Преглед теме Астра ВордПресс – идеална почетничка тема са 70 дизајна!

ВордПресс понуде


Астра је прелепа ВордПресс тема која се може користити за портфеље, блогове, фирме, онлајн продавнице и још много тога.

Бесплатна верзија се користи на више од 200.000 веб локација, а има невероватну подршку за ВордПресс додатке за прављење страница – омогућава вам да прилагодите целокупну веб страницу путем ВордПресс прилагодитеља тема.

Дајући вам могућност да увезете десетине висококвалитетних дизајна веб страница, Астра вам омогућава да трансформишете веб локацију једним кликом на дугме.

Можете проширити функционалност надоградњом на про верзију теме, али доступна су и бројна бесплатна проширења.

У овом чланку ћу вам показати зашто је Астра толико популарна, провести вас кроз бесплатну верзију додатка и објаснити предности надоградње на Астра Про.

Тим иза Астре

Астру је развио Браинсторм Форце – развојна компанија ВордПресс која послује више од десет година и има преко 60 запослених.

Астра ВордПресс Тема

Не чуди што се Астра тако ефикасно интегрише са ствараоцима страница, јер је компанија Браинсторм Форце покренула Ултимате Аддонс за Беавер Буилдер и Ултимате Аддонс за Елементор додатке, тако да имате напредно разумевање рада популарних ВордПресс страница за изградњу страница.

Они такође стоје иза додатка за пријаву е-поште и додавања генерације Цонверт Про, додатка за схему за маркирање Сцхеме Про и портфеља ВП Портфолио.

Претвори Про

Снага мозга невероватно је активна у ВордПресс заједници. Они често присуствују ВордЦампсима широм света, а њихови бесплатни ВордПресс додаци се редовно ажурирају.

Шта нуди Астра?

Астра је веома прилагодљива тема програма ВордПресс која има много невероватних функција.

Супер је лаган, а програмери кажу да би, уз задане ВордПресс податке, веб локација која користи Астру требало да се учита за мање од пола секунде. Подузели су неколико корака да би то постигли, укључујући онемогућавање јКуери-а и задржавање ресурса испод 50кб.

Једна ствар која разликује Астру од многих других дизајна је њена изворна подршка за популарне програмере ВордПресс страница. Лепо се интегрише са ствараоцима страница као што су ВПБакери Паге Буилдер (раније Висуал Цомпосер), Беавер Буилдер, Тхриве Арцхитецт, Елементор, Диви Буилдер, Бризи и Гутенберг.

Као што ћете видети касније, систем локација за покретање захтева да користите Елементор, Беавер Буилдер, Гутенберг или Бризи. Међутим, требате користити само један од ове четири израђиваче страница ако увозите дизајн веб странице.

Беавер Буилдер

Подршка за прављење страница је главна продајна тачка за Астру, јер постоје многе ВордПресс теме које нису дизајниране са модерним произвођачима страница на уму. Ово може резултирати у ситуацијама када елегантна страница коју је креирао програмер странице не уклапа се добро у активирану ВордПресс тему.

Када активирате Астру, нови оквир за подешавања постаје доступан када уређујете постове, странице и друге прилагођене врсте поста. Овде можете променити многа уобичајена подешавања страница, на пример где се приказује бочна трака и да ли је садржај у кутији или пуне ширине. Функције као што су заглавље, наслов странице, истакнута слика и трака подножја могу се овдје потпуно онемогућити.

Сјајна ствар овог подешавања је што можете прилагодити начин на који све изгледа појединачно.

Што се дизајна тиче, Астра вас је покривала. Свако, без обзира на своје техничко искуство, може да прилагоди дизајн свог вебсајта помоћу ВордПресс прилагодитеља тема.

Један од проблема са којим се многи ВордПресс корисници, укључујући и мене, понекад суочава са тим што може бити тешко изменити дизајн теме по вашој жељи. Због Астре се не треба бринути.

Ако активирате додатак Астра Стартер Ситес, можете да увезете више префабрикованих дизајна веб локација.

Доступно је више од 70 дизајна, а наћи ћете и унапред уграђене опције за блогове, предузећа, интернет продавнице, портфеље и још много тога.

