Kako izboljšati stopnjo konverzije spletnega mesta: Hitri nasveti + Študije primerov

Privabljanje prometa na vašo spletno stran ni končni cilj, ampak del celotnega postopka pretvarjanja obiskovalcev spletnega mesta v kupce. Na dan imate lahko več deset tisoč edinstvenih obiskovalcev spletnega mesta in teh strank še vedno ne pretvorite v prodajo.


V tej objavi bom delil nekaj nasvetov, s katerimi boste promet spletnega mesta spremenili v močno zgodbo o trženju.

Stopnja konverzije = koliko teh fantov na levi strani (obiskovalcev) se spremeni v tiste fante na desni strani (obiskovalci, ki oddajo naročilo ali se naročijo na vaše novice ali ... itd.), Izraženo v odstotnem številu.

Nasveti za izboljšanje stopnje konverzije spletnih strani

1. Pričevanja

Zberite izjave svojih zadovoljnih strank in jih delite na svojem spletnem mestu. Toda ne ustavi se samo tam. A / B preizkusite svojo uporabo teh izjav za največji vpliv. To lahko vključuje, kje jih postavite na stran, katere barve je besedilo ali celo izjave, ki jih uporabljate.

Na primer, Wikijob je povečal prodajo za 34% preprosto z dodajanjem optimiziranih mnenj strank. Dajte svoja pričevanja, da delajo za vas. Cilj je bil povečati prodajo, vendar so vaši cilji za pretvorbo lahko vse od delitev družbenih medijev do tega, da se obiskovalci prijavijo na vaše novice.

Comscore si je prizadeval, da bi povečal število konverzij za obiskovalce, potem ko je na spletnih straneh za zajemanje svinca našel nizke stopnje – tudi tiste strani, ki vključujejo pričevanja (zloglasno dobro delujoča taktika strani). Da bi preizkusil hipotezo, da bi socialni dokaz lahko pripomogel k izboljšanju konverzij, je Comscore preizkusil tri različice strani, vključno z različnimi različicami oblikovanja z logotipom predstavljene izjave organizacije. Uporaba postavitve, na kateri je vidno predstavljen logotip, je povečala stopnjo konverzije za 69% v primerjavi s prvotno različico.

Preberite študijo primera: Crossfit – Highrise 

4. Industrijski trendi

Bodite na tekočem z najnovejšimi trendi v industriji. Ko opazite trend, hitro izvedite svojo idejo, da ujamete priložnost, preden ta mine. Če obstaja ena stalnica glede trendov, je, da se pogosto spreminjajo.

En primer spletnega mesta, ki se loti trenda in mu gre dobro, je, ko je Amazon v dveh urah po smrti idola Michaela Jacksona popolnoma prenovil svojo MP3 stran. Amazon je vešč, kaj stranke sili, zato je pametno gledati, kaj počnejo, in se iz tega učiti. Po podatkih ARHG lahko Amazon na njihovem spletnem mestu na določenem času izvede kar 200 preizkusov pretvorbe.

5. Zaupni signali

Druga stvar je, da dodate zaupne signale.

Družbeni dokaz je optimizacija pretvorbe 101 – to je tisto, zaradi česar se nekdo, ki ne ve, počuti, da vam lahko zaupa. Ponudite lahko stvari, kot so politika brezplačnega vračila, 30-dnevno polno povračilo brez vprašanj, brezplačna poštnina ali celo boljši logotip.

Obstajajo tudi nekatera podjetja, za katera lahko dobite dobro oceno, ki jim potrošniki seveda zaupajo, na primer BBB in Consumer Reports. Moz ponuja celoten grafikon s seznami simbolov podjetja in stopnjo zaupanja potrošnikov v te simbole.

značkoGlede na študijo, Norton zaščiten daje najboljši občutek zaupanja, ko payi.ng v spletu. Posojila in podrobnosti študija – Baymard.

6. Enostavne / zaprte blagajne

Amazon ponuja odličen primer modela zaprte blagajne. Zaprta blagajna je preprosto kraj, kjer se odstranijo vse motnje, poudarek pa je na preverjanju in nakupu tistega, kar je v vozičku.

Ali je vaša blagajna preveč zasedena? Se bo vaš obiskovalec motil in kliknil nekje drugje, preden zaključi prodajo?

