15 brezplačnih načinov za povečanje prometa na spletnem dnevniku in ustvarjanje smiselnih odnosov

TL; DR: Povečanje prometa na spletnem dnevniku se spušča v ustvarjanje trajnih odnosov z drugimi blogerji in vašo publiko. Pridobite notranjo zajemalko na zabavah s hashtagi in kako lahko uporabite spletne skupnosti za pošiljanje prometa na svoj blog.


Če si ne morete privoščiti številnih stvari, s katerimi bi lahko pomagali pri svojem bloganju, ne skrbite – številni blogerji se začnejo zlomiti in to ni problem.

Ustvarjanje odnosov je res vse, kar se tiče bloganja! Seveda želite ustvariti blog blog, vendar vam ni treba kupovati drage marketinške programske opreme, kot je HubSpot, ali najeti marketinško ekipo, če si tega ne morete privoščiti. Ni vam treba porabiti veliko denarja za prve obiskovalce ali povečanje trenutnega prometa in konverzij. Če ustvarjate odlične odnose v spletu, potem ste na pravi poti, da povečate svoj spletni promet.

V tej objavi boste izvedeli o 15 brezplačnih načinov za povečanje prometa na spletnem dnevniku ali ustvarjanje prometa iz nič, ne glede na to, ali ste šele začeli ali poskušate oživiti stari blog. Osebno uporabljam večino teh načinov in vsi pomagajo pri ustvarjanju smiselnih odnosov. Bom razložil, kako.

15 načinov za brezplačno ustvarjanje prometa na vašem spletnem dnevniku

1. Pridružite se skupinam za blog in promocije na Facebooku

Facebook skupina za blog Blog

Facebook skupnosti so odličen način za začetek, še posebej, če ste novi pri bloganju.

V zadnjih dveh mesecih sem se jim pridružil in dobil veliko prometa, komentarjev in družabnih deležev, poleg tega, da sem vzpostavil odnose z drugimi blogerji, ki sem jih tudi povabil na gostovanje na svojem pisnem blogu. Te skupnosti delujejo, ker so bile ustvarjene s tem namenom v mislih, zato so zelo osredotočene in disciplinirane. V resnih zaročnih skupinah ne boste videli neželene pošte, pošiljatelji neželene pošte pa se običajno ujamejo v 24 urah po objavi. Prizadevajte si, da se začnejo skupnosti z 1.000 ali več člani. Poglejte tudi, kako aktivni so ti člani.

Kaj lahko te skupnosti storijo za vas?

Če izpolnite zahteve za pridružitev (tj. Vodenje bloga ali vsaj enega računa za socialne medije), boste od prvega dne morali vzpostaviti nove povezave. Vsak dan bodo skrbniki ali člani ustvarili nove teme, ki se jim lahko pridružite, ali (če pravila to dopuščajo) lahko ustvarite svoje lastne nitke za sodelovanje. Za začetek priporočam, da se pridružite obstoječim niti.

Na primer, če je današnja nit o promociji objave v Facebooku, boste delili svoje in nato komentirali in / ali promovirali objave drugih članov. Cilj je pomagati drug drugemu, tako da lahko komunicirate s čim več člani, čeprav skrbnik morda predlaga minimalno število interakcij in s kakšno vsebino se lahko povežete. Upoštevajte pravila vsake skupnosti in v redu boste.

Kako promovirati pametni način

V zgornjem primeru imate možnost skupne rabe objave v Facebooku, tako da namesto, da eno izberete naključno, lahko ustvarite novo, kjer povabite gledalce, da si ogledajo kakšno krasno vsebino ali naredijo nekaj na svojem blogu (komentirajte, naročite, delite, prenos itd.). Tako lahko za promocijo svojega bloga uporabite vsako priložnost. Ustvarite ad hoc vsebino in jo takoj delite. Če bi namesto tega delili objavo na spletnem dnevniku, ne pozabite postaviti svojega najpomembnejšega dela pred prave ljudi.

