Astra WordPress Theme Review – O temă ideală pentru începători, cu 70 de design-uri!

Oferte WordPress


Astra este o frumoasă temă WordPress care poate fi folosită pentru portofolii, bloguri, companii, magazine online și multe altele.

Versiunea gratuită este utilizată pe mai mult de 200.000 de site-uri web și are un suport uimitor pentru pluginurile WordPress pentru constructor de pagini – permițându-vă să vă personalizați întregul site web prin intermediul personalizatorului de teme WordPress.

Vă oferim posibilitatea de a importa zeci de modele de site-uri web de înaltă calitate, Astra vă permite să transformați site-ul dvs. web cu un singur buton.

Puteți extinde funcționalitatea trecând la versiunea pro a temei, dar sunt disponibile și o serie de extensii gratuite.

În acest articol, vă voi arăta de ce Astra este atât de popular, vă va ghida prin versiunea gratuită a pluginului și voi explica avantajele actualizării la Astra Pro.

Echipa din spatele Astrei

Astra este dezvoltat de Brainstorm Force – o companie de dezvoltare WordPress care operează de mai bine de zece ani și are peste 60 de angajați.

Astra WordPress Tema

Nu este deloc surprinzător faptul că Astra se integrează atât de eficient cu constructorii de pagini, deoarece Brainstorm Force a lansat Ultimate Addons for Beaver Builder și Ultimate Addons pentru extensiile de plugin Elementor, așa că aveți o înțelegere avansată a modului de funcționare a constructorilor de pagini WordPress..

De asemenea, sunt în spatele pluginului de generare de activări și de generare de e-mail Convert Pro, a pluginului de marcare Schema Schema Pro și a portofoliului WP Portfolio.

Convertiți Pro

Brainstorm Force sunt incredibil de active în cadrul comunității WordPress. Aceștia participă frecvent la WordCamps de pe tot globul, iar pluginurile gratuite pentru WordPress sunt actualizate în mod regulat.

Ce oferă Astra?

Astra este o temă WordPress foarte personalizabilă, care are multe caracteristici uimitoare.

Este super ușor, iar dezvoltatorii spun că, cu datele implicite WordPress, un site web care utilizează Astra ar trebui să se încarce în mai puțin de jumătate de secundă. Au făcut mai multe măsuri pentru a realiza acest lucru, inclusiv dezactivarea jQuery și păstrarea resurselor sub 50kb.

Un lucru care distinge Astra de multe alte modele este sprijinul său național pentru constructorii de pagini WordPress populare. Se integrează frumos cu constructorii de pagini precum WPBakery Page Builder (anterior Visual Composer), Beaver Builder, Thrive Architect, Elementor, Divi Builder, Brizy și Gutenberg.

După cum veți vedea mai târziu, sistemul de site-uri de pornire vă solicită să utilizați Elementor, Beaver Builder, Gutenberg sau Brizy. Cu toate acestea, trebuie să utilizați unul dintre acești patru generatori de pagini doar dacă importați un design de site web.

Castor constructor

Suportul pentru constructorii de pagini este un punct important de vânzare pentru Astra, deoarece există multe teme WordPress care nu au fost concepute, având în vedere constructorii de pagini moderne. Aceasta poate duce la situații în care o pagină elegantă creată de un constructor de pagini nu se potrivește prea bine cu tema WordPress activată.

Când activați Astra, o nouă casetă de setări devine disponibilă când editați postări, pagini și alte tipuri de postări personalizate. Puteți schimba multe setări comune ale paginii, cum ar fi locul în care este afișată bara laterală și dacă conținutul este în cutie sau lățime completă. Funcții precum antetul, titlul paginii, imaginea prezentată și bara de subsol pot fi dezactivate complet de aici.

Marele lucru despre această configurare este că puteți personaliza cum arată totul de la o pagină la pagină.