За мене је то један од најбољих разлога за коришћење Астре, јер је у основи чини 70 ВордПресс тема у једној (или 35 у једној, ако користите бесплатну верзију).

Веб локације са веб локацијама

Астра је дизајнирана тако да почетници могу креирати професионалне веб странице без додиривања било каквог кода. Међутим, тема је креирана и када су у питању програмери.

Спремна је за прилагођене типове постова и има сјајну подршку за ВооЦоммерце. Тема прати ВЦАГ 2.0 стандарде и слиједи најбоље праксе СЕО. Дизајн је такође превод и РТЛ спреман.

Куке и филтери омогућавају програмерима да лако убацују садржај на веб локације, док непрограмери могу да користе бесплатан додатак Астра Хоокс, због чега уметање јединственог садржаја и кода у вашу веб локацију прави ветар.

Астра је 100% отворени изворни код, тако да ако желите да проучите код теме, то можете учинити на Гитхуб-у.

Прилагођавање Астре

Астра се може преузети са ВордПресс.орг или директно из области тема у вашој ВордПресс административној области.

Тема вас не присиљава да инсталирате било који ВордПресс додатак за рад, али ћете морати да инсталирате Астра Стартер Ситес ВордПресс додатак ако желите да увезете дизајн на своју веб локацију (више о томе касније).

Пронаћи ћете страницу „Астра опције“ у менију за изглед ВордПресс-а.

Ова страница је више састајалиште него страница поставки, јер су све опције за тему садржане у програму за прилагођавање ВордПресс теме.

Пронаћи ћете линкове до кључних опција, као и линкове до бесплатних и премиум додатака који проширују Астру, док ова страница такође повезује на област документације Астра, Фацебоок групу и страницу контаката.

Опције Астре

Све опције прилагођавања могу се пронаћи у програму за прилагођавање теме ВордПресс-а, што значи да можете прегледати све измене које унесете у реалном времену. Такође можете да пребаците режим прегледа са радне површине на таблет или мобилни телефон.

Опције су распоређене у осам одељка највишег нивоа и на многе подсекције. Овај непотпуни изглед олакшава проналажење поставки које желите да промените, мада имате могућност додавања оквира за претрагу у програму за прилагођавање тема путем додатка.

Прилагодитељ теме ВордПресс

Постоји много корисних опција у програму за прилагођавање тема ВордПресс-а.

За постове на блогу можете променити структуру и омогућити и онемогућити мета информације. У подножју можете лако променити изглед и додати прилагођени текст.

Боје и типографија се такође могу лако променити, а постоје и брзе везе до ваших ВордПресс менија и видгета.

Поставке блога

Имајте на уму да снимке изнад приказују које су опције доступне у основној верзији Астре. Ако надоградите на про верзију или инсталирате неко од многих доступних бесплатних додатака, видећете још много опција у програму за прилагођавање теме ВордПресс-а.

Астра Стартер Ситес

ВордПресс додатак Астра Стартер Ситес референциран је на главној страници Астра Оптионс са десне стране. Овај додатак је бесплатан за преузимање.

Након што га активирате, видећете нову страницу у менију за изглед под називом „Астра Ситес“.

Од вас ће се тражити да одаберете свог омиљеног градитеља страница: Елементор, Беавер Буилдер, Гутенберг или Бризи.

Ако одаберете дизајн који користи, рецимо, Гутенберг, мораћете да активирате алатку за прављење Гутенбергове странице да би могао правилно радити. То је зато што је сваки дизајн креиран помоћу елемената за прављење страница из одређеног додатка за прављење страница.

Изаберите Паге Буилдер

Када одаберете дизајнера странице, приказиће се дизајн почетних веб страница са напоменом колико дизајна је доступно за њега.

У њему се наводи да 70 дизајна ради са Елементор и Беавер Буилдер, десет са Гутенбергом, а 20 са Бризи. Ови дизајни се могу даље филтрирати према врсти дизајна: Све, Блог, Посао, Е-трговина, Бесплатно и остало.

Дизајн листа

Премиум дизајни су обележени налепницом ‘Агенци’ која се односи на пакете агенције Астра Про.