Opazujte skupnost, v kateri ste – če vidite, da je večina članov maminih blogerk, lahko na primer delite brezplačne nasvete o prometu ali karkoli veste, da lahko olajša življenje mami blogerki.

2. Pridružite se blogovskim povezavam ali ustvarite svoje

Povezava spletnega dnevnika je tedenski ali mesečni tematski družabni dogodek za blogerje, ki ga je ustvaril in gosti drug bloger, kjer so vsi bralci in obiskovalci povabljeni, da objavo spletnega dnevnika dodajo na seznam ali mrežo in sodelujejo z vsemi drugimi objavami v njem.

Preden ustvarite svojo povezavo, se pridružite nekaterim, da se naučite, kako delujejo, poiščite svoje objave na spletnem dnevniku in ustvarite skupnost. Ko se pridružite povezavam, svoje objave ne delite samo z namenom in vračanjem storitve, ampak se povezujete tudi s svojimi blogerji. Pisatelj in predsednik THGM David Leonhardt je velik oboževalec povezovanja:

Linkies! Številni blogi sodelujejo na tedenskih zabavah na Linkyju, kot so WordlessWed Wednesday, oddaje povezav ali tedenske nagradne povezave. V pregledu izdelkov je veliko blogov, starševstva, domačih domov / šolanja in osebnih prostorov, ki sodelujejo v njih. Številni blogerji s sodelovanjem gradijo skupnost enostavnih blogerjev.

3. Sodelujte na spletnih straneh, na katerih temeljijo blogi, ki temeljijo na temelje

Večinoma se dogajajo na Twitterju zabave (npr. #MondayBlogs), vendar se širijo kjer koli, kjer lahko uporabite hashtags.

Kot pri vsaki zabavi na spletnem dnevniku ali povezavah, je tudi pri teh potrebnih nekaj dela, ker ne objavljate le svoje objave in odhajate, čakate, da vam čarobno pošlje promet – to je nekakšen dogodek, ki ga želite sprejeti odgovarjajte in komentirajte objave drugih, se oglasite, posodobite ali delite z drugimi. Ko določite eno ali več strank, ki so pomembne za vašo nišo, delite svojo najboljšo (ali zadnjo) objavo in nato vzajemno – ustvarite skupnost.

Nasvet: Ne sprejemajte nizko kakovostne vsebine (tudi če prihaja od vaših prijateljev)

Zagotovo poskrbite, da bodo vse objave gostov in infografike vaših prijateljev, ki se jih strinjate, da objavljate, za vaše bralce resnično koristne in jih podpirajo raziskave, intervjuji in strokovni citati..

Ne sprejemajte nizkokakovostne vsebine in če se odločite, da ji boste dali priložnost, prosite svoje prijatelje, naj jo izboljšajo, dokler je ne prižgete.

SEO je odličen, vendar to ne mora biti cilj. Prepričajte se, da v prejetih vsebinah ni preveč optimiziranih ključnih besed in skritih povezav, še posebej pa ne sme biti neželene vsebine v objavi ali v povezanih virih, saj ne boste imeli težav samo z glavnimi iskalniki, ampak – in to je veliko slabše – bralce boste izklopili. Bodite pametni, ko gre za SEO.

6. Izmenjujte komentarje spletnega dnevnika z blogerji

Vedno je super, da povabite svoje prijatelje blogerke, da si ogledajo vašo novo objavo, potem ko ste komentirali njihovo, toda o tem, o čemer govorim, je bolj organizirana izmenjava komentarjev.

Na primer, lahko pošljete e-pošto vsem svojim prijateljem in jih vprašate, ali nameravajo ta teden zamenjati komentarje, da vas bodo lahko obvestili, ko bodo imeli novo objavo, ki jo lahko komentirate, in obratno. Tovrstna organizirana izmenjava pomaga ustvariti razpravo in ohraniti življenje na svojem blogu, tako da vaši obiskovalci ne bodo videli nobenih objav z nič komentarji in se bodo počutili varnejše zaupati vaši vsebini. Prav tako je odličen način za okrepitev obstoječih odnosov z blogerji, ko se bolje spoznate s komentarji.