Când vine vorba de design, Astra te-a acoperit. Oricine, indiferent de experiența sa tehnică, își poate personaliza designul site-ului prin intermediul personalizatorului de teme WordPress.

O problemă pe care mulți utilizatori WordPress – inclusiv eu – o fac față uneori este că poate fi dificil să modifice designul unei teme după bunul plac. Astra nu este ceva de care să vă faceți griji cu Astra.

Dacă activați pluginul Astra Starter Sites, puteți importa o serie de design-uri web pre-construite.

Peste 70 de modele sunt disponibile și veți găsi opțiuni preconstruite pentru bloguri, companii, magazine online, portofolii și multe altele.

Pentru mine, acesta este unul dintre cele mai bune motive pentru a utiliza Astra, deoarece, în esență, face 70 de teme WordPress într-una (sau 35 în una, dacă utilizați versiunea gratuită).

Site-uri pre-construite

Astra a fost conceput astfel încât începătorii să poată crea site-uri web profesionale fără a atinge niciun cod. Totuși, tema a fost creată cu dezvoltatorii în minte.

Este pregătit pentru tipurile de postări personalizate și are un suport deosebit pentru WooCommerce. Tema respectă standardele WCAG 2.0 și urmărește cele mai bune practici SEO. Proiectarea este, de asemenea, traducere și RTL gata.

Cârligele și filtrele permit dezvoltatorilor să insereze conținut în site-uri cu ușurință, în timp ce non-dezvoltatorii pot utiliza pluginul gratuit Astra Hooks, ceea ce face ca inserarea de conținut și cod unic în site-ul dvs. să fie o adiere ușoară..

Astra este 100% open source, deci, dacă doriți să examinați codul temei, puteți face acest lucru pe Github.

Personalizarea Astra

Astra poate fi descărcat de pe WordPress.org sau direct din zona tematică din zona dvs. de administrare WordPress.

Tema nu vă obligă să instalați pluginuri WordPress pentru a funcționa, dar va trebui să instalați pluginul pentru Astra Starter Sites WordPress dacă doriți să importați un design pe site-ul dvs. web (mai multe despre acest lucru mai târziu).

Veți găsi pagina „Opțiuni Astra” în meniul aspect WordPress.

Această pagină este mai mult un hub decât o pagină de setări, deoarece toate opțiunile pentru temă sunt conținute în personalizatorul de teme WordPress.

Veți găsi link-uri către opțiunile cheie, precum și link-uri către pluginuri gratuite și premium care extind Astra, în timp ce această pagină face legături și cu zona de documentare Astra, grupul Facebook și pagina de contact..

Opțiuni Astra

Toate opțiunile de personalizare pot fi găsite în personalizatorul de teme WordPress, ceea ce înseamnă că puteți previzualiza orice modificări pe care le faceți în timp real. De asemenea, puteți comuta modul de previzualizare de la desktop la tabletă sau mobil.

Opțiunile sunt distribuite în opt secțiuni de nivel superior și multe sub-secțiuni. Această dispunere neclintită face ușor să găsiți setările pe care doriți să le modificați, deși aveți opțiunea de a adăuga o casetă de căutare în personalizatorul de teme printr-un plugin.

Personalizatorul temei WordPress

Există multe opțiuni utile în cadrul personalizatorului de teme WordPress.

Pentru postările de pe blog, puteți modifica structura și puteți activa și dezactiva informațiile meta. În subsol, puteți modifica aspectul ușor și adăugați text personalizat.

Culorile și tipografia pot fi modificate cu ușurință și există legături rapide la meniurile și widget-urile dvs. WordPress.

Setări postare blog

Rețineți că capturile de ecran de mai sus demonstrează ce opțiuni sunt disponibile în versiunea principală a Astra. Dacă faceți upgrade la versiunea pro sau instalați una dintre numeroasele extensii gratuite de plugin disponibile, veți vedea multe alte opțiuni în personalizatorul de teme WordPress..