У време писања радова било је 35 бесплатних дизајна и 35 премиум дизајна.

Стандард свих дизајна, бесплатних и врхунских, врло је висок.

Браинсторм Форце су урадили сјајан посао са читавим системом.

Када одаберете дизајн, приказаће вам се цео преглед, а прегледавањем различитих страница можете добити осећај шта дизајн може да уради.

На левој страни странице налази се списак додатака потребних за правилно функционисање дизајна.

За дизајн Иога инструктора који можете видети на снимку слике доле, требало је да инсталирам образац за контакт 7, Елементор и Ултимате Аддонс за Гутенберг.

Дугми „Инсталирај додатке“ на врху и на дну странице инсталираће све потребне додатке.

У овој фази сам наишао на мали проблем јер је Елементор већ био инсталиран на мојој тестној веб локацији ВордПресс. Стога, када је инсталатер покушао да инсталира додатак, рекао је да одредишна мапа већ постоји. Да бих решио проблем, морао сам да избришем Елементор да бих могао поново да инсталирам додатак са ове странице. Ово је очигледно грешка коју требају да реше у будућем ажурирању.

Након што су сви додаци инсталирани, тастери „Инсталирај додатке“ ће се променити у „Увези ову веб локацију“.

Преглед и инсталација дизајна

Упозорење се појављује када одлучите да увезете дизајн веб локације. Ово је подсетник да не би требало да вршите увоз на веб локацији и да слике заштићене ауторским правима неће бити увезене.

Увези упозорење локације

Након што је увежен дизајн веб странице, гумб се мијења у „Готово. Погледајте сајт! ‘. Када кликнете на ово, учитаћете вашу веб локацију и видећете како дизајн изгледа.

Осим неколико икона и слика заштићених ауторским правима, моја веб локација изгледала је идентично оној која је приказана у прегледу за преглед.

Погледајте страницу Астра Стартер Ситес на службеној веб локацији Астра да бисте видели списак свих дизајна који су доступни.

Проширење Астре бесплатним додацима

На страници Астра опције видјет ћете оквир у којем пише да можете проширити Астру бесплатним додацима. Овде је наведено 12 додатака.

Тхе Унлист Постс & Додатак за странице створио је Никхил Цхаван, али све остале наведене бесплатне додатке креирала је компанија Браинсторм Форце.

Астра Фрее Плугинс

Пет бесплатних додатака дизајнирано је посебно за тему Астра ВордПресс.

Постоји добар аргумент да се ова додатна функционалност интегрише у главну тему, али ценим то што задржавањем ове функционалности одвајају они задржавају основну верзију Астре.

Додатак Астра Хоокс додаје нови одељак Куке прилагодитељу теме за ВордПресс како би вам лакше уметао садржај, кратке кодове и Јавасцрипт.

Астра Тхеме Висуал Хоокс приказује све локације кука у Астра теми. Ове куке можете видети и на званичном веб сајту Астре.

Визуелне куке за тему Астра

Можда се сећате да сам раније у овом чланку објаснио како мета поставке, као што су наслов странице и положај бочне траке, могу да се конфигуришу за сваку страницу на вашој веб локацији. Додатак Астра Булк Едит помаже да се смањи време потребно за подешавање ових поставки на више страница. Можете да примените промене за стотине страница одједном, ако желите.

Додатак за ресетовање прилагођавача Астра додаје опцију у програму за прилагођавање тема да ресетује сва подешавања. То је користан додатак, мада ме изненађује што то није уграђено директно у алат за прилагођавање тема.

Други кул ВордПресс додатак намењен само Астри је Хоме Паге Баннер за Астра Тхеме. Као што име додатка сугерира, ово додаје могућност у програму за прилагођавање тема ВордПресс-у да додате транспарент на своју почетну страницу.

Омогућује вам промену стила банера, слике, текста, подметача и још много тога.

Банер за почетну страницу за тему Астра

Остали бесплатни додаци одлично функционирају с Астром, али се могу користити и са другим ВордПресс темама.

Прилагођени фонтови и Цустом Типекит фонтови могу се користити за инсталирање властитих фонтова и фонтова Типекит.