7. Priredite tekmovanje za bloganje, turnejo ali oddaje

Primer oddaje na SonyasHappenings.comPrimer oddaje na spletni strani SonyasHappenings.com (posnetek zaslona)

Zdaj je to lahko nekoliko težje, če ste novi bloger, saj za prirejanje natečaja ali podelitve potrebujete zveste sledilce in močno prisotnost v svojih skupnostih. Kljub temu lahko še vedno izkoristite svojo trenutno majhno tekmo, da razširite svoj natečaj ali oddajo čim širše.

Za posebne primere podeljevanja potrebujete tudi sponzorje, ki bodo brezplačno ponudili nekatere izdelke ali storitve za zmagovalce. Namesto tega lahko gostite predajo na podlagi svojih izdelkov in storitev – na primer, če ste svetovalec ali spletni oblikovalec, lahko ponudite brezplačno svetovanje ali brezplačne gumbe in predloge.

Ko gre za natečaje za bloganje ali blogerske oglede, želite bralce vključiti v pomembne dejavnosti.

Če na primer vodite blog o vrtnarjenju, vas bralci morda ne bodo zanimali, kako pregledati modne bloge ali všečkati Facebook stran programske industrije. Držite se svoje niše. Če pišete o trženju in želite ustvariti blogerski ogled, lahko postavite niz vprašanj o temi v svoji niši, na katero bodo vaši bralci z veseljem odgovorili in jih objavili na svojih blogih.

8. Gostite Q&A na vašem blogu

V&Ker dajete bralcem priložnost, da spregovorijo o svojih težavah, pomislekih, največjih izzivih, ki jih imajo v vaši niši, zato je ta način ustvarjanja prometa na vašem spletnem dnevniku win-win, saj odgovore potrebujejo prav toliko (če ne več) saj morate vprašati vprašanja in odgovore objaviti.

Pokazali boste svoje strokovno znanje in si vzpostavili zaupanje kot glavni vir v blogosferi. Preprosto naznanite prihajajoči Q&Seja na vašem seznamu naročnikov ali v blogerskih skupnostih, katerih član ste.

Ko začnete prejemati vprašanja, ustvarite objavo v spletnem dnevniku (ali PDF) z odgovori in nato promovirajte to novo vrsto vsebine v svojih skupnostih, seznamu in družbenih medijih.

9. Na svojem blogu predstavite bralce

To je odlična priložnost za vaše bralce, da pokažejo svoje strokovno znanje in dobijo priznanje, ki si ga zaslužijo, ker so zvesti člani vaše blogerske skupnosti.

Obrnite se na svoje najbolj angažirane bralce in vprašajte, ali bi jih lahko intervjuvali. Če se strinjajo, se dogovorite in nato objavite intervju na svojem blogu (kot navaden Q&Objava ali kot podcast), ki vključuje tako vašo skupnost kot njuno skupnost.

Če se ne pogovarjate z ljudmi, jih prosite, naj vam pokažejo najpomembnejšo objavo (ki ustreza vaši niši) in jo vključite v pregled, s komentarjem.

Če še nimate preveč angažirane skupnosti v svojem blogu, lahko vključite stike v svojih družbenih medijih, še posebej, če so vplivniki.

10. Na svoj blog povabite blogerje, ki jih občudujete

To bo od vas zahtevalo malo več prizadevanja za doseganje kot # 5, saj tu kolegi blogerji v vašem omrežju ne sprašujete, da bi zamenjali objave gostov, ampak se obrnete na ljudi, ki vas morda sploh ne poznajo – in boste jim morate navesti razlog za objavo gostov na vašem blogu.

