma drugačen – eden je za kratkoročno, drugi pa dolgoročno.

Časopis Search Engine jih je poimenoval “Dva različna graha v stroku.” Vidite, odvisno je, kaj bo delovalo za vas ali blagovne znamke vaših strank. Raziščimo, zakaj:

1. Panda / Penguin-proof

Google je pametnejši, kot si mislite. Iskanje postaja čedalje bolj človeško in naravno, kar je za svet SEO precej zanimivo, saj iskanje nove avtomatizirane taktike, s katero se boste seznanili z rezultati iskanja, danes ni izvedljivo. Če so vas posodobitve Penguina in Pande poškodovale, je to nekaj, kar morate storiti:

 • Osredotočite se na vsebinski marketing za SEO strategijo. Pri posodobitvah algoritmov je veliko bolj zaščitljiv.
 • Bodite čim bolj človeški z načinom pisanja vsebine in vzvoda na druge kanale, kot so družbeni mediji in vhodne dejavnosti za dolgoročno razširljivost.

2. Kakovostna vsebina je povezava in všeč

3Število delnic v Mashable objavah.

Ljudje želijo svežih idej. Ste se kdaj vprašali, zakaj sta postala Mashable in HubSpot priljubljena?

Ker ponujajo nove in sveže ideje, ki jih bralci zlahka povežejo, so koristni in informativni. Vzpostavitev povezav bi samo sledila na poti, ko se odpravite na trženje vsebin.

Search Engine Watch je dejal, da lahko vrednost vsebine izmerite lažje, kot jo lahko povežete.

Zakaj?

Precej preprosto je. Ko objavljate vsebino, lahko na nadzorni plošči za analitiko vidite, koliko povezav in organskega iskalnega prometa je ustvarilo – število skupnih rabe v družabnih medijih in napotitve.

3. Delljivo in trajnostno

4

Randy Fishkin je povedal, da je samo en del vsebine ali nekaj letno ali dve lahko vse, kar potrebujete, da bo strategija trženja vsebine dolgoročno trajnostna.

Medtem ko lahko ta taktika ustvari ločitev med dvema taboroma (vprašanje količine in kakovosti objavljenih blogov in strategij za gradnjo povezav), je odličen primer s tega vidika članek Marka Sheridana iz prodajnega leva o tem, kako je vsebinski marketing rešil ta opekarni posel. Od moškega iz bazena je prešel v marketinškega fanta.

Marcusov www.Riverpoolsandspas.com je postal spletno mesto za plavanje s trgovino # 1, ko je svojo marketinško strategijo spremenil tako, da je postal pripovedovalec svoje blagovne znamke. Kako? Preprosto. Njegova objava “Cene bazenov iz steklenih vlaken: Koliko moj bazen resnično stane?” napisana leta 2009, je do danes še vedno izmenljiva in trajnostna in očitno odgovarja na “najpogosteje zastavljena” vprašanja strank in vedno na strani 1 Googlovih rezultatov iskanja.

4. Pristop, ki temelji na kupcu in na rešitve

Kaj je lahko bolj koristno in izpolnjujoče?

Za nas gre samo za to, da zadovoljimo svoje stranke in zagotovimo kakovostno izobraževalno vsebino, ki rešuje njihove vsakodnevne skrbi in vprašanja o izdelkih in storitvah, ki jih želijo kupiti.

Z vsebinskim trženjem ste lahko na svojih objavah tako zelo radodarni. Kot pogosto navajajo Copybloggerjeve tehnike kopiranja, “Velikodušnost je seksi.” Ne samo, da bo zgradil vaš avtoritet kot strokovnjak za panogo, temveč vam bo pomagal sestaviti občinstvo, ki bo dolgoročno gradilo vaše podjetje. Poznajte svoje občinstvo. Bodite velikodušni glede vsebine in uživajte v procesu.

5. Več kanalov za eksperimentiranje in možnost raziskovanja

Vsebinsko trženje vam ponuja priložnost, da raziščete druge kanale spletnega trženja, dokler ne ugotovite, kaj vaše stranke kličejo in kje se običajno odpravijo.

 • Ali so to stranke, ki jim pametujejo Facebook?
 • Se družijo v skupnosti G +?
 • Ali so kup bralcev in intelektov, lačni podatkov in koristnih informacij?

V vsebinskem trženju je potrebno storiti naslednje:

 • Prepoznajte svojo ciljno publiko
 • Najboljši kanal, ki uporablja vsebino, kjer porabijo vsebino
 • Ustvarite kakovostne vsebine, ki so: informativne, poučne, navdihujoče in koristne za pogovor
 • Interakcija s skupnostjo

In na tej opombi ne obstaja nobena taktika SEO, ki ustreza vsem majhnim podjetjem in strokovnjakom, ko gre za kanale družabnih medijev, kot sta B2C ali B2B niše, a ker niste omejeni na tehnično plat gradnje povezav in ciljanje na ključne besede, trženje vsebin vam daje željo po raziskovanju.

Vsebinsko trženje vključuje vlaganje v vsebino, ki je dobro raziskana in napisana, za ustvarjanje pa bi lahko potrebovali dobre dni tekstopiscev. Najpomembneje je, da je jasno in neposredno rešuje pomisleke vaših strank.

Za vas: Ali bo vsebinski marketing vedno zmagal na povezavi?

Če govorimo o dolgoročnih ciljih in zagotovo gradimo avtoriteto blagovne znamke! To je grah v stroku, ki si ga je vredno prizadevati, še posebej, če je vaše spletno mesto vplivalo na posodobitve algoritmov iz preteklosti ali če želite, da ga je mogoče določiti z Googlovimi prihodnjimi posodobitvami algo..

Vendar ne pozabite, da je sam postopek vsebinskega trženja naporen in zahteva veliko truda in osredotočenosti v primerjavi z gradnjo povezav, vendar je to ena najboljših naložb v spletno trženje. Kaj menite o teh dveh šolah razmišljanja v svetu SEO?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map