Zakaj je ustvarjanje procesa vračila ključnega pomena za vašo trgovino Shopify

Ste si vzeli čas za nastavitev postopka vračila za vašo trgovino Shopify? Če še niste, je že pretekli čas! Ta članek vas bo predstavil, zakaj potrebujete postopek vračanja, in vam dal priporočila aplikacij za svojo trgovino.


Kako nastaviti postopek vračanja na Shopify

1- Ustvarite pravilnik o vračilu

Preden lahko nastavite postopek vračanja, morate najprej izdelati pravilnik o vračilu. Tu so različne možnosti za vaš pravilnik:

  • Kadar koli vrnite denar za gotovino (Nordstroms)
  • Kadar koli vrnite kredit za dobroimetje v trgovini (Macys)
  • Celotno vračilo v 90 dneh (Costco)
  • Ponovno povračilo v 30 dneh

Razmislite o svojem izdelku in razmislite, kako hitro je pokvarljiv. Ali prodajate oblikovalske obleke višjega cenovnega razreda? V tem primeru si verjetno ne morete privoščiti, da bi ustvarili Nordstromovo politiko vračanja v slogu (tudi Nordstrom obravnava obleke drugače kot standardni postopek vračanja). Začeti s 30-dnevnim pravilnikom, ki ga označite na svojem spletnem mestu, bi bil velik napredek v primerjavi z nobeno politiko.

 Preberite tudi – Timotejev poglobljen pregled o Shopifyju

Stran za iskanje naročila

Obe aplikaciji ustvarita stran Shopify s preprostim obrazcem, da lahko stranke pošljejo zahteve za vrnitev. Nekoliko raje izgledamo aplikacijo Bold Return Manager (prva slika), tukaj sta oba:

stran za iskanje

Na tej strani lahko stranke vnesejo e-poštni naslov in številko naročila ter dobijo dostop do vseh svojih prejšnjih naročil s svojo trgovino. Pri sistemu za upravljanje vračanja morate najprej klikniti gumb, če želite vnesti ID naročila ali e-poštno sporočilo (en dodaten korak).

vrne

Obrazci zahteve za vračilo

Obe aplikaciji vsebujeta zelo podobna polja za obrazce zahtevka za vrnitev: vrsta vrnitve, količina, razlog vračila, opombe kupcev in obe vam omogočata, da vključite sliko. Poleg tega lahko stranke ustvarijo nalepke za pošiljanje ali pa jih lahko samodejno pošljejo stranki.

vrniti aplikacijo

Aplikacija Bold (slika zgoraj) uporablja pojavno okno, kar je lahko težavno za mobilne naprave. Pojavne okne je težko zasnovati (včasih se ne prilegajo zaslonu), še pomembneje pa je, da je Google sporočil, da na spletnih mestih z nadležnimi pojavnimi oglasi lahko pričakujete manjši organski promet.

zahtevo za upravljanje vrnitve

Sistem za upravljanje vračanja ima vsa ista polja kot aplikacija Bold, le da obstaja dodatna možnost, da od strank zahtevate, da sprejmejo določila in pogoje vaše trgovine..

Nadzorne plošče aplikacij

Obe nadzorni plošči zajemata več istih tem: ustvarjanje povratka, splošne nastavitve, povratne skupine (lahko ustvarite pravilnike o vračanju za različne zbirke izdelkov), nastavitve zaslona, ​​jezikovne nastavitve in še veliko več.

aplikacija za upravljanje vračil

Zelo nam je všeč, kako lahko Upravitelj vračil (na sliki zgoraj) ustvari ploščice za vsako skrbniško funkcijo na njihovi nadzorni plošči.

vsa poročila

Sistem za upravljanje vračanja se je odločil za navigacijsko vrstico v zgornjem meniju in dolge sezname padcev. Ugotavljamo, da naše stranke pogrešajo funkcije, ker so zakopane v menije in to vpliva na uporabnost sistema za upravljanje vračanja.

Pomembne funkcije, ki so v skupni rabi med dvema aplikacijama

Obe aplikaciji sta združeni z drugimi programi za pošiljanje drugih proizvajalcev, kot so Shippo, EasyPost in ShipStation. To je koristno, če želite nastaviti integracijo po meri za prikaz stopenj pošiljanja za vračilo z dostavo, izračunano na podlagi ponudnika, ali če želite strankam omogočiti, da v realnem času spremljajo stanje vračil.

Kot trgovec lahko ustvarite časovni okvir po meri (od nakupa) za vračilo izdelkov in se prepričajte, da se vse nastavitve v vaši aplikaciji odražajo v objavljeni politiki vračanja. Določite lahko tudi, kateri izdelki so na voljo za vrnitev in kateri ne. Kot lastnik trgovine lahko v spustnih menijih ustvarite razloge za vrnitev po meri, kot so: zlomljena, slaba kakovost itd. Za vrste vračil.

Prilagodite dodatne prihodke s postopkom vračila

Ukrepanje z donosom je nekaj, kar bo večina trgovcev na drobno tolerirala, vendar bo ustvarjanje popolnoma delujočega procesa povratne logistike močno povečalo vaš spodnji del.

Ameriško marketinško združenje je v šestih mesecih izvedlo raziskavo o 26.000 kupcih. Teh 26.000 strank je bilo testiranih in razdeljenih v kontrolne skupine: skupina, ki ni prejela trženja, skupina, ki je prejela tradicionalno trženje, in končna skupina, ki je dobila popolne informacije o procesu in stroških vračanja podjetja. Končna skupina, ki je prejela podatke o povratku, je dosegla bistveno več prodaje.

Katero aplikacijo bi morali izbrati?

Obe aplikaciji vam lahko pomagata upravljati donose za trgovino Shopify. Funkciji sta med dvema aplikacijama zelo podobni, vendar so naše stranke in nam bolj všeč videz in postavitev aplikacije za upravljanje vračanja Bold.

O avtorju: Chad Fisher

Chad Fisher je lastnik BTown Web, agencije za oblikovanje in razvoj celovitih storitev. BTown web pomaga malim in srednje velikim podjetjem, da začnejo prodajati svoje trgovine na Shopify in WooCommerce. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me