Site-uri de start Astra

Pluginul WordPress Astra Starter Sites este trimis în pagina principală Astra Options din partea dreaptă. Acest plugin este gratuit pentru a descărca.

După ce ați activat-o, veți vedea o nouă pagină în meniul de aspect numit „Site-urile Astra”.

Vi se va cere să alegeți constructorul dvs. de pagini preferate: Elementor, Beaver Builder, Gutenberg sau Brizy.

Dacă selectați un design care folosește, spuneți Gutenberg, va trebui să aveți activat constructorul de pagini Gutenberg pentru ca acesta să funcționeze corect. Acest lucru se datorează faptului că fiecare proiect a fost creat folosind elemente constructor de pagini dintr-un anumit plugin pentru constructor de pagini.

Selectați Builder de pagini

Când ați selectat un constructor de pagini, designurile site-ului web pentru început vor fi afișate cu o notă despre câte modele sunt disponibile pentru acesta.

Se remarcă faptul că 70 de modele funcționează cu Elementor și Beaver Builder, zece cu Gutenberg, iar 20 cu Brizy. Aceste modele pot fi filtrate suplimentar în funcție de tipul de design: Toate, Blog, Afaceri, comerț electronic, gratuit și altele.

Lista de proiectare

Modelele premium sunt marcate cu o etichetă „Agenție”, care se referă la pachetele agenției Astra Pro.

În momentul scrierii, existau 35 de modele gratuite și 35 de modele premium.

Standardul tuturor modelelor, gratuit și premium, este foarte ridicat.

Brainstorm Force a făcut o treabă magnifică cu întregul sistem.

Când selectați un design, ați afișat o previzualizare completă și răsfoind diferite pagini puteți obține o idee despre ceea ce poate face proiectarea.

În partea stângă a paginii este o listă a pluginurilor necesare pentru ca proiectarea să funcționeze corect.

Pentru designul Yoga Instructor pe care îl puteți vedea în imaginea de mai jos, am fost obligat să instalez Formularul de contact 7, Elementor și Ultimate Addons pentru Gutenberg.

Butoanele „Instalare plugin-uri” din partea de sus și de jos a paginii vor instala toate pluginurile necesare.

M-am confruntat cu o ușoară problemă în această etapă, deoarece Elementor era deja instalat pe site-ul meu de testare WordPress. Prin urmare, atunci când instalatorul a încercat să instaleze pluginul, a spus că folderul destinație există deja. Pentru a rezolva problema, a trebuit să șterg Elementor pentru a putea instala din nou pluginul de pe această pagină. Acesta este în mod clar o eroare pe care trebuie să o rezolve într-o actualizare viitoare.

După instalarea tuturor pluginurilor, butoanele „Instalare plugin-uri” se vor schimba în „Importați acest site”.

Previzualizare și instalare proiectare

Un avertisment apare atunci când alegeți să importați un site web. Acesta este un memento care nu trebuie să efectuați importul pe un site web live și că imaginile cu drepturi de autor nu vor fi importate.

Importați avertizarea site-ului

După ce designul site-ului web a fost importat, butonul se schimbă în „Terminat. Vizualizați site-ul! ”. Dacă faceți clic pe acest lucru, vă veți încărca site-ul și vă puteți vedea cum arată designul.

În afară de câteva pictograme și imagini protejate de drepturi de autor, site-ul meu web arăta identic cu cel afișat în zona de previzualizare.

Consultați pagina Astra Starter Sites de pe site-ul oficial Astra pentru a vedea o listă cu toate desenele disponibile.

Extinderea Astra cu pluginuri gratuite

În pagina Opțiuni Astra, veți vedea o casetă care spune că puteți extinde Astra cu pluginuri gratuite. Un total de 12 plugin-uri sunt enumerate aici.

Postările nelistate & Pluginul Pagini a fost creat de Nikhil Chavan, dar toate celelalte plugin-uri gratuite enumerate au fost create de Brainstorm Force.