Ако користите Гутенберг, можда бисте требали испробати Ултимате Аддонс за Гутенберг. Додаје 16 додатних блокова програмеру ваших страница, као што је оквир за информације, изглед поста и ценовник. Погледајте њихову званичну веб страницу да бисте видели презентације сваког блока.

Управитељ бочне траке је такође користан додатак. То је лагано решење које поједностављује процес стварања нових бочних трака и управљања њима.

Крајњи додаци за Гутенберг

Тхе Унлист Постс & Додатак страница може се користити за скривање одређених страница на вашој веб локацији од претраживача. Претраживање прилагођавача такође је користан додатак. Једном активирано, програм за прилагођавање тема ВордПресс-а добиће траку за претрагу која ће вам помоћи да брже пронађете опције.

Последњи бесплатни додатак који се препоручује је Темплатор. Ово је занимљив нови додатак који вам омогућава да сачувате своје странице и предлошке у облаку. Затим их можете извозити на било коју веб локацију.

Тренутно то ради само са Елементор-ом. Међутим, у будућности ће им додавати подршку за Беавер Буилдер и Диви Буилдер. Услуга је бесплатна до краја 2019. године.

Више о овом додатку можете сазнати на званичној веб локацији Темплатор.

Астра Про

Лако је разумети зашто је бесплатна верзија Астре инсталирана на више од 200.000 веб локација. Једноставан је за употребу и има велики избор дизајна веб страница, а доступни су и додатни додаци који додатно проширују функционалност.

Ако желите да откључате пуни потенцијал теме Астра ВордПресс, морате да надоградите на премиум верзију.

Карактеристике Астре Про

Поред тога што прима приоритете подршке од програмера, Астра Про нуди много нових функција путем модула. Они који купе један од агенција пакета такође ће добити приступ целокупној библиотеци дизајна сајтова за почетнике.

Укупно 18 про модула је укључено у Астра Про.

Већина модула проширује и побољшава функционалност која је доступна у програму за прилагођавање тема ВордПресс-а, а можете и активирати и деактивирати модуле по потреби..

Боје & Позадински модул се може користити за промену боје скоро било ког дела вашег дизајна, док модул за типографију додаје много више опција за прилагођавање и стилизовање фонтова. Спацинг модул додаје још опција за маргине и облоге.

Ако желите да промените свој блог или да више архивирате странице, требало би да активирате Блог Про. Омогућује вам приказивање биолошког аутора испод постова на блогу, учитавање претходног блога испод тренутног и уклањање облога са истакнуте слике.

Боје и позадински модул

Астра Про такође додаје много додатних опција изгледа.

Мобиле Хеадер вам омогућава да прикажете прилагођено заглавље на одзивним уређајима као што су таблети и паметни телефони.

Хеадер Сецтионс додаје нови одељак изнад и испод заглавља, што је корисно за додавање банера и другог садржаја. Такође можете да користите и модул Стицки Хеадер да бисте приказали фиксно заглавље при врху странице.

Модул заглавља страница омогућава вам да направите напредније заглавља. Назив странице можете приказати на великој позадинској слици и приказати везе за навигацију путем крушне везе.

Паге Хеадерс

Један од најслађих модула је Нав Мену који вам омогућава да трансформишете своје досадне старе навигацијске меније у сложене мега меније.

Можете приказати ставке менија у колонама, користити боје, користити позадинске слике, истакнути налепнице и још много тога.

Ове додатне функције могу значајно побољшати навигацију јер можете приказати пуно више веза унутар истог менија.

Нав Мену

Модул Прилагођени изглед вам омогућава да сачувате прилагођене распореде за своје заглавље, подножје, 404 странице и локације кука. Изгледи се могу сачувати и лако додати у друге просторе ваше веб странице.

Супротно томе, модул Изглед странице побољшава прилагођавање теме ВордПресс-а пружајући вам већу контролу над ширином и спремником дизајна.

Помицање до врха омогућава вам да додате типку за помицање до врха у доњи лијеви или доњи десни дио страница. Дајете вам потпуну контролу над његовим стилом и величинама икона, као и то да ли се приказује на радним површинама, мобилним уређајима или на оба.

