[Tržna raziskava] Stroški izdelave spletnega mesta: ocena na podlagi 400 najboljših samostojnih podjetnikov

To je najbolj pomembno vprašanje, ko zaženete svoje spletno mesto. In iskreno, odgovor bo odvisen od tega, koliko si želite.


Pri izračunu stroškov spletnega mesta morate upoštevati številne dejavnike, ki se lahko zelo razlikujejo, odvisno od tega, kako zapletene ali enostavne so vaše potrebe (tj. Osebno spletno mesto, forum ali celotna trgovina e-trgovine).

V tem članku skušamo na podlagi naših raziskav zagotoviti čim več vrednosti in cen v resničnem svetu, da boste lahko bolje razumeli različne stroške spletnega mesta in kako naj načrtujete svoj proračun.

Preberite tudi – Tri preproste načine za izdelavo spletnega mesta (predviden proračun < 500 USD).

Kje dobiti: NameCheap, GoDaddy

V bistvu gre za naslov vašega spletnega mesta v internetu, stroški domene po meri pa bodo običajno približno 10 do 15 dolarjev na leto. To so za imena domen, ki se končajo z .com, .net., .Org ali .info.

Lahko greš celo za edinstvena imena domen, ki se končajo z .tv ali .store, vendar bodo stala nekoliko več. Čeprav ste šele začeli, priporočamo, da se držite .com, kot se veliko pogosteje uporablja.

Če je želeno ime domene novo, ga lahko preprosto registrirate na spletnih mestih registrarja domene, kot sta NameCheap in GoDaddy. Če pa je že pridobljeno ime, ga boste morali kupiti pri trenutnem lastniku.

Te so lahko zelo drage, saj lahko imena domen, ki so bila v lasti, stanejo do 10.000 dolarjev ali več. Če ni pomembno za vašo blagovno znamko, ne priporočamo nakupa že zajetih imen domen.

Poročilo o prodaji domen, objavljeno v DN Journal (maj 2018).

Cene spletnega gostovanja

Pro nasveti

Ko sem razmišljal, da bi svoj blog vodil polni delovni čas, sem potem v obdobju 4 mesecev vložil 3000 dolarjev. Od tega je bilo 40% naložb v najem ekipe (vsebina), 50% pa v različna orodja.

Če bi moral zagnati novo spletno mesto za denar, bi porabil več denarja za ustvarjanje vsebine kot karkoli drugega, ker je vsebina najbolj kritičen element pri poslovanju s spletnimi dnevniki.

– Pardeep Goyal, bloganje kot posel

Vendar to pride v poštev, ko dodate več dela na svoj krožnik. Za ustvarjanje vsebine lahko najamete samostojne strokovnjake ali agencijo, stroški pa se lahko gibljejo od 10 do 100 USD na uro za ustvarjanje vsebine.

Na splošno je, če šele začnete, najbolje, da sami ustvarite vsebino. Ko se bo vaše spletno mesto povečalo, lahko razmislite o najemu freelancerjev, da dodajo več vsebine. Za boljšo predstavo o stroških samostojnih strokovnjakov si lahko ogledate naše ocene spodaj.

Stroški pisanja kopij na podlagi Upwork Top 100 samostojnih profilov. Povprečna urna postavka = 30 USD / uro; najvišja = 200 USD / uro, najnižja = 9 USD / mesečno.

4- Stroški razvoja

** Ocena **

Stroški spletnega razvoja (na podlagi naših tržnih raziskav)
Povprečno: 31,64 USD / uro
Mediana: 25 USD / uro
Najvišja: 160 USD / uro

Nazaj je največji prispevek k skupnim stroškom izdelave spletnega mesta prispeval dodajanje funkcij spletnemu mestu. Razlog je bil v tem, da bi ga morali, če želite imeti funkcijo na svojem spletnem mestu, kupiti ločeno kot vnaprej izdelan skript ali ga je spletni programer zgradil iz nič, kar je običajno drago.

Dandanes lahko s sistemom za upravljanje vsebine (CMS) zgradite in dodate funkcije na spletnem mestu, ne da bi morali najeti razvijalca. Pravzaprav veliko teh CMS ponuja vse standardne funkcije, ki jih boste potrebovali za spletno mesto, takoj za vrati.

Nasveti za profesionalce

Deveš

Če imate samo 1000 dolarjev za začetek poslovanja v spletu, za katero področje bi porabili največ tega proračuna?

Začel bi z vsebino in trženjem (& morda na seo orodju). Kar zadeva oblikovanje spletnega mesta, orodja, & druge stvari, lahko preprosto najdete brezplačne alternative.

Če na primer iščete temo, lahko na WordPress.org najdete dobro zbirko brezplačnih tem. In če iščete orodje za raziskovanje ključnih besed, si lahko ogledate brezplačne možnosti, kot sta SEM Rush in KW Finder.

Kaj pa proračun 5000 dolarjev – ali je to drugače??

Če bi imel proračun 5000 USD, bi 20% tega porabil za ustvarjanje vsebine stebrov, 5% za premijsko temo & vtičniki in ostalo na plačljivem marketingu.

Ko šele začnete, ne potrebujete zasnove po meri. Vaš poudarek mora biti na vsebini & trženje.

Dražje spletno mesto ne pomeni vedno boljšega spletnega mesta.

Delo je v tem, da denar naložite na področja, ki jih morate izboljšati, da bi izboljšali svoje spletno mesto.

Če počasno nalaganje strani vpliva na vašo uporabniško izkušnjo, investirajte v boljše napisane kode ali boljše načrte spletnega gostovanja. Vključite več možnosti plačila, da strankam olajšate postopek nakupa. Najemite pisce, ki so strokovni strokovnjaki za vašo panogo in tako zagotavljajo kakovostne vsebine.

Kot vsako podjetje se morate tudi za uspeh osredotočiti na svoje uporabnike in razumeti potrebe ciljne publike. Ko boste to ugotovili, boste izvedeli resnične stroške zagona in izdelave lastnega spletnega mesta.

Glede stroškov spletnega mesta ni enostavnega odgovora.

S tem člankom bi morali bolje razumeti vse različne stroške spletnega mesta in kako ga je mogoče prilagoditi vašim potrebam.

Članek soavtor Azreen Azmi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me