Plugin-uri gratuite Astra

Cinci dintre plugin-urile gratuite au fost concepute special pentru tema Astra WordPress.

Există un argument bun pentru ca această funcționalitate suplimentară să fie integrată în tema principală, dar apreciez că, păstrând această funcționalitate separată, păstrează versiunea de bază a Astra ușoară.

Pluginul Astra Hooks adaugă o nouă secțiune Hooks la personalizatorul de teme WordPress pentru a vă ajuta să introduceți cu ușurință conținut, coduri scurte și Javascript.

Vizualizarea cu tema Astra Hooks afișează toate locațiile cârligului în tema Astra. De asemenea, puteți vedea aceste cârlige pe site-ul oficial al Astra.

Cârlige vizuale cu tema Astra

Vă puteți aminti că mai devreme în acest articol am explicat modul în care setările meta, cum ar fi titlul paginii și poziția barei laterale, pot fi configurate pentru fiecare pagină de pe site-ul dvs. web. Pluginul Astra Bulk Edit ajută la reducerea timpului necesar pentru a ajusta aceste setări pe mai multe pagini. Puteți aplica modificări pentru sute de pagini simultan, dacă doriți.

Pluginul Reset Personalizator Astra adaugă o opțiune în personalizatorul de teme pentru a reseta toate setările. Este un plugin util, deși mă surprinde faptul că acesta nu a fost încorporat direct în personalizatorul de teme.

Un alt plugin excelent pentru WordPress doar Astra este Banner de pagină de pornire pentru tema Astra. După cum sugerează numele pluginului, aceasta adaugă o opțiune în personalizatorul de teme WordPress pentru a adăuga un banner la pagina de pornire.

Vă permite să schimbați stilul bannerului, imaginea, textul, capitonarea și multe altele.

Acasă Banner pentru tema Astra

Celelalte pluginuri gratuite funcționează excelent cu Astra, dar pot fi utilizate și cu alte teme WordPress.

Fonturi personalizate și fonturi personalizate Typekit pot fi utilizate pentru a instala fișierele de fonturi personalizate și fonturile Typekit.

Dacă utilizați Gutenberg, poate doriți să încercați Ultimate Addons pentru Gutenberg. Adăugă 16 blocuri suplimentare la constructorul de pagini, cum ar fi o casetă informativă, machete postări și lista de prețuri. Consultați site-ul lor oficial pentru a vedea demo-urile fiecărui bloc.

Sidebar Manager este și un plugin util. Este o soluție ușoară care simplifică procesul de creare a noilor bare laterale și de gestionare a acestora.

Ultimate Addons pentru Gutenberg

Postările nelistate & Pluginul de pagini poate fi folosit pentru a ascunde anumite motoare de pe site-ul dvs. de motoarele de căutare. Căutare personalizantă este și un plugin util. Odată activat, personalizatorul de teme WordPress va primi o bară de căutare care vă va ajuta să găsiți mai rapid opțiunile.

Ultimul plugin gratuit recomandat este Templator. Acesta este un nou plugin interesant care vă permite să vă salvați paginile și șabloanele în cloud. Le puteți exporta apoi pe orice site web.

În acest moment, funcționează doar cu Elementor. Cu toate acestea, în viitor vor adăuga suport pentru Beaver Builder și Divi Builder. Serviciul este gratuit până la sfârșitul anului 2019.

Puteți afla mai multe despre acest plugin pe site-ul oficial al Templatorului.

Astra Pro

Este ușor de văzut de ce versiunea gratuită a Astra este instalată pe mai mult de 200.000 de site-uri web. Este ușor de utilizat și are o selecție excelentă de design-uri de site-uri web, și sunt disponibile pluginuri suplimentare care extind funcționalitatea în continuare.

Dacă doriți să deblocați întregul potențial al temei Astra WordPress, trebuie să faceți upgrade la versiunea premium.