Фоотер Видгетс нуди седам различитих изгледа за подручје подножја.

Дајете вам контролу над облогом и ширином подручја виџета. Доступна су и подешавања боје и типографије.

Фоотер Видгети

Интеграцијски модули доступни су за Еаси Дигитал Довнлоадс, ВооЦоммерце, ЛеарнДасх и ЛифтерЛМС. Активирање ових модула пружиће вам већу контролу над начином на који се ови додаци интегришу са изгледом и стилом веб локације.

Последњи модул је Вхите Лабел, који можете користити да преобликујете Астру као свој сопствени производ. Ово је нешто што ће агенције за дизајн наћи од користи, јер спречава клијенте да знају која је ВордПресс тема коју агенција користи за креирање свог вебсајта.

Верујем да ће већина власника веб локација који користе Астру надоградити у једном тренутку јер додатни модули откључавају стотине нових опција – посебно пошто је Астра Про доступан од само 59 долара годишње.

Цене Астра Про

Астро Про је приступачна тема за ВордПресс. Они који желе надоградити могу одабрати један од три пакета, који сви укључују Астра Про модуле које сам описао у последњем одељку.

Пакет Астра Про кошта 59 долара годишње, Мини Агенци пакет кошта 169 долара годишње, а Агенцијски пакет кошта 249 долара годишње. Ови пакети могу се набавити током целог живота без годишњих накнада по цени од 249, 499 и 699 долара, респективно.

Сви пакети добијају 14-дневну гаранцију повраћаја новца од 100%, а нема ограничења на колико веб локација можете да инсталирате тему.

Цене Астро Про

Пакет Астра Про вам даје све Астра Про модуле и приступ премиум подршци од стране програмера тема.

Надоградњом на Мини Агенци пакет даје се приступ свим дизајнираним веб локацијама и додатку ВП Портфолио компаније Браинсторм Форце.

Такође можете одабрати Ултимате Аддонс за Беавер Буилдер или Ултимате Аддонс за Елементор. Оба ова додатка неометано раде са Астра Про, па су добар додатак.

Уз све горе споменуто, надоградњом на пуни Агенцијски пакет добијате оба ова додатка за изградњу заједно са Цонверт Про и Сцхема Про.

Другим речима, када надоградите на комплетан Агенцијски пакет, добићете приступ Астра Про и свим осталим Браинсторм Форце производима.

Који пакет Астра Про треба да одаберете?

Који пакет Астра Про је прави за вас, зависиће од ваших потреба и од вашег буџета.

Пакет улазног нивоа је савршен ако вам не треба приступ додатним дизајнираним страницама и не желите да користите било који додатни додатак који продаје Браинсторм Форце.

Гаранција за поврат новца Астра Про

Као самостално, ВП Портфолио продаје се од 49 УСД годишње, Ултимате Аддонс за Беавер Буилдер од 69 УСД годишње, Ултимате Аддонс за Елементор од 49 УСД годишње, Претвори Про из 99 УСД годишње и Сцхема Про од 79 УСД годишње.

Ако већ планирате да купите неке од тих додатака, има смисла надоградити се на један од агенција пакета. Ако не, препоручујем уштеду новца и придржавање пакета улазног нивоа.

Последње мисли

Астра је без сумње једна од најбољих бесплатних тема за ВордПресс.

Тема вам омогућава да лако увезите десетине дизајна веб страница професионалног изгледа, а постоји и добар избор бесплатних додатака који проширују функционалност.

Сигуран сам да ће већина корисника ценити да су све опције садржане и у програму за прилагођавање теме ВордПресс-а, јер то прилагођавање чини једноставнијим.

Иако је бесплатна верзија солидна, верујем да ће већина ВордПресс корисника који Астру користе на веб локацији уживо надоградити на Астра Про.

Са само 59 долара годишње, пружа вам врхунску подршку и стотине нових опција за обликовање и изгледа. Они који одаберу пакет агенција такође ће моћи да користе почетне дизајне веб локација означене као „Агенција“ и моћи ће да преузму друге премиум додатке Браинсторм Форце.

Напомена: ако вас занима преглед неких примера веб локација које Астра заправо користи, ево одличне излоге.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map