Razlog je morda občinstvo v isti niši, ki je lačno novih vsebin, velikega števila prometa in visokih odprtih cen za vaše novice. Če ste še vedno majhni in računate na omejen promet, boste morda izkoristili druga sredstva, na primer majhno, a zvesto bralstvo (še posebej, če imate med bralci enega ali več vplivnikov) in podporo istih vzrokov ali vizije. Lahko začnete s povabilom vplivnih stikov v svoje omrežje. Seveda morda ne boste takoj vedeli, če sploh objavljajo objave gostov, zato je bolje, da najprej izvedete malo raziskav: pojdite na njihovo spletno mesto (ali zaženite spletno iskanje) in ugotovite, ali je gost že objavil. drugje. Če ne, morda ne bodo želeli pisati za “brezplačno”.

11. Intervjujte ljudi s forumov in komentarje na spletnem dnevniku

Obiščite skupnosti in forume, ki jih pogosto obiščete, poiščite vse pogovore z drugimi člani v niti ali prek zasebnega sporočila in jih povabite, da se pogovorijo za vaš blog o določeni temi, za katero vas oba zanimata.

To ni ravno všeč # 9, ker tukaj ne predstavljate svojih bralcev, ampak ljudi, ki še niso v vaši skupnosti, a so še vedno vaše občinstvo. V trenutku, ko jih povabite na razgovor in vaše povabilo prejme odgovor “da”, bo vzpostavila povezavo z vami in vašim spletnikom. To lahko storite tudi z drugimi komentatorji objav. Kliknite na njihova imena in jih vprašajte, če želijo biti intervjuvani za vaš blog.

12. Ustvarite Bloggerje za okrogle objave in e-poštne naslove, ki ste jih predstavili

Na temo napišite pregledno objavo svojih najljubših člankov in obvestite ljudi, s katerimi ste povezani.

Čeprav se morda počutite navdušeni, da bi vzpostavili odnos s temi “blogerskimi zvezdniki”, ki jih občudujete, ne vzdržite se zvoka in jih napišite v obliki predloga, ne pa kot zahteve. Sporočilo, ki ga želite sporočiti, je, da jih toliko cenite, da ste se odločili, da njihovo delo vključite v svojo objavo.

13. Sodelujte v nišnih skupnostih

Bistvo nišnih skupnosti je, da lahko vsak član deli ali ustvarja informacije za lažje delo drugih, zato se tukaj ne boste samo promovirali – poskušali boste vzbuditi zanimanje za svoje ideje, vsebino in strokovno znanje.

Vzemimo Kingged.com za primer. V tej skupnosti lahko ustvarite objavo ali temo za razprave, se pogovorite o svoji ideji in vključite povezave do svojih drugih objav in CTA-jev. Drugi člani skupnosti bodo radi (King it) ali komentirali na platformi, lahko pa tudi obiščejo vaš blog in preverijo, kaj imate še. Bolj kot se ukvarjate s komentarji, ki jih ljudje puščajo na vaši objavi, več zanimanja boste ustvarili okoli sebe in svoje vsebine.

Seveda ne boste samo objavljali ves čas, ampak boste sodelovali tudi z vsebino drugih (in to morate storiti v skladu s smernicami o Kinggedu) in toplo priporočam, da začnete s tem takoj, ko registrirate registracijo račun na Kinggedu, tako da boste lahko vzpostavili svoja prva razmerja in skupnost bo ob začetku objave že poznala vas in vašo vrednost. Kingged je ena od 8 platform, priporočam vsem blogerjem, da se odjavijo.

14. Vprašajte, če jih lahko povežete

Adithya Murali iz podjetja TechWyse deli neznan nasvet:

Eden najboljših načinov, za katere vem, da vzpostavljam odnose, ko začenjate nov blog, je, da se obrnete na njih in vprašate, ko se povezujete na njihovo spletno mesto. In ne – ne šalim se. Ko se povežete z odlično objavo v spletnem dnevniku, študijo primera ali članek na drugem spletnem mestu, preprosto stopite v stik in jih vprašajte, ali bi lahko povezali njihovo vsebino. Vprašajte jih tudi, ali bi lahko dodali še kakšen vpogled v vašo vsebino. To je daleč v vzpostavljanju odnosov z vplivneži in blogerji in vas postavlja na njihov radar, tako da preprosto pošljete e-pošto o sklicevanju nanje. Drugič, postavite vprašanja. Redno delamo intervjuje s strokovnjaki iz industrije na spletnem dnevniku TechWyse in ena taktika, ki deluje lepo, je doseganje ciljne blogerke in vplivneže ter postavljanje vprašanj. Lahko gre za karkoli – o tem, kako se spopadajo z vprašanjem števila tvitov ali zakaj na svojem spletnem mestu uporabljajo ali ne uporabljajo ikone družbenih skupnih deležev, novo objavo v blogu, ki so jo napisali, ali nekaj, o čemer so govorili na konferenci. Ugotovil sem, da je to eden najboljših načinov za začetek pogovorov.

Še enkrat so odnosi zmagovalni. Nihče vam ne bi odrekel pravice do povezovanja s koristnimi vsebinami, vendar je vprašanje spraševanja že samo po sebi prijazno dejanje, kot če vas in drugo osebo lahko povežete tesneje, kot to lahko počne katera koli povezava.

15. Več načinov pripelje več prometa na vašo objavo v spletnem dnevniku

Sara Duggan iz Bloggerjevega pomočnika predlaga, da platformo CoPromote uporabite za sodelovanje z drugimi in ustvarjanje prometa in zanimanja ter delite njene rezultate:

Dajte svojo vsebino v skupno rabo na Twitterju s CoPromoteom. To je preprosto orodje, ki uporablja vaš račun Buffer za skupno rabo na družbenih medijih. Najprej se prijavite s svojim Twitter računom in nato “povečate” objavo, ki preprosto doda vašo objavo v čakalno vrsto skupnosti, ki jo želite deliti. Zdaj, če želite s svojo objavo doseči več ljudi, delite vsebino drugih ljudi. Vsakič, ko delite objavo, zaslužite »Doseg«, ki je valuta, s katero delite svoje objave. Druga omrežja, s katerimi lahko delite, so Tumblr, YouTube in Instagram. Obstaja celo aplikacija za iPhone, ki omogoča skupno rabo na poti. Odkar sem se aprila pridružil, sem zvišal 9 objav, ki sem jih delil 85-krat, na več kot 300 tisoč ljudi.

Bryan Jaeger, ustanovitelj podjetja No-Limit Web Design, LLC, je napisal odličen post o 12 tehnikah ustvarjanja virov prometa in rasti vašega spletnega dnevnika, vključno s pričevanji in pretvorbo vašega bloga v aplikacijo. Ko sem vprašal Bryana, je delil tudi besedo previdnosti za blogerje, ki želijo povečati svoj promet:

Vedno se prepričajte, da svoj trud usmerite v ciljanje na »želeno« občinstvo. Nekoč sem imel stranko 5000 obiskovalcev na mesec, vendar nisem zaslužil veliko denarja. Zato sem to ponovil določeni skupini ljudi, za katero sem vedel, da jo bo zanimala njegova služba. Zdaj ima le okrog 750 obiskovalcev na mesec, vendar jih naredi 4-krat več. Torej stavek, ki ga uporabljam, je “količina prometa ni vedno kvaliteten promet”.

Vsebina je vedno kralj (in HARO je kraljica)

Brez heca. Ko sem šel blogerje povprašati o njihovem najljubšem brezplačnem orodju za usmerjanje prometa na njihov blog, sem dobil veliko odzivov, ki omenjajo HARO in kako to deluje kot čar za njih. Lastnik najboljšega fitnesa Casey Miller uporablja HARO za rast povratnih povezav in sodelovanj:

Eden hitrih, ki mi je pomagal, je HARO (help reporter out). Na Shape.com sem na primer lahko dobil nekaj odličnih povratnih povezav in sodeloval z drugimi pri več člankih.