PyramydAir je na svoji strani za odjavo opravil A / B testiranje, da je preizkusil načine za povečanje prodajnih zaključkov. Pri testiranju so ugotovili, da so s preprosto odpravo koraka postopka odjave omogočili povečanje stopnje dokončanja za 25 odstotkov. Kar kaže, preprostost še vedno kraljuje.

Preberite študijo primera: Walmart & TruckersReport

8. Posebne spletne funkcije in učinki

Medtem ko se ne bi smeli noriti s posebnimi učinki, saj lahko naložijo čas nalaganja vašega spletnega mesta, nekaj tu in tam lahko pritegne pozornost obiskovalcev in pomaga pretvoriti obiskovalce v stranke.

Na primer, Hello Bar je zelo enostavno dodati na svoje spletno mesto. Pomagal vam bo zbrati e-poštne naslove, usmeriti obiskovalce na vaše družbene medije ali celo usmeriti promet na določeno stran na vašem spletnem mestu.

Kot del prenove spletnega mesta je Blue Acorn opravil A / B testiranje za optimizacijo svojih strani. Naučila se je marsičesa, vključno s potrebo po čim manjšem ročnem vnosu podatkov, potrebo po preoblikovanju in poenostavitvi strani z kategorijami in še več. Z uvedbo sprememb glede na rezultate testiranja je organizacija med drugimi pozitivnimi koristmi povečala povprečni prihodek obiskovalcev za 17,1%.

9. Format strani

Ste že kdaj obiskali spletno mesto, ki je tako zasedeno ali neorganizirano, da ga je težko brati? Verjetno tam nisi ostal dolgo, veliko manj dolgo, da bi kaj kupil. Pomembno je, da izberete vizualno prijeten in enostaven za navigacijo postavitev strani in obliko, ki ga je enostavno prebrati po spletu.

Uporabite glave, podglavice in točke. Prepričajte se, da je v celotnem belem prostoru in besedilu. Zmanjšali boste stopnjo obiskov ene strani, če bodo vaše strani enostavno berljive.

Včasih lahko celo različica z golimi kostmi sega daleč. Pri preizkušanju treh različnih strani se je izkazala, da je njena najbolj uspešna različica super odstranjena različica z najmanj vsebine – različica, za katero je podjetje osebno menilo, da je preveč redka. Če ne bi bilo testiranja, te verzije verjetno ne bi uporabili in ne bi videli 197-odstotnega povečanja generacije svinca, ki jo je videl.

10. Ločene ciljne strani

Ni samo ene ciljne strani. Ponudite različne ciljne strani za različne ciljne skupine, na katere ciljate.

Voices.com je izboljšal svojo stopnjo konverzije za več kot 400% preprosto z ustvarjanjem dveh ločenih tokov. Predstavljajte si, kako veliko bi lahko izboljšali konverzije, tako da dodate več ciljnih strani, usmerjenih na različne uporabniške osebe.

Orodja in predlogi za pomoč

Zdaj, ko imate nekaj idej za stvari, ki jih lahko storite za izboljšanje stopnje konverzije, je tukaj nekaj orodij, ki vam bodo pomagala hitreje priti do tja in olajšati in natančnejše delo:

Pomislite na sledenje očem

pomislite na sledenje očem

Ste se že kdaj vprašali, kako učinkovita so vaša prizadevanja za oglaševanje? Tega je težko zaslediti, vendar lahko ThirdEye pomaga tako, da nudi tako svetovanje strokovnjakov oblikovalca kot uporabniško testiranje. Podjetje se že več let ukvarja s trženjem in ima statistiko, ki vam bo pomagala pri uspešnejši kampanji.

Google Analytics

Spletni angažma

WebEngage je orodje, ki omogoča zbiranje povratnih informacij neposredno od vaših strank. Uporabljajo “hiper ciljane ankete” in potiskajo obvestila za zbiranje informacij, ki jih potrebujete za povečanje prodaje. Pomagal vam bo izboljšati uporabnost in stopnjo uporabnosti na mestu.

 Kliknite Heat 

Koncept povratne informacije

Niste prepričani, če ste na pravi poti? Na tej strani lahko dobite brezplačne nasvete in povratne informacije od strokovnjakov za razvoj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map