Caracteristici Astra Pro

Pe lângă primirea asistenței prioritare din partea dezvoltatorilor, Astra Pro oferă multe funcții noi prin intermediul modulelor. Cei care achiziționează unul dintre pachetele agenției vor avea acces și la biblioteca completă de proiectare a site-ului.

Astra Pro include un total de 18 module pro.

Majoritatea modulelor extind și îmbunătățesc funcționalitatea disponibilă în personalizatorul de teme WordPress și puteți activa și dezactiva modulele după cum considerați potrivite.

Culorile & Modulul de fundal poate fi utilizat pentru a schimba culoarea aproape în orice parte a designului dvs., în timp ce modulul Tipografie adaugă multe alte opțiuni pentru personalizarea și stilizarea fonturilor. Modulul Spațiere adaugă mai multe opțiuni pentru margini și căptușire.

Dacă doriți să schimbați mai mult blogul sau să arhivați mai multe pagini, ar trebui să activați Blog Pro. Vă permite să afișați o biografie a autorului sub postările blogului, să încărcați o postare anterioară pe blog sub cea curentă și să eliminați umplutura din imaginea prezentată.

Culorile și modulul de fundal

Astra Pro adaugă și multe opțiuni de layout suplimentare.

Antetul mobil vă permite să afișați un antet personalizat pe dispozitive responsive, cum ar fi tablete și smartphone-uri.

Secțiunea antet adaugă o nouă secțiune deasupra și sub antet, care este utilă pentru adăugarea de bannere și alt conținut. Puteți utiliza, de asemenea, modulul Sticker Header pentru a afișa un antet fix în partea de sus a paginii.

Modulul Anteturi vă permite să creați antete mai avansate. Puteți afișa titlul paginii pe o imagine de fundal mare și puteți afișa linkuri de navigare pentru pesmet.

Antetele paginii

Unul dintre cele mai tari module este Nav Menu, care vă permite să transformați meniurile plictisitoare de navigație în mega meniuri complexe.

Puteți afișa elemente de meniu în coloane, puteți folosi culori, puteți utiliza imagini de fundal, evidențiați etichete și multe altele.

Aceste funcții suplimentare pot îmbunătăți considerabil navigarea, deoarece puteți afișa mai multe linkuri în același meniu.

Meniu Nav

Modulul Aspecte personalizate vă oferă posibilitatea de a salva machete personalizate pentru antetul, subsolul, 404 de pagini și locațiile cârligului. Layout-urile pot fi salvate și adăugate cu ușurință în alte zone ale site-ului dvs. web.

În schimb, modulul Situri de site îmbunătățește personalizatorul de teme WordPress, oferindu-vă un control mai mare asupra lățimii designului și a containerului.

Derulați în partea de sus vă permite să adăugați o defilare la butonul de sus în partea stânga jos sau dreapta jos a paginilor. Vi se oferă un control complet asupra stilului său și a dimensiunilor pictogramelor, precum și dacă este afișat pe desktopuri, dispozitive mobile sau ambele.

Footer Widgets oferă șapte machete diferite pentru zona dvs. de subsol.

Vi se oferă controlul asupra umpluturii și lățimii zonei widget. Setările de culoare și tipografie sunt disponibile și ele.

Widget-uri de subsol

Modulele de integrare sunt disponibile pentru Descărcări digitale ușoare, WooCommerce, LearnDash și LifterLMS. Activarea acestor module vă va oferi mai mult control asupra modului în care aceste plugin-uri se integrează cu aspectul și stilul site-ului dvs..

Ultimul modul este White Label, pe care îl puteți utiliza pentru a rebrand Astra ca produs propriu. Este ceva ce agențiile de proiectare vor găsi avantajoase, deoarece oprește clienții să știe ce temă WordPress folosește agenția pentru a crea site-ul lor web.