Toda prva sestavina, ki jo potrebujete, je seveda odlična vsebina, ki bo navdušila vaše bralce. To je opomin Irine Weber iz SE Rankinga:

Vsebina je še vedno učinkovita za izgradnjo kakovostnih odnosov. Ustvarjanje različnih vrst vsebine (študije primerov, intervjuji, infografike in podobno) za verodostojna spletna mesta, povezana z nišo, je dober način za povečanje avtoritete, povečanje prometa in vzpostavitev novih odnosov. Poskusite sodelovati na Twitterju z močnimi strokovnjaki in delite njihovo vsebino. Vzajemno sodelovanje z drugimi blogerji je tudi odličen način za privabljanje več prometa.

Odgovorite na lakoto po vsebini

Ike Paz Iz IMG-ja vas spodbuja, da svoji vsebini daste “možnost za boj” (njegove besede):

Še enkrat in spet bom rekel; Če je vsebina kralj, potem je star, ki potrebuje vašo pomoč! Dnevi objavljanja slepih so končani. Svojo vsebino morate ujeti v splet svoje niše. Če želite to narediti, morate postati zanesljiv vir za novinarje in blogerje. Pojdite do teh vsebin lačni vplivneži in se obrnite na njihov POTREBNOST za brezplačno privlačno vsebino. Informacije boste morali zavrteti v novi luči. Nihče noče več slišati o “5 zastarelih SEO taktikah”. Želijo si prebrati “5 SEO taktik, ki bodo ubile vaš blog!”. Poskrbite, da boste za barvanje vsebine uporabili veliko vznemirljivih analogij.

Vprašajte ljudi za njihovo mnenje

Andy Nathan predlaga, da se obrnete na ljudi in vprašate neposredno, kaj mislijo o vaši vsebini:

Najboljši način za ustvarjanje odnosov z ljudmi je povpraševanje za njihovo mnenje za objave na spletnem dnevniku, videoposnetke in drugo vsebino. To vam daje razlog, da se obrnete na njih in ponavadi jim vrnejo uslugo z deljenjem vaše vsebine na njihovem družbenem omrežju. Nekateri moji najljubši orodji za pomoč pri tem sta MyBlogU in HARO.

Uporaba HARO za pogon tonov spletnega prometa

Eric Brantner, ustanovitelj Scribblrs.com, je ugotovil, da je HARO odličen vir za pospeševanje prometa na njegovih več blogih:

Ker nekdo, ki upravlja več blogov in opazi več kot pol milijona mesečnih obiskovalcev, pride na nekatere izmed njih, je ena izmed najučinkovitejših taktik, ki sem jih uporabil za spodbujanje prometa na blogu, ostati dosledno aktiven na HARO (Help A Reporter Out). 3-krat na dan prejmem e-poštno sporočilo od HARO-ja, ki vsebuje desetine poizvedb novinarjev, ki potrebujejo vire za svoje zgodbe. Pazljivo prečkam seznam in se odzovem na vsako poizvedbo, za katero menim, da je spodobna. Ampak to je šele začetek. Kot nekdo, ki je bil tudi na drugi strani HARO-a, ki ga uporablja kot novinar, vem, koliko odgovorov dobijo ti novinarji, tako da, če jih preganjate, morate preteči kilometer, da boste izstopali. Običajno bom poročila poročevalca na Twitterju, mu sledila in jim poslala glave glede mojega razglabljanja. Prav tako še naprej negujem te odnose naprej, tako da bom imel največ pozornosti, kadar bodo v prihodnosti potrebovali vire. To mi je pomagalo, da sem svoja spletna mesta predstavila povsod od USA Today do Fortune to Time in številnih drugih najboljših spletnih mest po spletu, poleg tega pa je igrala neprecenljivo vlogo pri spodbujanju prometa na spletnem dnevniku.

Odvzem

Obstaja toliko načinov za brezplačno ustvarjanje spletnega dnevnika, da se vam sploh ne bi smelo počutiti slabo, ker se morate zanašati na majhen proračun. Delajte za svoj uspeh in ga uresničite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map