Cred că majoritatea proprietarilor de site-uri web care folosesc Astra vor face upgrade la un moment dat, deoarece modulele suplimentare deblochează sute de opțiuni noi – mai ales că Astra Pro este disponibil de la doar 59 USD pe an.

Prețuri Astra Pro

Astro Pro este o temă WordPress accesibilă. Cei care doresc să facă upgrade pot selecta unul dintre cele trei pachete, toate incluzând modulele Astra Pro I acoperite în ultima secțiune.

Pachetul Astra Pro costă 59 USD pe an, pachetul Mini Agency costă 169 USD pe an, iar pachetul agenției costă 249 dolari pe an. Aceste pachete pot fi achiziționate pe o viață de viață, fără taxe anuale la un cost de 249 USD, 499 USD, respectiv 699 USD.

Toate pachetele beneficiază de o garanție de returnare a sumelor de 100% fără confuzie de 14 zile și nu există nicio restricție la câte site-uri web puteți instala tema pe.

Prețuri Astro Pro

Pachetul Astra Pro vă oferă toate modulele Astra Pro și acces la asistență premium din partea dezvoltatorilor tematici.

Actualizarea la Mini Agency Bundle acordă acces la toate proiectele de site-uri ale site-urilor de start și la plugin-ul WP Brainstorm Force WP..

Puteți selecta, de asemenea, Ultimate Addons pentru Beaver Builder sau Ultimate Addons pentru Elementor. Ambele pluginuri funcționează fără probleme cu Astra Pro, deci sunt un plus bun.

Pe lângă cele menționate mai sus, actualizarea la pachetul complet al agenției vă oferă amândouă aceste pluginuri de constructor împreună cu Convert Pro și Schema Pro.

Cu alte cuvinte, atunci când faceți upgrade la pachetul complet al agenției, veți avea acces la Astra Pro și la toate celelalte produse Brainstorm Force..

Ce pachet Astra Pro ar trebui să alegeți?

Care pachetul Astra Pro este potrivit pentru dvs. va depinde de cerințele dvs. și de bugetul dvs..

Pachetul la nivel de intrare este perfect dacă nu aveți nevoie de acces la proiecte suplimentare de site-uri de pornire și nu doriți să utilizați niciunul dintre plug-urile suplimentare de vânzare Brainstorm Force.

Astra Pro Garanție de înapoiere a banilor

Pe cont propriu, WP Portfolio comercializează de la 49 USD pe an, Ultimate Addons pentru Beaver Builder de la 69 USD pe an, Ultimate Addons pentru Elementor de la 49 USD pe an, Convert Pro de la 99 USD pe an și Schema Pro de la 79 USD pe an.

Dacă intenționați deja să cumpărați unele dintre aceste pluginuri, este logic să faceți upgrade la unul dintre pachetele agenției. Dacă nu, aș recomanda economisirea de bani și respectarea pachetului entry-level.

Gânduri finale

Astra este fără îndoială una dintre cele mai bune teme gratuite de WordPress din jur.

Tema vă permite să importați cu ușurință zeci de modele de site-uri cu aspect profesionist și există o selecție bună de pluginuri gratuite care extind funcționalitatea.

Sunt sigur că majoritatea utilizatorilor vor aprecia că toate opțiunile sunt conținute și în cadrul personalizatorului de teme WordPress, deoarece simplificarea simplifică.

În ciuda faptului că versiunea gratuită este solidă, cred că majoritatea utilizatorilor WordPress care folosesc Astra pe un site web live se vor actualiza în cele din urmă la Astra Pro.

De la doar 59 de dolari pe an, vă oferă suport premium și sute de noi opțiuni de design și design. Cei care selectează un pachet de agenții vor putea, de asemenea, să utilizeze proiectele de site-uri ale site-urilor de start marcate drept „Agenție” și să poată descărca alte pluginuri premium Brainstorm Force..

Notă: dacă sunteți interesat să consultați câteva exemple de site-uri care folosesc de fapt Astra, iată o vitrină excelentă.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me